OFF
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
Hitelt csak okosan. Sokakat elvisz a lendület és a romantikus gondolkodás.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Egyrészt most egész mások a hitelfelvételi lehetőségek és a hitelpiac, mint anno, másrészt a biztos az, ami elmúltANDS írta: Ahogy Halfkey teszi, úgy megéri szerintem is.
De vállalkozásra vagy lakásra én csak akkor vennék fel hitelt, ha biztosnak látom, hogy vissza is tudom fizetni.
Sok ismerősöm dőlt be a devizahitelével, ami akkor, amikor felvették, jó üzletnek lászott.

A sok devizás azért bukott be, mert gyengült a forint és rövid kamatperiódusú szerződéseket írtak alá, a kettő 50-50%-ban volt felelős a törlesztőrészletek emelkedéséért.
Nagy különbség hogy részben a devizakáosz hatására ma a hitelek komoly része fix törlesztõvel rendelkezik a futamidõ jelentõs részére. Sok devizás nem azért dõlt be mert nem tudta volna fizetni amit akart vállalni, hanem mert nem értette hogy hogy elszabadulhat a törlesztõ ha gyengül a forint.
Nyilván ha nem tudod visszafizetni, ne vegyél fel semmilyen hitelt. Kimondottan jövedelemgeneráló hitelekrõl beszéltem, lakáshitel + lakáskiadás, vállalkozásba sem nyilván díszautóra…
Nyilván ha nem tudod visszafizetni, ne vegyél fel semmilyen hitelt. Kimondottan jövedelemgeneráló hitelekrõl beszéltem, lakáshitel + lakáskiadás, vállalkozásba sem nyilván díszautóra…
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
You say voltak illúziók, I say beígértünk mindent is, hogy valaki hajlandó legyen megtámogatni az országot..Halfkey írta:Akkor még voltak illúziók hogy majd visszafizetjük egyszer az államadósságot, ma már nincsenekAz, amúgy mi durva, hogy Bokros alatt majdnem 30% volt az alapkamat?!
De minden világpiaci alapkamat iszonyat béka segge alatt (bár most emelgetik US-ben), ezért mondom hogy aki tud, az vegyen fel értékálló/teremtő dolgokra hitelt most. Vállalkozásra, lakásra, stb. Soha nem volt ilyen ingyen a pénz, és ha beszakad, megint nem is lesz egy darabig. Konkrétan a lakáshitelemet (pedig piaci, nem zöld), nem éri meg előtörleszteni, ugyanazt a pénzt amit előtörlesztésre szántam állampapírba rakva plusz profitot termelek.

Viszont a második rész az igaz, most utánad dobják a pénzt, csak VEGYÉÉ.. (meg persze tudd visszafizetni..)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
Akkor még voltak illúziók hogy majd visszafizetjük egyszer az államadósságot, ma már nincsenekAz, amúgy mi durva, hogy Bokros alatt majdnem 30% volt az alapkamat?!

De minden világpiaci alapkamat iszonyat béka segge alatt (bár most emelgetik US-ben), ezért mondom hogy aki tud, az vegyen fel értékálló/teremtő dolgokra hitelt most. Vállalkozásra, lakásra, stb. Soha nem volt ilyen ingyen a pénz, és ha beszakad, megint nem is lesz egy darabig. Konkrétan a lakáshitelemet (pedig piaci, nem zöld), nem éri meg előtörleszteni, ugyanazt a pénzt amit előtörlesztésre szántam állampapírba rakva plusz profitot termelek.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
h3x0r írta:
Ne aggodj, meg nem kell elpakolni a gepet.Oktober vege, de inkabb november elso hete szokott lenni az utolso funyiras ideje. Mikor sok level van, akkor gereblyevel szedem oket ossze, de mikor mar kevesebb hullik, funyiroval atmegyek egyszer az egeszen, a nagyja a tartalyba kerul, de a tobbit is ledaralja a gep.
(hátra az aloe heat lotion eleg jo, annyi vele a baj, hogy van egy kis szaga, ugyhogy utana ki kell szelloztetni)
Hát szerintem én olyan későn még sose írtam, de akkor lehet kell.. Azt hittem már pihenni ment a gyöp

(hátamat am. már látta doki is, tornáztatom, meg megy a voltaren, de kösz a tippet

- h3x0r
Ne aggodj, meg nem kell elpakolni a gepet.raul 4 ever írta: Backtooff: kb. 1 hónapja beállt a derekam, de hétvégén minden erőmet összeszedvelenyírtam még gyorsan a kis 1200 m2-es kertünket.. Azt írják a fű vegetációjáról, hogy 10 fok alatt leáll.. Szóval mivel már éjszaka/hajnalban itt Győr körül voltak már 1-2-3 fokok is, elképzelhető, hogy szerencsém lesz és a fű már elment téli aludni? (félek nem, mert napközben azért tizenegy-két fokokba belenyalt a hőmérő a héten simán, meg szerintem látok új fűszálakat is, de marhán nincsen kedvem mégegyszer füvet nyírni
.. Bár még csak okt. közepe van, szóval lehet kelleni fog, bár nem emlékszem tavaly mikor nyírtam utoljára, de szerintem max szept. végén)
Kösz

(hátra az aloe heat lotion eleg jo, annyi vele a baj, hogy van egy kis szaga, ugyhogy utana ki kell szelloztetni)
- raul 4 ever
Baszki, Bushinak már a megoldóképletet is beadjátok, nekem meg semmi már 1,5 hete laptop tanácsban
Az, amúgy mi durva, hogy Bokros alatt majdnem 30% volt az alapkamat?!
Backtooff: kb. 1 hónapja beállt a derekam, de hétvégén minden erőmet összeszedve
lenyírtam még gyorsan a kis 1200 m2-es kertünket.. Azt írják a fű vegetációjáról, hogy 10 fok alatt leáll.. Szóval mivel már éjszaka/hajnalban itt Győr körül voltak már 1-2-3 fokok is, elképzelhető, hogy szerencsém lesz és a fű már elment téli aludni? (félek nem, mert napközben azért tizenegy-két fokokba belenyalt a hőmérő a héten simán, meg szerintem látok új fűszálakat is, de marhán nincsen kedvem mégegyszer füvet nyírni
.. Bár még csak okt. közepe van, szóval lehet kelleni fog, bár nem emlékszem tavaly mikor nyírtam utoljára, de szerintem max szept. végén)
Kösz

Az, amúgy mi durva, hogy Bokros alatt majdnem 30% volt az alapkamat?!
Backtooff: kb. 1 hónapja beállt a derekam, de hétvégén minden erőmet összeszedve

Kösz
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Zseniális 
45ezerbol hat millió
Kb. így számolt egy régi fundas aki rám akart sózni valami szart. Van rokonod errefelé?
Ez nagyon kellett ma. Úgyis kontrollert keresek, ez lesz az egyik példa feladat

45ezerbol hat millió

Kb. így számolt egy régi fundas aki rám akart sózni valami szart. Van rokonod errefelé?

Ez nagyon kellett ma. Úgyis kontrollert keresek, ez lesz az egyik példa feladat

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ha összeadod, akkor amúgy azt kapod meg hogy ha minden kamatperiódusban kapnál új 45 ezer forintot, azt lekötnéd, a régit meg azonnal kivennéd, akkor máig mennyi pénzed lenne összesen
Nem túl életszerű. Többiek leírták hogy, akár egy excellel, akár egy sima számológéppel indulsz el, ez menni fog. Példaképpen ha 30 éven keresztül 5% lett volna a kamat, akkor kb 195 ezer forint jönne neki (szorozz be 1,05el 45000-et harmincszor). Na neked nem 1,05-el kell szorozgatnod, hanem annyival amennyi az adott évi kamatláb.

Nem túl életszerű. Többiek leírták hogy, akár egy excellel, akár egy sima számológéppel indulsz el, ez menni fog. Példaképpen ha 30 éven keresztül 5% lett volna a kamat, akkor kb 195 ezer forint jönne neki (szorozz be 1,05el 45000-et harmincszor). Na neked nem 1,05-el kell szorozgatnod, hanem annyival amennyi az adott évi kamatláb.
- h3x0r
De en nem ezt mondtam_Bushido_ írta:Régebben, fiatalon még jobban fogott az agyam ilyen okosságok ügyében!h3x0r írta:
Csinaltal mar ezer excel tablazatot, de pont ezt akarnad papiron kiszamolni?Vagy mitol lenne olyan hosszadalmas? Elso oszlopba beirod az eveket, masodikba a kamatot (meg ha szar datumot is nezel, ha 7,25 helyett 7-et irsz be, nem lesz olyan nagy kulonbseg a vegeredmenyben), C1-be beirod, hogy 45000, C2-be meg, hogy =C1+C1*B2/100 majd lehuzod a tobbi sorra is; vegul pedig csodalkozol, hogy 'je, csak ennyi? '
![]()
amúgy ilyen bonyolult dolgokat sosem csináltam, csak pl Madridom Filmklubot, az ezerszer egyszerűbb volt, mint ez.
DE köszi, megcsináltam , így ahogy mondtad, és 45 ezer és különböző értékei jöttek ki. Vagyis 45xxx. És a végén akkor ezt a sok számot kell összeadnom, vagyis kicsivel több, mint 6 millió jött ki.

A1: 1991
A2: 1992
A3: 1993
....
A31:2021
B1: (ures)
B2: 22 (csak pelda)
B3: 21
B4: 20
...
B31: 0,9
C1: 45000
C2: =C1+C1*B2/100
C3: =C2+C2*B3/100
C4: =C3+C3*B4/100
....
C31: =C30+C30*B31/100
Nem kell itt semmit se utolag osszeadj, amekorra szam van a C31-ben, nagyjabol akkora osszegrol van szo
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Régebben, fiatalon még jobban fogott az agyam ilyen okosságok ügyében!h3x0r írta:Csinaltal mar ezer excel tablazatot, de pont ezt akarnad papiron kiszamolni?_Bushido_ írta:
köszönöm a tippeket, elég sok % itt van egy excel táblázatban, az összes, ahogy változott menet közben, szóval nem csak a félévenkénti százalékok, úgyhogy ezt így elég hosszadalmas és bonyolult lenne kiszámítani. de gondolom a végösszeg 7 számjegyűre rúg a legvégén.Vagy mitol lenne olyan hosszadalmas? Elso oszlopba beirod az eveket, masodikba a kamatot (meg ha szar datumot is nezel, ha 7,25 helyett 7-et irsz be, nem lesz olyan nagy kulonbseg a vegeredmenyben), C1-be beirod, hogy 45000, C2-be meg, hogy =C1+C1*B2/100 majd lehuzod a tobbi sorra is; vegul pedig csodalkozol, hogy 'je, csak ennyi? '
![]()

DE köszi, megcsináltam , így ahogy mondtad, és 45 ezer és különböző értékei jöttek ki. Vagyis 45xxx. És a végén akkor ezt a sok számot kell összeadnom, vagyis kicsivel több, mint 6 millió jött ki.
Mivel nincs a hatteren kivul?Realista24 írta: Azért a szövegertelmezessel is komoly gond van Rej, nem csak a matekkal ahogy látom.

- h3x0r
Csinaltal mar ezer excel tablazatot, de pont ezt akarnad papiron kiszamolni?_Bushido_ írta:köszönöm a tippeket, elég sok % itt van egy excel táblázatban, az összes, ahogy változott menet közben, szóval nem csak a félévenkénti százalékok, úgyhogy ezt így elég hosszadalmas és bonyolult lenne kiszámítani. de gondolom a végösszeg 7 számjegyűre rúg a legvégén.ANDS írta:
Kamatszámítás.
Az elemzeskozpont.hu oldalon elég érthetően van megfogalmazva.

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Azért a szövegertelmezessel is komoly gond van Rej, nem csak a matekkal ahogy látom.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Mondjuk az is nagyon érdekes, hogy most jövő héten lesz egy rendezvény a Hungexpoban és rengeteg fiatalkorú fog részt venni rajta. Viszont ezek közül elég sokan szarnak az oltásokra, szidják a rendszert, hogy mi a fenének kell oltás, hogy bemehessenek?! MIért kötelező az oltás?! És most FB-n keresgélnek felnőtteket, akik oltottak és velük együtt bemehetnek. Ciki! Szerintem! Meg elég felelőtlen dolog is ez az egész! Ráadásul van egy úgynevezett "Free hug" nevű dolog is ebben a szubkultúrában, ami ilyenkor különösképpen veszélyes!
Ez ugyanaz a dolog, mint a Kosárlabda topicban a játékosé, aki nem akar oltatni. Semmi baj, de akkor ne akarjon különjogokat, bárhova bemenni, stb. Ezeknek a fiataloknak sem kell oltakozni, de akkor ne akarjanak bemenni tömegrendezvényre. Vagy?!
Ez ugyanaz a dolog, mint a Kosárlabda topicban a játékosé, aki nem akar oltatni. Semmi baj, de akkor ne akarjon különjogokat, bárhova bemenni, stb. Ezeknek a fiataloknak sem kell oltakozni, de akkor ne akarjanak bemenni tömegrendezvényre. Vagy?!
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Ez szép és jó, de egészen pontosan hány éves leszel amikor már nem leszel tele antitesttel??Realista24 írta:Mert neki ez a kor emlegetése a fétisenmate írta: 30, de ez miért számít?
Én most tele vagyok antitesttel, de sztem jövő év elején csapatok egyet, legkésőbb tavasszal.

- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Be, minden évben. Alapvetően sosem vagyok kb. beteg, szeretem is amikor nem vagyok az.ANDS írta:Csak kíváncsi voltam, mert az influenza elleni oltást is beadatod...nmate írta: 30, de ez miért számít?