OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 15., péntek 7:29

Zseniális :lol:
45ezerbol hat millió :lol:

Kb. így számolt egy régi fundas aki rám akart sózni valami szart. Van rokonod errefelé? :lol:

Ez nagyon kellett ma. Úgyis kontrollert keresek, ez lesz az egyik példa feladat :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 15., péntek 0:32

Ha összeadod, akkor amúgy azt kapod meg hogy ha minden kamatperiódusban kapnál új 45 ezer forintot, azt lekötnéd, a régit meg azonnal kivennéd, akkor máig mennyi pénzed lenne összesen :D

Nem túl életszerű. Többiek leírták hogy, akár egy excellel, akár egy sima számológéppel indulsz el, ez menni fog. Példaképpen ha 30 éven keresztül 5% lett volna a kamat, akkor kb 195 ezer forint jönne neki (szorozz be 1,05el 45000-et harmincszor). Na neked nem 1,05-el kell szorozgatnod, hanem annyival amennyi az adott évi kamatláb.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 14., csütörtök 22:59

_Bushido_ írta:
h3x0r írta:
Csinaltal mar ezer excel tablazatot, de pont ezt akarnad papiron kiszamolni? :lol: Vagy mitol lenne olyan hosszadalmas? Elso oszlopba beirod az eveket, masodikba a kamatot (meg ha szar datumot is nezel, ha 7,25 helyett 7-et irsz be, nem lesz olyan nagy kulonbseg a vegeredmenyben), C1-be beirod, hogy 45000, C2-be meg, hogy =C1+C1*B2/100 majd lehuzod a tobbi sorra is; vegul pedig csodalkozol, hogy 'je, csak ennyi? ' :mrgreen:
Régebben, fiatalon még jobban fogott az agyam ilyen okosságok ügyében! :D amúgy ilyen bonyolult dolgokat sosem csináltam, csak pl Madridom Filmklubot, az ezerszer egyszerűbb volt, mint ez.
DE köszi, megcsináltam , így ahogy mondtad, és 45 ezer és különböző értékei jöttek ki. Vagyis 45xxx. És a végén akkor ezt a sok számot kell összeadnom, vagyis kicsivel több, mint 6 millió jött ki.
De en nem ezt mondtam :mrgreen:
A1: 1991
A2: 1992
A3: 1993
....
A31:2021

B1: (ures)
B2: 22 (csak pelda)
B3: 21
B4: 20
...
B31: 0,9

C1: 45000
C2: =C1+C1*B2/100
C3: =C2+C2*B3/100
C4: =C3+C3*B4/100
....
C31: =C30+C30*B31/100

Nem kell itt semmit se utolag osszeadj, amekorra szam van a C31-ben, nagyjabol akkora osszegrol van szo

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. október 14., csütörtök 22:18

h3x0r írta:
_Bushido_ írta:

köszönöm a tippeket, elég sok % itt van egy excel táblázatban, az összes, ahogy változott menet közben, szóval nem csak a félévenkénti százalékok, úgyhogy ezt így elég hosszadalmas és bonyolult lenne kiszámítani. de gondolom a végösszeg 7 számjegyűre rúg a legvégén.
Csinaltal mar ezer excel tablazatot, de pont ezt akarnad papiron kiszamolni? :lol: Vagy mitol lenne olyan hosszadalmas? Elso oszlopba beirod az eveket, masodikba a kamatot (meg ha szar datumot is nezel, ha 7,25 helyett 7-et irsz be, nem lesz olyan nagy kulonbseg a vegeredmenyben), C1-be beirod, hogy 45000, C2-be meg, hogy =C1+C1*B2/100 majd lehuzod a tobbi sorra is; vegul pedig csodalkozol, hogy 'je, csak ennyi? ' :mrgreen:
Régebben, fiatalon még jobban fogott az agyam ilyen okosságok ügyében! :D amúgy ilyen bonyolult dolgokat sosem csináltam, csak pl Madridom Filmklubot, az ezerszer egyszerűbb volt, mint ez.
DE köszi, megcsináltam , így ahogy mondtad, és 45 ezer és különböző értékei jöttek ki. Vagyis 45xxx. És a végén akkor ezt a sok számot kell összeadnom, vagyis kicsivel több, mint 6 millió jött ki.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 13., szerda 21:00

Realista24 írta: Azért a szövegertelmezessel is komoly gond van Rej, nem csak a matekkal ahogy látom.
Mivel nincs a hatteren kivul? :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 13., szerda 20:55

_Bushido_ írta:
ANDS írta:

Kamatszámítás.
Az elemzeskozpont.hu oldalon elég érthetően van megfogalmazva.
köszönöm a tippeket, elég sok % itt van egy excel táblázatban, az összes, ahogy változott menet közben, szóval nem csak a félévenkénti százalékok, úgyhogy ezt így elég hosszadalmas és bonyolult lenne kiszámítani. de gondolom a végösszeg 7 számjegyűre rúg a legvégén.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 13., szerda 20:10

Azért a szövegertelmezessel is komoly gond van Rej, nem csak a matekkal ahogy látom.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

_Bushido_
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. október 13., szerda 18:45

Mondjuk az is nagyon érdekes, hogy most jövő héten lesz egy rendezvény a Hungexpoban és rengeteg fiatalkorú fog részt venni rajta. Viszont ezek közül elég sokan szarnak az oltásokra, szidják a rendszert, hogy mi a fenének kell oltás, hogy bemehessenek?! MIért kötelező az oltás?! És most FB-n keresgélnek felnőtteket, akik oltottak és velük együtt bemehetnek. Ciki! Szerintem! Meg elég felelőtlen dolog is ez az egész! Ráadásul van egy úgynevezett "Free hug" nevű dolog is ebben a szubkultúrában, ami ilyenkor különösképpen veszélyes!
Ez ugyanaz a dolog, mint a Kosárlabda topicban a játékosé, aki nem akar oltatni. Semmi baj, de akkor ne akarjon különjogokat, bárhova bemenni, stb. Ezeknek a fiataloknak sem kell oltakozni, de akkor ne akarjanak bemenni tömegrendezvényre. Vagy?!

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Kroos

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. október 13., szerda 18:38

Realista24 írta:
nmate írta: 30, de ez miért számít?
Mert neki ez a kor emlegetése a fétise :mrgreen:

Én most tele vagyok antitesttel, de sztem jövő év elején csapatok egyet, legkésőbb tavasszal.
Ez szép és jó, de egészen pontosan hány éves leszel amikor már nem leszel tele antitesttel?? :hmmm: :mrgreen: :mrgreen:
“Mi jobban szerettük a labdát, mint a pénzt.” - Puskás Ferenc

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 13., szerda 17:57

ANDS írta:
Csak kíváncsi voltam, mert az influenza elleni oltást is beadatod...
Be, minden évben. Alapvetően sosem vagyok kb. beteg, szeretem is amikor nem vagyok az.

_Bushido_
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. október 13., szerda 17:38

ANDS írta:
_Bushido_ írta: ....
Adott 45,000 ft.
1991 május 1. napjától most nov 1-ig járó, a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű késedelmi kamata kellene.
vagyis 30 és fél évnyi. Ezt hogy a fenébe kell kiszámolni?
Kamatszámítás.
Az elemzeskozpont.hu oldalon elég érthetően van megfogalmazva.

_Bushido_
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. október 13., szerda 16:29

Matekzseni van itt?
Adott 45,000 ft.
1991 május 1. napjától most nov 1-ig járó, a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű késedelmi kamata kellene.
vagyis 30 és fél évnyi. Ezt hogy a fenébe kell kiszámolni?

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 13., szerda 15:08

Marky írta: Ha Szputnyikra lovetek Pfizert, akkor utazhatok kulfoldre PCR nelkul? Nekem is letelt a 6 honap...
Szerintem nem, max ha 2 Pfizert is kérsz. :D

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 13., szerda 15:08

Ha Szputnyikra lovetek Pfizert, akkor utazhatok kulfoldre PCR nelkul? Nekem is letelt a 6 honap...

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 13., szerda 14:11

Én két Szputnyik után nyomtam egy Pfizert, szembe jött mert feleségem miatt kellett rendelniük egy adagot, és kellett mellette 4 ember a körzetből akinek beadják (5ösével csomagolják elvileg).

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 13., szerda 13:55

Mert neki ez a kor emlegetése a fétise :mrgreen:

Én most tele vagyok antitesttel, de sztem jövő év elején csapatok egyet, legkésőbb tavasszal.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. október 13., szerda 13:54

Én is gondolkodok rajta, egyelőre nem komolyan, de azért 2 kínai után lehet nem árt egy nyugati is. :mrgreen:
Nem illik.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 13., szerda 13:52

Van lehetőségem, miért ne? :mrgreen: Ártani nem árt. Taktikázni úgysem lehet, azt sem tudjuk mi lesz egy hónap múlva.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 13., szerda 13:42

Az már szinte B oldal a kazettán. :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 13., szerda 13:27

30, de ez miért számít?