csababarca írta:
_Bushido_ írta:
Parkettázott vagy parkettáztatott valaki az elmúlt időszakban? (idén)
Elmentünk megvenni a cuccokat, készletben adták. A boltban ajánlottak szakit, kijött, megnézte, felmérte. Nagyszülőknél Vas megyében 30 ezer körül megcsinálták a két szobát (10-16 nm2), itt is hasonló méretről lett volna szó (31 nm2). Viszont amikor a szaki mondta, hogy mégis mennyi lesz az annyi, akkor nem hittünk a fülünknek... Egyik szobában kellett volna padloponozni, de az se egy nagy meló, max 1 óra plusz. A parkettázás pedig max 4 óra - ezt mondta. Szóval 180-200 EZERÉRT akarták megcsinálni mindezt - az szép kis órabér!! Mondtuk is egyből, hogy felejtse el az egészet! Majd megoldjuk (mi vagy mással).
Szóval igazából arra lennék kíváncsi, hogy máshol mi a helyzet. Csináltatott ilyet valaki szekemberrel?
A padloponozás az ovis szint, te is megtudod csinálni, tényleg.
milyen parketta? laminált vagy a klasszik?
igen, így gondolkdotunk mi is, padloponozás nem nagy munka, csak ki kell önteni és elteríteni. emeleti szobánál kell valószínűleg, mert a kőművesek, akik építették a házat, néhol elcsesztek ezt-azt. van egy csöppet nagy púp az egyik helyen. Ez kitapintható, lehet van még több is, de azt lefedi az ágy vagy szekrénysor.
Sima átlagos parketta, klikkrendszerben. csak rakni kell, meg összeilleszteni. Illetve van egy beugró a szoba ablak felőli részén, ott majd "okosba" kell megoldani.
Nagy valószínűséggel DIY lesz belőle, de kíváncsiságból megkérdezünk még pár embert, meg sopronban van egy másik nagyobb parkettás-szőnyeges bolt (Diego) ott is felteszek egy kérdést. Már csak kíváncsiságból is.
8 mm-es parketta. 3 milis az alátét.
Az egyik szoba kb szabályos négyzet alakú, 14,valamennyi nm2. A másik picit problémásabb - az enyém. Tetőtér. Van egy kb téglalap alap és az ablak részen van egy beugró, úgynevezett rókalyuk.
Amúgy 10-15 éve a padlás parkettázását apukám egyedül csinálta, padloponozás is volt, szóval bár régen volt, de megcsinálta. úgyhogy lehet most is ez lesz.
de amúgy nem tudom emberek hogy képzelik, hogy egy havi fizuért dolgoznak ilyen kicsi munkákat. Tudom, ezekszerint ahogy R24 írta, a kis munkák miatt. De ez akkor is elképesztő. Másfelől ugye amit írtam is, Vas megyében mamának durván 10ed ennyiért csinálták... rohadtul nem mindegy.