Nem vagyunk profik,igazabol sosem voltunk.

Szoval ha valaki tud ilyen helyet jo áron ès kezdöknek legyszi irjatok.

HozzászólásSzerző: lestat » 2021. október 18., hétfő 8:35
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 16., szombat 18:23
Indulásra szerintem a 6-12 elég, és ha utánaszámoltál, akkor láthatod, hogy 1-2 év múlva már masszív tartalék képződik.kiserik írta:Szerintem a 6-12 havi, akkor elég, ha még nincs család. Én családdal legalább a 12, de inkább 24 hónapot mondanék. Mondjuk én a másik véglet vagyok, tartalékból soha sem elég.Realista24 írta:
Szerintem:
Legyen az embernek 6-12 havi tartaléka = havi kiadásod x hónapok száma, amihez nem nyúlsz semmilyen esetben, csak akkor ha már minden füstbe ment.
HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 16., szombat 18:13
ANDS írta:
De, ilyen a világ. És nemcsak itthon. 1997- ben New Yorkban meglátogattam az unokatestvéremet, aki diplomás volt, és egy nagyon pici lakást bérelt, ( kb. 30nm), az ablaka egy tűzfalra nézett, és fizetett érte havonta kb. 1500 dollárt. Ma nyilván sokkal jobban keres, és már nagyobb lakásban lakik, de akkoriban keresett havi 5000 dollárt, ami New Yorkban volt, szóval nem engedhette meg magának hogy autót tartson, mert az utcán nem lehet parkolni, és egy garázs annyiba került volna, mint egy lakás.
Laktam én is munkásszálláson vidéken, diplomásan, 3 nyelvvizsgával. Vagy később 2 szobás szolgálati lakásban.
Mindig azt néztem, mennyit tudok félretenni. Halfkey véleményével értek egyet, de Kiserik példáját tartom jónak, családos embernek jó, ha van egy évre való tartaléka.
És nagyon sokat dolgoztam, nem volt ritka a napi 10, 12 óra, volt, hogy heti 6 napot, volt, hogy 3 hetet szabadnap nélkül. Valamit valamiért.
Egyszer megtörtént velem, hogy fél évig munka nélkül voltam, mert kirúgtak a jól fizetett állásomból. Tudjátok, inkább a heti 6 nap meló napi 10 órában, azt jobban viselem.
Albérletből meg van korlátozott számban önkormányzati is, azok olcsóbbak.
HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 16., szombat 17:50
Hát azt meg mibű?kiserik írta:Szerintem a 6-12 havi, akkor elég, ha még nincs család. Én családdal legalább a 12, de inkább 24 hónapot mondanék. Mondjuk én a másik véglet vagyok, tartalékból soha sem elég.Realista24 írta:
Szerintem:
Legyen az embernek 6-12 havi tartaléka = havi kiadásod x hónapok száma, amihez nem nyúlsz semmilyen esetben, csak akkor ha már minden füstbe ment.
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. október 16., szombat 17:49
HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 16., szombat 17:40
Szerintem a 6-12 havi, akkor elég, ha még nincs család. Én családdal legalább a 12, de inkább 24 hónapot mondanék. Mondjuk én a másik véglet vagyok, tartalékból soha sem elég.Realista24 írta:
Szerintem:
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 16., szombat 13:42
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 16., szombat 13:23
Ez is fontos.De hogy hiteled legyen, kell egy erős önerő is.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 16., szombat 13:18
Igen, ez pl. Bécsben is működik. Kollégámék is ilyet bérelnek, piaci ár feléért nagyjából.Faust írta: Szerintem peldaul nem lenne ordogtol valo, ha a sok kikurt es kongo irodahaz helyett berhazakat epitenenek, ami elerheto aron kinalna alberleti lehetoseget azoknak, akik nem tudjak kifizetni a 180 ezres alberletuket a 130 ezres fizetesukbol.
HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 16., szombat 13:17
Első lakás illetékmentességre hogy kalkulál rá a kereskedő? Ha első lakást veszel 37 millió, ha másodikat csak 35? Legtöbben lakást cserélnek. Nekik pl. levonható a volt lakás illetékéből az új után fizetendő.Faust írta: Az illedekmentesseg szep dolog, de a tetu kereskedo rogton radobna az arra, ugyanugy, ahogy a csokot is egybol beepitettek. Szep dolog a csaladtamogatasi rendszer, a megvalositasa szamomra ambivalens, de amig ekkora szarhazi a magyar nep, varhatunk barmifele konszolidaciot a piacon, es johet barmifele “tamogatas”…
Szerintem peldaul nem lenne ordogtol valo, ha a sok kikurt es kongo irodahaz helyett berhazakat epitenenek, ami elerheto aron kinalna alberleti lehetoseget azoknak, akik nem tudjak kifizetni a 180 ezres alberletuket a 130 ezres fizetesukbol.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 16., szombat 13:04
De hogy hiteled legyen, kell egy erős önerő is.raul 4 ever írta:Igen, munkatársam meg a pasija ennyiért bérlik a lakásukat Győrben. (mmint rezsivel 160)Realista24 írta:
De most csak rezsid van, az is 60 ezer. Ha lenne mellé hiteled, akkor 150-200 ezernél jársz.
Nem olyan bonyolult.
De én végig erről beszéltem:Ha úgy van, gyakorlatilag a saját hiteledet is törleszthetnéd (mint munkatársam, vagy mint mi anno), ezért nem hiszem, hogy hosszú távon a bérlés jó..*a berles. Kevesebb stressz, szinte zero kockazat. Csak talalni kell egy olyan lakast, amivel lehet hosszabb tavra is szamitani.
Most 150-ert berlek egy 80+nm lakast, ha venni szeretnek le kellene nullaznom minden megtakaritasomat*
Persze, amikor egyetemen 4en béreltük a 3 szobás panelt 60-ért, megérte a bérlés..
HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 16., szombat 13:03
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 16., szombat 13:01
Igen, munkatársam meg a pasija ennyiért bérlik a lakásukat Győrben. (mmint rezsivel 160)Realista24 írta:De most csak rezsid van, az is 60 ezer. Ha lenne mellé hiteled, akkor 150-200 ezernél jársz.raul 4 ever írta: Én nem akartam Fausttal vitatkozni. Írta, h albi kb. = törlesztő. 4 éve 80E havonta egy albiért mehetett volna hiteltörlesztőbe is simán.
Nem olyan bonyolult.
Ha úgy van, gyakorlatilag a saját hiteledet is törleszthetnéd (mint munkatársam, vagy mint mi anno), ezért nem hiszem, hogy hosszú távon a bérlés jó..*a berles. Kevesebb stressz, szinte zero kockazat. Csak talalni kell egy olyan lakast, amivel lehet hosszabb tavra is szamitani.
Most 150-ert berlek egy 80+nm lakast, ha venni szeretnek le kellene nullaznom minden megtakaritasomat*
HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 16., szombat 12:35
Első lakás illetékmentesség.Realista24 írta: Hogyne, óriás probléma. De mit lehet tenni ellene?
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. október 16., szombat 12:32
Amíg a felső 10ezer diktál addig nehéz ügy, mert addig ez csak pénzmosó CSOK mutyi az építőiparnak/ingatlan fejlesztőknek.Realista24 írta: Hogyne, óriás probléma. De mit lehet tenni ellene?
HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 16., szombat 12:31
Vállalhatatlanul sok pénzt kell keresni és zsebre kell venni a százmilliós lakásokat meg házakat.Realista24 írta: Hogyne, óriás probléma. De mit lehet tenni ellene?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 16., szombat 12:22
HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 16., szombat 12:15
Persze, de te írtad is hogy az átlagnál jobban keresel, ráadásul nem pesten, megyeszékhelyen.Kerlon írta:
Én pont annyit tudol majd eltenni, amennyi a hitelem lesz, de az eletbe nem jutok el oda, hogy ne kelljen hitel es szerinted az ilyennek nincs szuksege hitelre.
Ez esetleg abban az esetben lenne igaz, ha lenne mar lakasom.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 16., szombat 12:00
De most csak rezsid van, az is 60 ezer. Ha lenne mellé hiteled, akkor 150-200 ezernél jársz.raul 4 ever írta: Én nem akartam Fausttal vitatkozni. Írta, h albi kb. = törlesztő. 4 éve 80E havonta egy albiért mehetett volna hiteltörlesztőbe is simán.
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 16., szombat 11:30
Jelenlévő fórumozók: 27 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem