Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. augusztus 23., hétfő 20:15

sebydani írta: Bocsi srácok a konstans késésekért így, hogy lassan vége a zeneklubnak tartom majd remélhetőleg az egy hetet. Köszi a türelmet! :)
kijavítottam, így már helyes és nem is túl nagy vállalás :mrgreen:

lestat ha hoztad a 2 albumot ami még van neked, utána jöhet az utolsó ajánlás is :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. augusztus 23., hétfő 18:57

naszóval, sorry a csúszásért, de nehezen emészthető albumok voltak :kalapos:

SP - Kölyök 3/10

én megpróbáltam, de ez nálam szigorúan csak egyszer hallgatható kategória. sztereotípiákkal tele fogtam neki az albumnak, de még az asszony is megkérdezte mi ez a xar.
lehet, maradi bunkó vagyok, de a magyar hiphop vonalnak eléggé az alján mozog ez az album.
próbálkozik körbe járni nagy témákat, de nem adja ki. bocsi

csak is a közreműködők dobnak rajta 1 pontot

Ibbigang-1331 2/10

na ha még valamire azt kell mondani SP után, hogy magamtól soha nem hallgatnám meg, az ez lesz. :kivagyhe:
ez tipik, amivel kínozni lehet az embert. ez az a stílus, ha egyáltalán lehet annak nevezni, amit ha meghallok a rádióban, izomból tovább tekerem...

eddig a zeneklubban, még nem sikerült olyan magyar előadót bedobni, akire csettinteni tudtam... úgyhogy tényleg velem van a baj.

a napokban folytatom a pótlást.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. augusztus 23., hétfő 16:33

sebydani írta:
babaking írta: Disclosure - Settle
Egy számot tudnék kiemelni, méghozzá a Help Me Lose my Mind-ot. (és nem azért mert az utolsó szám az albumról, külön meghallgattam külön is, hogy akkor is tetszik-e :mrgreen: ). Messze a legjobb szám az albumon, ennek bejön a hangzása, de azért kedvencek közé nem kerül fel.
Csak érdekességképp bedobom ide az én értékelésemben említett remixet a számra, ha már úgyis kiemelted az eredeti verzióját is. Abszolút egy teljes csavar az eredetin, de én pl. ezt annyit hallgattam, hogy már-már az eredetire nem is emlékeztem pontosan. Az egész albumra jellemző egyébként, hogy remixek formájában számos dal más köntösben vagy stílusban még akár nagyobbat is ment mint az eredeti verzió amit csináltak. A You and Me pl. a Flume féle verzióban teljesen különvált lényegében, amiből aztán ilyen feldolgozás is született.

Bocsi Süti, hogy szétremixeltettem itt az albumod, én az eredetit is imádom ahogy írtam is lent de hátha lesz valaki aki meghallgatja őket :mrgreen:
Köszi :) Èrdekes, de ez pont azt veszi el az eredetiből ami tetszett benne. Viszont mint remix érdekes irányba viszi, tényleg csavar raja egy nagyot, ebből a szempontból megérte hozzányúlni
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. augusztus 23., hétfő 15:31

babaking írta: Disclosure - Settle
Egy számot tudnék kiemelni, méghozzá a Help Me Lose my Mind-ot. (és nem azért mert az utolsó szám az albumról, külön meghallgattam külön is, hogy akkor is tetszik-e :mrgreen: ). Messze a legjobb szám az albumon, ennek bejön a hangzása, de azért kedvencek közé nem kerül fel.
Csak érdekességképp bedobom ide az én értékelésemben említett remixet a számra, ha már úgyis kiemelted az eredeti verzióját is. Abszolút egy teljes csavar az eredetin, de én pl. ezt annyit hallgattam, hogy már-már az eredetire nem is emlékeztem pontosan. Az egész albumra jellemző egyébként, hogy remixek formájában számos dal más köntösben vagy stílusban még akár nagyobbat is ment mint az eredeti verzió amit csináltak. A You and Me pl. a Flume féle verzióban teljesen különvált lényegében, amiből aztán ilyen feldolgozás is született.

Bocsi Süti, hogy szétremixeltettem itt az albumod, én az eredetit is imádom ahogy írtam is lent de hátha lesz valaki aki meghallgatja őket :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. augusztus 23., hétfő 14:48

Disclosure - Settle

Hát nálam itt jött el sajnos a mélypont - mivel stílusban nagyon messze áll tőlem ezért nagyot kell(ett volna) robbantania, hogy bejöjjön.

Sajnos nem sikerült neki, eléggé összefolytak a számok, és kevés olyan dolgot találtam benne mint ének mint zenei megoldásokat amire azt mondanám, hogy tetszik, és minden hallgatás alatt alig vártam, hogy vége legyen.

Érdekes, hogy amit El Sie7e pozitívan emelt ki - a Grab her - az nekem abszolút lefelé lógott, ki sajnos nem nagyon tudtam értelmezni.

Ennek fényében, és mivel közben eszembe jutott Ricsárdgír az első mondatom talán mégsem helytálló, szóval egy (jóindulatú) 4/10. Pont az ilyenek miatt jövök ide, mert magamtól sosem hallgatom meg, és ilyenkor rájövök, hogy még mindig jól teszem - szóval nyugodtan jöhet még :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 23., hétfő 13:39

Imádom olvasni az értékeléseket :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. augusztus 23., hétfő 12:48

SP - Kölyök
Jézus gyere le. Ez valami rettenet volt :mrgreen:
Az alapok nagyon gyengék, bár mentségére legyen mondva, ebben a műfajban nem erőltetik meg magukat e téren. A szöveg is általában nevetséges, 1-2x valami értelmeset is hallottam.
Az agyam leolvadt, sorry :x
3/10, bocsi :D

ibbigang - 1331
Azt hittem az SP-vel elértük a mélypontot, de sikerült rácáfolni. Emelek is egyet a pontszámán :mrgreen:
Fu de felbasztam magam ezen. Az igénytelenség mellé ezt tenném a szótárba. Nálam ez nem zene, egy szemét. Ezt még ocsortány részegen se. Be is fejezem, nem akarok senkit megsérteni, főleg az ajánlót, egyáltalán nem személyes. :D
1,5/10, nehari.

Måneskin-Il ballo della vita
Na végre valami jó cucc :agree:
Sose hallottam róluk, nem tudtam mire számítsak, nagyon kellemes meglepetés volt. Szinte minden szám bejött, végig pörgött az album, egy percet se ült se szerintem. Tehetésges banda, majd odafigyelek rájuk.
Amúgy az "I Wanna be your slave"-et hallottam nemrég, az is jó szám.
Köszönöm az ajánlást, 8,5/10.

bocsi a késésért, a héten még jövök a Disclosure albummal is.
Kép

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. augusztus 23., hétfő 10:52

Bocsi srácok a konstans késésekért így, hogy lassan vége a nyárnak tartom majd remélhetőleg az egy hetet. Köszi a türelmet! :)

ibbigang - 1331

Direkt visszaolvastam az összes értékelést mielőtt elkezdtem ezt pötyögni. Én is belefutottam abba, hogy a számok picit összefolytak, néha nem igazán tűnt fel, hogy váltás volt a számok között :kalapos: Nehéz értékelni egyébként, nálam is limitált magyar előadó pörög - leginkább Krúbi, Dzsúdló, Beton Hofi és Lil Frakk - és azért ha vannak is hasonló elemek a számaikban összességben mindegyik másik előadó után tudnám őket csak rakni. Ez a fajta szövegalkotás ezzel a motyogós előadásmóddal engem nem kifejezetten zavar alapjában véve, ez most a trend viszont az igen ahol abszolút ötletem nincs, hogy mit is mondanak :lol: Azok a számok ahol érthetőbb volt, hogy mit is akarnak mondani sokkal jobban tetszettek. A szövegeik néha kifejezetten kreatívak de olyan is van amikor a falnak tudnék menni. Viszont ez részben a stílus sajátja is.

Összességében nem volt rossz élmény de nem kerülnek fel szerintem a saját listámra. A Mátkám és a Miért néz úgy amit kitudnék emelni, azok kifejezetten tetszettek. Pontokat tekintve 10/5.5.Köszi az ajánlást, találkoztam már a nevükkel de még nem ismertem őket korábbról. Viszont ha már Dzsúdló és Beton Hofi, aki jön a Parkba csápolni pénteken szólítson le és hozzon majd egy sört :mrgreen:

Måneskin - Il ballo della vita

Ahogy látom, én leszek az egyedüli akinek kifejezetten tetszett, hogy picit ilyet katyvaszos. :kalapos: Abszolút ismeretlenek voltak számomra, ahogy olvastam teljesen másra számítottam. Az angol-olasz keveredés kifejezetten tetszett, nem igazán találkozom sehol az olasz nyelvvel zenében. Az hallatszik, hogy elég sok inspirációjuk volt mindenfelől, ez meg is jelenik a számokban, valószínűleg ezért is a vegyes hangzás a különböző zenékben. Pár számnál kifejezetten éreztem, hogy valami nagyon hasonlót hallottam már de összességében nekem kifejezetten jó élmény volt. Az előző körös Calogero album is beugrott róla de azért az kevésbé volt ilyen pörgős, lehet csak a nem angol nyelv miatt jutott eszembe a párhuzam.

Nekem mint ajánlás ebben a körben ez az egyik kedvencem, magamtól sose akadtam volna rájuk. A New song és az Immortale tetszettek a legjobban. Tőlem repül egy 10/7 az albumra, köszi Barni! :)

Disclosure - Settle

Süti koma :sziv: :salute:

A Disclosure nálam óriási kedvenc, ezt az albumot anno rongyosra hallgattam. Maga ez a UK garage house nem az elsődleges stílusom de ez még most nagyon tetszik ennyi év után is. Jó volt újra lepörgetni, a számok nagy részét régóta nem is hallottam, plusz a több zenének valamilyen remix verzióját hallgattam többet - Flume verziója a You & Me-re vagy a Mazde féle Help me lose my mind zseniálisak - úgyhogy jó volt picit visszatérni az eredetiekre is. A számok többsége kifejezetten erős, a közreműködök is nagyon jól lettek összeválogatva.

Túl sokat nem is tudnék írni róla csak dicsérni tudnám. Nagyon jó élmény volt, igazi nosztalgiavonat volt számomra. 10/8.5, köszi az ajánlást! :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2021. augusztus 22., vasárnap 20:08

Bocsanat a kesesert!

Holnap potlok mindent :D
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. augusztus 21., szombat 10:24

Disclosure - Settle

kellemes volt az album, lecsúszott 2x is :D a maga stílusában az egynek elmegy kategóriája
ennek megfelelően sztem nem hozott semmi extrát, a második hallgatás során már inkább háttérzene lett a végére, a legtöbb szám amúgy is elég átlagos, nincs bennük semmi amire felkapnám a fejem
amit ki tudnék emelni az a grab her
köszi az ajánlást!

6,5/10
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. augusztus 20., péntek 16:09

Disclosure - Settle

Hát ez még mindig nem az én stílusom, de az összes ilyen ajánlott lemez közül még talán ez jött át a leginkább.
Erről se tudok mély esettanulmányt írni, ami nálam kilógott az lefelé a When a Fire Starts To Burn (főleg egy kifejezetten érdeklődést felkeltő Intro után), felfelé pedig a Latch és talán a You & Me, amik jobban emlékeztettek egy nekem "hagyományosabb" számra. A többi hozza a monoton, közepesen, vagy annál talán kicsit kevésbé élvezhető szintet.

5/10
Köszi!

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2021. augusztus 18., szerda 14:45

Jövő héten pótlom az elmaradásokat, köszi a türelmet! :)
.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. augusztus 17., kedd 11:29

Először nem ezt az albumot akartam hozni, nem is nagyon volt tervben semmi, aztán pont a Zeneklub indulás környékén futottam bele egy posztba, hogy 8 éves az album, és egyrészt nagyon meglepődtem, másrészt újra ráfüggtem. Az egyik kedvenc albumom, remélem nektek is lecsúszik valahogy. :kalapos:

Disclosure - Settle (2013)

Spotify

Youtube

+
Egy fél órás live, ha valaki kedvet kap hozzá.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. augusztus 17., kedd 10:53

Süti ha gondolod szerintem hozzad az ajánlásod - már csak 2 kör van, nem érdemes szerintem megszakítani.

Akik el vannak maradva azok úgy is megígérték, hogy pótolnak :)

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2021. augusztus 16., hétfő 14:03

sebydani írta:
El Sie7e írta: az elmaradókkal mizu? KAG ha jól gondolom kiszállt a buliból, már rég hallottunk felőle. akik legalább 2 albummal le vannak maradva (Petr, Roli, Seby, Caraway, Kercsó, Fiore), ők mikor pótolják az elmaradást? :)
Héten hozom egyszerre őket, bocsi egyszerűen így a nyáron nem sikerült tartani az időket.
Nem nem, itt vagyok csak kozbe jott par komplex dolog.
Heten pótlok, elnezest!
ZIDANE

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. augusztus 16., hétfő 14:00

El Sie7e írta: az elmaradókkal mizu? KAG ha jól gondolom kiszállt a buliból, már rég hallottunk felőle. akik legalább 2 albummal le vannak maradva (Petr, Roli, Seby, Caraway, Kercsó, Fiore), ők mikor pótolják az elmaradást? :)
Héten hozom egyszerre őket, bocsi egyszerűen így a nyáron nem sikerült tartani az időket.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. augusztus 15., vasárnap 16:13

Hát én még szeretnék legalább 1 hetet kérni, holnap megyek a Balcsira :D bocsi az elmadásért, megpróbálom egyszerre hozni őket.
Kép

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. augusztus 15., vasárnap 15:52

Måneskin - Il ballo della vita

valóban könnyen lecsúszott :) a Beggin feldolgozásukat én is ismertem, egy tiktok videó alatt hallottam pár másodpercet a számból és rögtön megtetszett a hangzás, utána még 1-2 számukat meghallgattam de azok nem értek a beggin nyomába
csatlakoznék davi-hoz, babaking jól leírta a lényeget az albummal kapcsolatban
érződik, hogy még a szárnyukat bontogatják, keresik a saját utukat, ami majd kiderül megtalálják-e, jól áll-e az nekik
igazából elég vegyes vágott, amiben voltak jó zenék, rosszabbak is, így egy erős közepest tudok rá adni
erről az albumról nálam kiemelkedett a Torna a casa, lehet a lírai hangzás és az olasz szöveg duója miatt volt fülbemászó :) összességében azok a számok tetszettek jobban, amik olaszul szóltak

7/10

az elmaradókkal mizu? KAG ha jól gondolom kiszállt a buliból, már rég hallottunk felőle. akik legalább 2 albummal le vannak maradva (Petr, Roli, Seby, Caraway, Kercsó, Fiore), ők mikor pótolják az elmaradást? :)

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. augusztus 15., vasárnap 11:05

Igazából sokkal többet nem tudok hozzászólni, mint amit már babaking leírt. Nekem is inkább tűnt ilyen Greatest hits-nek, mint egy jól átgondolt önálló albumnak.
Változatos, (már a nyelv miatt is), de olyan igazán átütő erőt nem éreztem belőle. És nekem is csomószor az volt az érzésem, hogy ezt már hallottam valahol.
Ez most elég szűkszavúra sikerült, de nem tudok ennél többet mondani most :D

Köszi az ajánlást!
6/10

Ha viszont ilyen nyerte a retek Eurovíziót, akkor annak lehet örülni. Legutóbb akkor néztem bele, amikor az AWS ment, és pont utána elkaptam még a kotkodácsoló izraeli lányt, az valami botrányos volt, de megnyerte :D

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. augusztus 13., péntek 14:05

Hát elég érdekes albumot sikerült bedobni. Nagyon érződik rajta, hogy ez egy bemutatkozó album, ugyanis egy nagy katyvasz. :lol:
Nagyon ritkán van, hogy egy ilyen rövid albumon ennyi stílus keveredik és ezt még megdobták egy olasz - angol nyelvvel is.

A legtöbb számnál nagyon hallatszik az adott példakép hatása, szinte minden számnál olyan érzésem volt, hogy ezt már hallottam valahol - még ha nem is tudtam beazonosítani, hogy pontosan hol / mi volt az alap mű.

Akik nem tudnak olaszul azok sem vesztettek sokat már ami a mondanivalót illeti - a szövegekben nem Dante bújt meg, a szokásos témákról énekelnek.

Ha a számokat önmagukban nézzük egyébként egész jók, a New Song kifejezetten tetszett, és a Torna a casa kedvenc lett az albumról, el is mentettem.

Azt is meg kell hagyni, hogy az ének is rendben van és zenélni is jól tudnak.

Összességében, ha csak a számokat kell értékelni akkor 6,5 lenne, de mint album sajnos csak 6/10 a kaotikus mivolta miatt.

Az ajánlást köszönöm, mindjárt bele is hallgatok az új albumukba, mert látok bennük lehetőséget, kérdés, hogy megtalálták-e az utukat.

Vissza: