Asszem a 12 esetében pont nem éri meg a PRO (nyílván egyéni preferencia)... De a 11Pro-val egyetértek, mert sztem az egyik legjobban eltalált telefon és már ár/érték arányban is lehet jókat találtani. Meg is kerestem a prohardver-es cikket, ami idevág:BarçaNorbi írta: Csatlakozom Steve-hez abban az aspektusban, hogy erdemes Pro-ban gondolkozni, a simak sokkal gyengebbek tobb szempontbol (anyaghasznalat, kamera, teljesitmeny). Ha nem gond a penz, akkor a simakat elfelejtenem barmelyik szeriabol.
"De vajon megér-e közel 100 ezer forintos felárat a Pro?
Legnagyobb örömmel mondom azt, hogy nem: míg tavaly, ha bárki iPhone-t akart venni, inkább a Pro modell felé csábítgattam volna a kellemesebb méret, a jóval minőségibb kijelző (lássuk be, ciki volt már az a 828p-s panel a sima 11-ben) és a fejlettebb kamera miatt, idén minden további nélkül merem azt mondani, hogy akinek nem létszükséglet a zoomkamera, a LiDAR és az alumínium helyett rozsdamentes acél keret, az nyugodtan vegye meg az olcsóbbat. Illetve a kevésbé drágát. A Pro modell ezúttal tényleg azoknak szól, akinek a maximum kell: egymás mellett, összehasonlítva tényleg komolyabb megjelenésű a Pro, de mivel ritkán kerülnek közvetlenül egymás mellé, így ennek túl nagy relevanciája nincs, ahogy a zoomkamerát sem fogja mindenki napi szinten használni, akinek viszont tartalomgyártóként ez fontos, az nyilván megveszi a csúcsváltozatot."
(A teljes cikk ITT olvasható)