Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Zubkov
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Zubkov » 2021. szeptember 17., péntek 18:42

Caraway írta: Kovetkezo honapban en is beneveznek egy uj iphonera, a 4 eves 7-esemet akarom lecserelni. Amiket neztem lehetosegnek, az az iphone 11, 11 pro es a 12. Valamelyikkel esetleg valakinek van tapasztalata? Steve? :mrgreen:
Nyilvan tudom, hogy mindegyik nagyon jo telo, de esetleg hogy ar ertek aranyba melyik erne meg legjobban.
Igazából 12 prom van,de… több ismerősöknek is van sima 12 nekem meg volt 11 prom ez előtt így ismerem valamelyest az iphoneokat.
Én a sima 12 felé terelnélek.
Jobb hardver
Hosszabb ideig támogatott szoftver
Árban sem drágább ha újonnan veszed
Szebb dizájn
A tele kivételével jobb fotó es videó képességek
Valamint nagyobb kijelző bár ez persze negatívum is lehet kinek mi…

Míg a másik oldalon maximum az anyag használat es a már említett tele objektív ami szól…

Mellé persze itt egyikkel sem tudsz lőni

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. szeptember 17., péntek 18:22

Caraway írta: Koszi mindenkinek a segitseget!

Akkor valoszinuleg 11 pro es 12 kozott lesz a valasztas, de jobban hajlok a pro fele, mivel kulsoleg szamomra tetszetosebb. Amugy a 4 eves 7-esemet cserelem le, szoval biztos nagy lesz a kulonbseg. Az a durva, hogy a mai napig semmi baja nincs azon kivul, hogy mar nagyon gyorsan merul es nincs tarhelyem. :D

Amugy ha a telefont nem a sajat toltojevel, hanem mondjuk egy erosebb Ipad toltovel toltom, akkor az tonkreteszi az akksijat, vagy nem problema?
Ahogy írták előttem, nem csak a töltőadapter és a kábel! határozza meg a tölési sebességet, hanem a telefonnak is van egy "felvevő" kapacitása. Szóval nem fogja túllépni főleg, ha a töltésbeállításokban is lekorlátozod normálra.

Illetve tanácsos gyorstölteni csak szükség állapotban, amúgy a lassan járj, tovább érsz elv működik.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 17., péntek 17:31

Caraway írta: Amugy ha a telefont nem a sajat toltojevel, hanem mondjuk egy erosebb Ipad toltovel toltom, akkor az tonkreteszi az akksijat, vagy nem problema?
Az akksi elott van a panelen egy toltesvezerlo, szoval tonkre nem fogja tenni. Az mas kerdes, hogy hosszutavon mennyire hasznal a gyorstoltes egy akksinak… az en 11 Pro-m elmult masfel eves, a rendszer szerint 98%-os az akksija, de azert en tobbnek erzem a degradaciot. Ha kibir meg 1.5-2 evet es netan lesz egy csereakcio az akksira, akkor meg sokaig velem marad.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. szeptember 17., péntek 17:15

Koszi mindenkinek a segitseget!

Akkor valoszinuleg 11 pro es 12 kozott lesz a valasztas, de jobban hajlok a pro fele, mivel kulsoleg szamomra tetszetosebb. Amugy a 4 eves 7-esemet cserelem le, szoval biztos nagy lesz a kulonbseg. Az a durva, hogy a mai napig semmi baja nincs azon kivul, hogy mar nagyon gyorsan merul es nincs tarhelyem. :D

Amugy ha a telefont nem a sajat toltojevel, hanem mondjuk egy erosebb Ipad toltovel toltom, akkor az tonkreteszi az akksijat, vagy nem problema?

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. szeptember 17., péntek 16:53

Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6/128GB maradt végül. Akármit néztem, mindenben ütötte a Mi 11 Lite-ot. Az kívülről jobban tetszett persze és kézhezállóbb volt, de a paraméterek és ár/érték arányban is jobbnak láttam ezt választani. Ráadásul olcsóbb is volt, és nem egy lebutított verziója a csúcskategóriás nagytestvérnek. Redmi Note 4 volt az első Xiaomi telefonom, semmit nem csalódtam benne, 3 év után elkezdett növekedni a hátulja, aztán a képernyő is megprepedt emiatt, az akkumulátor kikészült, de még képes néha bekapcsolni töltőről, ha le kell szedni róla valamit. :mrgreen:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. szeptember 17., péntek 8:51

Alapvetően, sima fényképhez nincs is sok értelme a 108 mp-es funkciónak.

15-20+ mega egy kép. Ha mondjuk nem háttérképet akarsz egy laptopra, teljesen felesleges.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. szeptember 17., péntek 8:27

viszont xiaominál és társainál se használja senki a 100+ mpx funkciót. nem is default. Az alacsonyabb pixel szám jobbat csinál.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. szeptember 17., péntek 8:21

h3x0r írta:
Steve írta: Ez a megapixel háború szerintem nagyon nem stimmel. Nem tudom, hogy hogyan csinálja az Apple pl de rohadt jó és stabil képeket csinálnak a készülékeik, egy milliárd megapixel nélkül. Míg néhány sok megalixeles mobil, bizonyos fényviszonyok, vagy körülmények között teljesen felsülnek, hiába a sok megapixel.
Annyira nem ertek hozza, de valami olyasmirol van szo, hogy ugyanakkora teruletre kevesebb pixel jut, vagyis mivel nagyobb a pixelek merete, tobb fenyt tudnak befogadni; kevesebb a zaj, kevesebbet kell digitalisan feljavitani, igy szebbek a kepek is. De a pixelek szama a kamernak csak egy alkoto eleme, amit laikuskent egyszerubb osszehasonlitani, mint azt, hogy milyen minosegu szenzorok es lencsek kerultek bele. De azert meg kesz szerencse, hogy a 330 meg 430 ezres iphone jobb kepeket csinal, mint a 60-100 koruli xiaomi :mrgreen:
Már említettem, ott vannak a Pixelek. Sajnos Magyarországon csak drágán kaphatóak, hivatalos eladó nincs, de pl Németországból olcsón beszerezhetőek. Én a Pixel 4a-t 280 euróért vettem 2 év garanciával a MediaMarktban. Relatíve alacsony pixelszám (12, 16) mellett olyan képek, hogy eldobod az agyadat. Egyébként csak meg kell nézni a régi digitális fényképezőgépeket. 2 MP és hasonlók.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. szeptember 17., péntek 7:41

:lol: :lol: :lol: :lol:
Egy gyomros Stevenek :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. szeptember 17., péntek 7:40

Steve írta: Ez a megapixel háború szerintem nagyon nem stimmel. Nem tudom, hogy hogyan csinálja az Apple pl de rohadt jó és stabil képeket csinálnak a készülékeik, egy milliárd megapixel nélkül. Míg néhány sok megalixeles mobil, bizonyos fényviszonyok, vagy körülmények között teljesen felsülnek, hiába a sok megapixel.
Annyira nem ertek hozza, de valami olyasmirol van szo, hogy ugyanakkora teruletre kevesebb pixel jut, vagyis mivel nagyobb a pixelek merete, tobb fenyt tudnak befogadni; kevesebb a zaj, kevesebbet kell digitalisan feljavitani, igy szebbek a kepek is. De a pixelek szama a kamernak csak egy alkoto eleme, amit laikuskent egyszerubb osszehasonlitani, mint azt, hogy milyen minosegu szenzorok es lencsek kerultek bele. De azert meg kesz szerencse, hogy a 330 meg 430 ezres iphone jobb kepeket csinal, mint a 60-100 koruli xiaomi :mrgreen:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. szeptember 16., csütörtök 16:40

Ott volt a kínálatban, de annyira megbízható volt mindkét Xiaomi nekem, és az ötfős családban is 3 évente váltottunk most nagyjából, senki nem csalódott benne, úgyhogy maradnék. Még kicsit összehasonlítom őket majd véleményeket olvasgatva, de szerintem marad a Mi 11 Lite.

Csábított elfelé azért az elárusító, kipróbáltatta velem a pult alól elővett Mi 11-et, de inkább mondtam be se kapcsolja. :mrgreen:
Akkumulátort nézve sok különbséget jelent a 4250mAh és az 5260 mAh? :sly: Már csak ez maradt, amiben üti nálam a Pro.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. szeptember 16., csütörtök 14:29

lordgabi írta: Eddig úgy néz ki, hogy nálam veri a Xiaomi Redmi Note 10 Pro 108MP-t a Xiaomi Mi11 Lite.
6/128GB felszereltséggel van mindkettő.
95000 és 100000 forint nagyjából átszámítva árban.
Sima döntés, és a a Mi 11 Lite?
Túl sokat nem akarok rá verni, és az időből is lassan kifutok.
Mi 9 után ugye egyértelműen a Mi széria áll közelebb hozzám, cserélgetni nem akarom évente.
Realme 7-et, vagy prot nézd meg, közvetlen környezetemben ketten cseréltek Xiaomit rá, és mindketten el vannak ájulva tőle. Én is megtaperoltam, szerintem zseni. És marad pénz is a zsebedben.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. szeptember 16., csütörtök 13:44

Steve írta:
_Bushido_ írta:
Köszi uraim!
Kép

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. szeptember 16., csütörtök 13:33

Eddig úgy néz ki, hogy nálam veri a Xiaomi Redmi Note 10 Pro 108MP-t a Xiaomi Mi11 Lite.
6/128GB felszereltséggel van mindkettő.
95000 és 100000 forint nagyjából átszámítva árban.
Sima döntés, és a a Mi 11 Lite?
Túl sokat nem akarok rá verni, és az időből is lassan kifutok.
Mi 9 után ugye egyértelműen a Mi széria áll közelebb hozzám, cserélgetni nem akarom évente.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. szeptember 15., szerda 20:16

_Bushido_ írta:
soadroli írta: Hagyományos, nyomógombos telefonok közül milyet érdemes venni? Faternak haldokik a mostani, és mindenáron ilyet akar.Valami nagyobb kijelzős, ami bírja a strapát :D
vannak úgynevezett mamamobilok, nagy gombok, asszem 2v3 soros kijelző.

Én pl egy régi Sony Ericsson W580i-t használok, illetve a másik zsebben van egy SE Cedar. Mindkettő nagyon jól bírja sok-sok éve. Mamámnak is valami régi Nokia van.

Nokiának vannak új készülékei nyomogombos verzióban, 15-20-36 ezer kategóriában is, Alcetelnek olcsóbb, 10-15. Attól is függ mennyit szánnátok rá. De én speciel inkább nokiát vennék.

én is csak egy sima átlagos Huawei P30 lite telót nyomok már asszem 3-3,5 éve (decemberi), bőven csinál olyan képeket, amik tetszenek, elő is hivatom őket a falra az utazásokról.

Új fajta Nokia 3310 állítólag piszok jó, vagy a Nokia 105.
Esetleg a Nokia 8000 ami drágább, de nagyon jókat írnak róla.

Attól függ mennyit költene az ember.

Haha én arra várok, hogy valaki egyszer feltámasztja és modernizálja a Nokia 8850.Az volt az abszolút kedvenc mobilom.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. szeptember 15., szerda 19:59

soadroli írta: Hagyományos, nyomógombos telefonok közül milyet érdemes venni? Faternak haldokik a mostani, és mindenáron ilyet akar.Valami nagyobb kijelzős, ami bírja a strapát :D
vannak úgynevezett mamamobilok, nagy gombok, asszem 2v3 soros kijelző.

Én pl egy régi Sony Ericsson W580i-t használok, illetve a másik zsebben van egy SE Cedar. Mindkettő nagyon jól bírja sok-sok éve. Mamámnak is valami régi Nokia van.

Nokiának vannak új készülékei nyomogombos verzióban, 15-20-36 ezer kategóriában is, Alcetelnek olcsóbb, 10-15. Attól is függ mennyit szánnátok rá. De én speciel inkább nokiát vennék.

én is csak egy sima átlagos Huawei P30 lite telót nyomok már asszem 3-3,5 éve (decemberi), bőven csinál olyan képeket, amik tetszenek, elő is hivatom őket a falra az utazásokról.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. szeptember 15., szerda 19:53

Muszi05 írta:
BarçaNorbi írta: Csatlakozom Steve-hez abban az aspektusban, hogy erdemes Pro-ban gondolkozni, a simak sokkal gyengebbek tobb szempontbol (anyaghasznalat, kamera, teljesitmeny). Ha nem gond a penz, akkor a simakat elfelejtenem barmelyik szeriabol.
Asszem a 12 esetében pont nem éri meg a PRO (nyílván egyéni preferencia)... De a 11Pro-val egyetértek, mert sztem az egyik legjobban eltalált telefon és már ár/érték arányban is lehet jókat találtani. Meg is kerestem a prohardver-es cikket, ami idevág:

"De vajon megér-e közel 100 ezer forintos felárat a Pro?

Legnagyobb örömmel mondom azt, hogy nem: míg tavaly, ha bárki iPhone-t akart venni, inkább a Pro modell felé csábítgattam volna a kellemesebb méret, a jóval minőségibb kijelző (lássuk be, ciki volt már az a 828p-s panel a sima 11-ben) és a fejlettebb kamera miatt, idén minden további nélkül merem azt mondani, hogy akinek nem létszükséglet a zoomkamera, a LiDAR és az alumínium helyett rozsdamentes acél keret, az nyugodtan vegye meg az olcsóbbat. Illetve a kevésbé drágát. A Pro modell ezúttal tényleg azoknak szól, akinek a maximum kell: egymás mellett, összehasonlítva tényleg komolyabb megjelenésű a Pro, de mivel ritkán kerülnek közvetlenül egymás mellé, így ennek túl nagy relevanciája nincs, ahogy a zoomkamerát sem fogja mindenki napi szinten használni, akinek viszont tartalomgyártóként ez fontos, az nyilván megveszi a csúcsváltozatot."

(A teljes cikk ITT olvasható)
Nálam az a helyzet, hogy a céges mobil az adott, két évente cserélik és választhatok Iphone vagy Samsung S-széria között. Egy ideig Samsung céges, Apple privát volt, de cseszekedett a céges mailes rendszerrel folyamatosan az android változat, így maradt a céges is iphone.

Privátba szerencsémre egy régi előfizetésem van, amivel évente cserélhetek mobilt és leadom a “régit” és azt választok, amit akarok. Így természetesen akkor a Pro-t választom.

Már kaptam maileket, hogy valószínűleg megszűntetik ezt a régi csomagot, akkor valószínűleg megszűnik a jó világ is. :)
Akkor meggondolom kétszer, hogy fizetek-e a Pro-ért.Így az alacsony régi havidíj mellé a cserelehetőség miatt nyilván megéri.

Viszont ahogy említve volt pl a 11 vs 11pro esetén el sem szabad gondolkozni, akkora a minőségbeli különbség. Használtam napi szinten a kettőt egyszerre. Óriási a különbség.

Ez a megapixel háború szerintem nagyon nem stimmel. Nem tudom, hogy hogyan csinálja az Apple pl de rohadt jó és stabil képeket csinálnak a készülékeik, egy milliárd megapixel nélkül. Míg néhány sok megalixeles mobil, bizonyos fényviszonyok, vagy körülmények között teljesen felsülnek, hiába a sok megapixel.

Ez az egész telefon, kocsi, bicikli, laptop, tv, mindenféle kütyü prioritálás kérdése..Van aki annyit költ biciklire, vagy autóra, hogy eszméletlen, más mobilra, vagy tv-re, vagy laptopra.

Más elutazza a pénzt és van olyan sajnos aki elissza mindennap.

Amióta a gyerek van azóta pl. én tök máshogy prioritálok.

Szóval szerintem azt sem szabad mondani, hogy csak ez vagy az a jó, de az is felesleges, hogy az ember kijelenti, hogy pénzszórás ezt vagy azt venni.

Na mindegy is. Nem tudom, hogy Caraway-nek tudtunk-e hasznosat mondani, vagy csak összekuszáltunk mindent. :mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. szeptember 15., szerda 18:12

Megapixel kb csak akkor szamit, ha plakatra fotozol.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 15., szerda 17:57

lordgabi írta: Xiaomi Redmi Note 10 Pro, 108MP kamerával rendelkezik. :ozil:
Erről valaki véleményt tudna nekem írni?
A kamera eros kozepes, de legalabb boszme nagy az elkeszitett kepek merete :mrgreen: Apumnak Note 9 Pro-t vettem tavaly, ar/ertek aranyban jo a telefon, de a 2 generacioval azelotti iPhoneokhoz hasonlitva is latni a minosegi kulonbseget az anyaghasznalatban, kijelzoben, kameraban.
A SoC eros, akksi jol birja, szoval ha nem vagy power user, akkor jo valasztas.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. szeptember 15., szerda 17:40

lordgabi írta: Xiaomi Redmi Note 10 Pro, 108MP kamerával rendelkezik. :ozil:
Erről valaki véleményt tudna nekem írni?
Csak annyit mondok, hogy Pixel 4a. 12MP kamera...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vissza: