HozzászólásSzerző: Torquemada » 2021. október 4., hétfő 0:18
Az biztos, hogy rohadt nagyot esett a spanyol liga színvonala.
Mindent elmond a mostani forduló is az egészről. Ha jól látom, tízből hét meccs lett nagyszerű 1-0, 0-0 vagy 1-1, valamint a mi hígfos meccsünk volt a gólokban leggazdagabb (!) a három találattal. Tudom, hogy nem csak gólokban lehet mérni mindent, de azért beszédes.
7-8 forduló után vannak 8-3 vagy 7-4 gólkülönbségű csapatok, elmennek már a fenébe.
A sok focigyilkos edző, a Pellegrinik, Emeryk, Cholok és társaik munkája beérett, megvan az új iskola, mindenki megtanult bitang módon védekezni,(rajtunk kívül, mi elfelejtettünk,) a buszt betolni, 10 emberrel beállni a tizenhatoson belül, aztán egy-két kontrából megoldani a meccset. Valamilyen szinten működik, csak megnézni nem lehet. Pont ezért utáltam annak idején az olasz focit, amit most a "spanyolok" csinálnak.
Nagyon régóta nézem már a spanyol közvetítéseket, beleértve a kilencvenes évek eleji "hőskort" is, amikor még csak német nyelvű csatornákon tudtuk elcsípni ide-oda forgatható egyhuszas tányéros, műholdas rendszerekkel a nyugati meccseket. De ilyen szar focit, mint ami mostanában van úgy általában, nem igazán láttam sosem. Zseniális taktikai párharcok helyett Foci volt, így nagy "F" betűvel.
""Pff, was heißt nicht selbstverständlich? Wir haben gewonnen, fertig!" (T.Kroos)