Milyen vizsgálat fele kellene haladnom ha emésztési/felszívódási problémáim vannak?Nika91127 írta:
Minimálisan. 4 éve végeztem, azóta eléggé elhatárolódtam a belgyógyászattólDe valamennyit talán tudok hozzáböfögni
![]()
Csináltam egy tesztet amiből kijött hogy enyhe bélflóra eltolódást mutat (e.coli és enterococcus irányban) valamint jelentős immunvédekezést a bélnyálkahártyában (magas szektoros IgA szint >7500)
A calprotectin negatív, így jelentős gyulladásos aktivitás nincs a béltraktusban. Csináltam féregpete & protozoon vizsgálatot ami negatív (3x), candida gomba szintén negatív.
3 gasztróssal beszéltem. Az egyik azt mondta hogy menjek börgyógyászhoz tünetek alapján. Sajnos nem értette meg, hogy azzal semmit se érek. A másik sibot, a másik ibs-t mondott. De ezek olyan válaszok mintha azt mondanák, hogy évek óta tartó fejfájásra vegyek be algopirint. Jó jó..de attól a probléma nem fog megoldódni.
Ha azt akarom kideriteni, hogy fehérje, zsír, szénhidrát megfelelően emésztődik és szívódik fel akkor milyen vizsgálatok kellenének? Találtam olyanokat, hogy bentiromid teszt meg d-xilóz teszt de természetesen ezek itthon nem léteznek csak máshol.