OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 15., péntek 20:22

Süti írta:
Halfkey írta:

Legnagyobb probléma a hitellel amúgy az - és ösztönösen ti is erre gondoltok, mert sajnos ez a gyakori - hogy sokan tovább nyújtózkodnak mint ameddig a takaró ér. Nem akkora hitelt kell felvenni amit még pont be tudsz fizetni havonta, hanem akkorát amekkora mellett nagyságrendileg ugyanannyit még fixen félre is tudsz tenni.

Ezt mégis hogy? Jellemzően aki ennyit félre tud tenni mellette, annak nincs szüksége hitelre.
Hmmm, nem. Halfkey-el értek egyet.

Nem lehet úgy hitelt felvenni, hogy koppra ki vagy számolva, mert ha történik valami előre nem tervezett, ami kihatással van a háztartás bevételeire, akkor hamar megvan a baj.

Én valahogy úgy gondolom, hogy a havi törlesztő legalább 50-60%-ának ott kell lennie, mint megtakarítás havonta, hogy viszonylag nyugodtan tudjon az ember lefeküdni.
Egy év után fél évnyi törlesztő lesz a számlán, mint tartalék baj esetére. Ami talán elég idő új munkát, plusz munkát találni, kijönni egy betegségből, stb.
Nyilván 2 év után 1 évnyi törlesztő, stb.

És akkor itt kell ütköztetni az igényeket a lehetőségekkel és realitásokkal.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 15., péntek 20:19

Faust írta: Hat, kerdes mi szamit okosnak millios negyzetmeterarak mellett. :-(
Sokat gondolkozom ezen, de szerintem a berles. Kevesebb stressz, szinte zero kockazat. Csak talalni kell egy olyan lakast, amivel lehet hosszabb tavra is szamitani.
Most 150-ert berlek egy 80+nm lakast, ha venni szeretnek le kellene nullaznom minden megtakaritasomat es fizethetnem a havi 200-as torlesztot 20 evig es minden honapban azzal nyugtathatnam magam, hogy a “sajat” lakasomat fizetem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Marky 2021. október 15., péntek 20:22-kor.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 15., péntek 20:11

Halfkey írta:

Legnagyobb probléma a hitellel amúgy az - és ösztönösen ti is erre gondoltok, mert sajnos ez a gyakori - hogy sokan tovább nyújtózkodnak mint ameddig a takaró ér. Nem akkora hitelt kell felvenni amit még pont be tudsz fizetni havonta, hanem akkorát amekkora mellett nagyságrendileg ugyanannyit még fixen félre is tudsz tenni.

Ezt mégis hogy? Jellemzően aki ennyit félre tud tenni mellette, annak nincs szüksége hitelre.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 15., péntek 19:51

ikelemen5 írta: A fix kamat sem fix kamat, csak bizonyos kamatperiódusra. :kivagyhe:
Ezt mondtam én is, nem azt hogy végig. De egyébként akár végig is lehet, nyilván úgy magasabb lesz a hitel költsége.

Konkretizálva a fix nem/fix témát én 10 éves fix kamatot választottam a 20 éves futamidőre, közben olyan megtakarítási ütemmel hogy 10 év múlva ha nem tetszik az új kamat alapján meghatározott törlesztő, elő tudjam törleszteni az egészet. Lehetett volna egyébként 5 évre is felvennem sokkal nagyobb havidíjas hitelt, megkaptam volna, aztán valami történik a melómmal és besz*ptam. Így olyan összegű lesz a hitel amit ha valaha zsákutcára futnék karrierben, egy SSCs customer servicel, vagy más példával fizikai segédmunkával is tudok törleszteni.

Ugyanez egyébként gyakori probléma a kocsiknál is, sok embert ismerek aki úgy választ hogy gyakorlatilag ellő rá majdnem mindent ami az adott pillanatban rendelkezésre áll, ahelyett hogy kompromisszumot kötne és megtakarítana.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 15., péntek 19:47

Hat, kerdes mi szamit okosnak millios negyzetmeterarak mellett. :-(

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 15., péntek 18:53

Kerlon írta:
Realista24 írta: Hitelt csak okosan. Sokakat elvisz a lendület és a romantikus gondolkodás.
Mintha lenne sokaknak választása. Ebből tolják a népet orrba-szájba, kb. kiemelkedő fizetéssel nem tudok én se mit kezdeni, aztán valaki még fele ennyit se kap...
Nem azt mondtam, hogy oldd meg hitel nélkül, hanem, hogy okosan. Vagy mit akartál ezzel mondani?
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. október 15., péntek 18:39

Realista24 írta: Hitelt csak okosan. Sokakat elvisz a lendület és a romantikus gondolkodás.
Mintha lenne sokaknak választása. Ebből tolják a népet orrba-szájba, kb. kiemelkedő fizetéssel nem tudok én se mit kezdeni, aztán valaki még fele ennyit se kap...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 15., péntek 18:32

Hitelt csak okosan. Sokakat elvisz a lendület és a romantikus gondolkodás.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. október 15., péntek 18:24

A fix kamat sem fix kamat, csak bizonyos kamatperiódusra. :kivagyhe:
A bank soha nem veszít. :sly:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 15., péntek 17:10

ANDS írta: Ahogy Halfkey teszi, úgy megéri szerintem is.

De vállalkozásra vagy lakásra én csak akkor vennék fel hitelt, ha biztosnak látom, hogy vissza is tudom fizetni.
Sok ismerősöm dőlt be a devizahitelével, ami akkor, amikor felvették, jó üzletnek lászott.
Egyrészt most egész mások a hitelfelvételi lehetőségek és a hitelpiac, mint anno, másrészt a biztos az, ami elmúlt :) már nem adnak olyannak is hitelt, akinek albérletre sincs pénze, a bankok is tanultak belőle, - mert ugyan nagyon csúnya szervezetek - de ők sem csapkodták a térdüket örömükben a felmondott devizahitelek láttán.

A sok devizás azért bukott be, mert gyengült a forint és rövid kamatperiódusú szerződéseket írtak alá, a kettő 50-50%-ban volt felelős a törlesztőrészletek emelkedéséért.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 15., péntek 17:06

Nagy különbség hogy részben a devizakáosz hatására ma a hitelek komoly része fix törlesztõvel rendelkezik a futamidõ jelentõs részére. Sok devizás nem azért dõlt be mert nem tudta volna fizetni amit akart vállalni, hanem mert nem értette hogy hogy elszabadulhat a törlesztõ ha gyengül a forint.

Nyilván ha nem tudod visszafizetni, ne vegyél fel semmilyen hitelt. Kimondottan jövedelemgeneráló hitelekrõl beszéltem, lakáshitel + lakáskiadás, vállalkozásba sem nyilván díszautóra…

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 15., péntek 12:04

Halfkey írta:
Az, amúgy mi durva, hogy Bokros alatt majdnem 30% volt az alapkamat?!
Akkor még voltak illúziók hogy majd visszafizetjük egyszer az államadósságot, ma már nincsenek :lol:

De minden világpiaci alapkamat iszonyat béka segge alatt (bár most emelgetik US-ben), ezért mondom hogy aki tud, az vegyen fel értékálló/teremtő dolgokra hitelt most. Vállalkozásra, lakásra, stb. Soha nem volt ilyen ingyen a pénz, és ha beszakad, megint nem is lesz egy darabig. Konkrétan a lakáshitelemet (pedig piaci, nem zöld), nem éri meg előtörleszteni, ugyanazt a pénzt amit előtörlesztésre szántam állampapírba rakva plusz profitot termelek.
You say voltak illúziók, I say beígértünk mindent is, hogy valaki hajlandó legyen megtámogatni az országot.. :mrgreen:

Viszont a második rész az igaz, most utánad dobják a pénzt, csak VEGYÉÉ.. (meg persze tudd visszafizetni..)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 15., péntek 11:27

Akkor még voltak illúziók hogy majd visszafizetjük egyszer az államadósságot, ma már nincsenek :lol:

De minden világpiaci alapkamat iszonyat béka segge alatt (bár most emelgetik US-ben), ezért mondom hogy aki tud, az vegyen fel értékálló/teremtő dolgokra hitelt most. Vállalkozásra, lakásra, stb. Soha nem volt ilyen ingyen a pénz, és ha beszakad, megint nem is lesz egy darabig. Konkrétan a lakáshitelemet (pedig piaci, nem zöld), nem éri meg előtörleszteni, ugyanazt a pénzt amit előtörlesztésre szántam állampapírba rakva plusz profitot termelek.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 15., péntek 11:06

h3x0r írta:
Ne aggodj, meg nem kell elpakolni a gepet. :mrgreen: Oktober vege, de inkabb november elso hete szokott lenni az utolso funyiras ideje. Mikor sok level van, akkor gereblyevel szedem oket ossze, de mikor mar kevesebb hullik, funyiroval atmegyek egyszer az egeszen, a nagyja a tartalyba kerul, de a tobbit is ledaralja a gep.
(hátra az aloe heat lotion eleg jo, annyi vele a baj, hogy van egy kis szaga, ugyhogy utana ki kell szelloztetni)

Hát szerintem én olyan későn még sose írtam, de akkor lehet kell.. Azt hittem már pihenni ment a gyöp :D

(hátamat am. már látta doki is, tornáztatom, meg megy a voltaren, de kösz a tippet :) )

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 15., péntek 10:21

raul 4 ever írta: Backtooff: kb. 1 hónapja beállt a derekam, de hétvégén minden erőmet összeszedve :D lenyírtam még gyorsan a kis 1200 m2-es kertünket.. Azt írják a fű vegetációjáról, hogy 10 fok alatt leáll.. Szóval mivel már éjszaka/hajnalban itt Győr körül voltak már 1-2-3 fokok is, elképzelhető, hogy szerencsém lesz és a fű már elment téli aludni? (félek nem, mert napközben azért tizenegy-két fokokba belenyalt a hőmérő a héten simán, meg szerintem látok új fűszálakat is, de marhán nincsen kedvem mégegyszer füvet nyírni :D .. Bár még csak okt. közepe van, szóval lehet kelleni fog, bár nem emlékszem tavaly mikor nyírtam utoljára, de szerintem max szept. végén)

Kösz
Ne aggodj, meg nem kell elpakolni a gepet. :mrgreen: Oktober vege, de inkabb november elso hete szokott lenni az utolso funyiras ideje. Mikor sok level van, akkor gereblyevel szedem oket ossze, de mikor mar kevesebb hullik, funyiroval atmegyek egyszer az egeszen, a nagyja a tartalyba kerul, de a tobbit is ledaralja a gep.
(hátra az aloe heat lotion eleg jo, annyi vele a baj, hogy van egy kis szaga, ugyhogy utana ki kell szelloztetni)

raul 4 ever

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 15., péntek 9:21

Baszki, Bushinak már a megoldóképletet is beadjátok, nekem meg semmi már 1,5 hete laptop tanácsban :'( :'(

Backtooff: kb. 1 hónapja beállt a derekam, de hétvégén minden erőmet összeszedve :D lenyírtam még gyorsan a kis 1200 m2-es kertünket.. Azt írják a fű vegetációjáról, hogy 10 fok alatt leáll.. Szóval mivel már éjszaka/hajnalban itt Győr körül voltak már 1-2-3 fokok is, elképzelhető, hogy szerencsém lesz és a fű már elment téli aludni? (félek nem, mert napközben azért tizenegy-két fokokba belenyalt a hőmérő a héten simán, meg szerintem látok új fűszálakat is, de marhán nincsen kedvem mégegyszer füvet nyírni :D .. Bár még csak okt. közepe van, szóval lehet kelleni fog, bár nem emlékszem tavaly mikor nyírtam utoljára, de szerintem max szept. végén)

Kösz

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 15., péntek 9:03

Tisztellek titeket, hogy nem irtatok meg le a konkret osszeget :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 15., péntek 7:29

Zseniális :lol:
45ezerbol hat millió :lol:

Kb. így számolt egy régi fundas aki rám akart sózni valami szart. Van rokonod errefelé? :lol:

Ez nagyon kellett ma. Úgyis kontrollert keresek, ez lesz az egyik példa feladat :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 15., péntek 0:32

Ha összeadod, akkor amúgy azt kapod meg hogy ha minden kamatperiódusban kapnál új 45 ezer forintot, azt lekötnéd, a régit meg azonnal kivennéd, akkor máig mennyi pénzed lenne összesen :D

Nem túl életszerű. Többiek leírták hogy, akár egy excellel, akár egy sima számológéppel indulsz el, ez menni fog. Példaképpen ha 30 éven keresztül 5% lett volna a kamat, akkor kb 195 ezer forint jönne neki (szorozz be 1,05el 45000-et harmincszor). Na neked nem 1,05-el kell szorozgatnod, hanem annyival amennyi az adott évi kamatláb.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 14., csütörtök 22:59

_Bushido_ írta:
h3x0r írta:
Csinaltal mar ezer excel tablazatot, de pont ezt akarnad papiron kiszamolni? :lol: Vagy mitol lenne olyan hosszadalmas? Elso oszlopba beirod az eveket, masodikba a kamatot (meg ha szar datumot is nezel, ha 7,25 helyett 7-et irsz be, nem lesz olyan nagy kulonbseg a vegeredmenyben), C1-be beirod, hogy 45000, C2-be meg, hogy =C1+C1*B2/100 majd lehuzod a tobbi sorra is; vegul pedig csodalkozol, hogy 'je, csak ennyi? ' :mrgreen:
Régebben, fiatalon még jobban fogott az agyam ilyen okosságok ügyében! :D amúgy ilyen bonyolult dolgokat sosem csináltam, csak pl Madridom Filmklubot, az ezerszer egyszerűbb volt, mint ez.
DE köszi, megcsináltam , így ahogy mondtad, és 45 ezer és különböző értékei jöttek ki. Vagyis 45xxx. És a végén akkor ezt a sok számot kell összeadnom, vagyis kicsivel több, mint 6 millió jött ki.
De en nem ezt mondtam :mrgreen:
A1: 1991
A2: 1992
A3: 1993
....
A31:2021

B1: (ures)
B2: 22 (csak pelda)
B3: 21
B4: 20
...
B31: 0,9

C1: 45000
C2: =C1+C1*B2/100
C3: =C2+C2*B3/100
C4: =C3+C3*B4/100
....
C31: =C30+C30*B31/100

Nem kell itt semmit se utolag osszeadj, amekorra szam van a C31-ben, nagyjabol akkora osszegrol van szo

Vissza: