Igen, nekem is pontosan így lett anno.csababarca írta: Az aréna4 telekomnál csak új előfizu esetén kerül be? Hiába van nekünk a szupermega családi hd extra csomagunk, újra kellene kötni hogy bekerüljön?

OFF
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Re: OFF
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Az aréna4 telekomnál csak új előfizu esetén kerül be? Hiába van nekünk a szupermega családi hd extra csomagunk, újra kellene kötni hogy bekerüljön?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Pedig hany embernel latom, hogy tavasszal elkezdenek epitkezni, majd legkesobb Karacsonyra mar be is koltoznek, mert hat instara kell a karacsonyfas kep az uj hazbol (pedig siman lenne hol lakniuk). Utana meg eveken keresztul telen - nyaron nyitva vannak az ablakok, mert nedves az egesz haz, a falak nem tudtak normalisan kiszaradni.ANDS írta: 3.
Nagyon fontos, hogy betartsák a technológIát, hagyják kiszáradni pl. A betont, vagy jól szigeteljék az alapot, a falakat, mert utólag már lehetetlen kijavítani. A faanyagoknál szintén kiszáradt fát kellene beépíteni, hogy ne vetemedjen el. Ez nehéz ügy.
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
"Ha Ausztriában a sebességkorlátozást jelölő tábla alatt az IG-L jelzést olvassuk, akkor azt fokozottan érdemes betartani pénztárcánk érdekében. Az IG-L jelentése ugyanis Immissionsschutzgesetz-Luft, azaz a sebességkorlátozás nem biztonsági okokat szolgál, hanem környezetvédő célja van. Az alacsonyabb limit a légszennyezettségi határértéktől függően lép érvénybe (maximum három hónapra) és 130 helyett általában 100 kilométer/órás sebességkorlátozást jelent. Ha ezt a sebességkorlátozást megszegjük, akkor a környezetet károsítjuk, ezért a büntetés is jóval magasabb. Ha 130-ról nem lassítunk le 100 km/h-ra, alapesetben kb. 50 eurós büntetésre számíthatnánk, a környezetvédelmi bűncselekményért viszont extrém esetben akár 2000 eurót is kiróhatnak ránk az osztrák rendőrök!"_Bushido_ írta:
Ausztriában vajon ezek a sebességkorlátozó táblák mennyire érvényesek? Kint voltam az elmúlt 6 napban Ausztria túlsó felében, rengeteget autópályáztunk az utazások során, és a tapasztalatok alapján minden autópályán lévő alagút elé 100-as tábla volt téve. Néhol abszolút indokolatlan helyekre 80-as, 100-as táblák (pl Grazot kikerülő autópályarész, hangvédő falakkal!!!). Érthetetlen, hogy én tudatlanul majdnem mindig lelassítottam az adott sebbességre, de ennek ellenére ugyanúgy mentek el mellettem az autók... autópályán 130, picikével felette mentem, és simán mentek el mellettem a SUV-ok, audik, BMW-k. Ott 150 lenne, vagy mi? kicsit hülyén éreztem magam.
Tapasztalt síelni járók nagyon figyelnek erre.

“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Batrak. Ha csak nincs kulon tablaval jelolve, mint Nyugat-Ausztria tobb reszeben pl. 140-es tablaval, autopalyan mindig 130 a legmagasabb sebesseg._Bushido_ írta: autópályán 130, picikével felette mentem, és simán mentek el mellettem a SUV-ok, audik, BMW-k. Ott 150 lenne, vagy mi? kicsit hülyén éreztem magam.
Nem tehetsz róla._Bushido_ írta: kicsit hülyén éreztem magam.

- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Én is ugyanígy ártam 2019 decemberben. Tesómmal karácsonyi vásárra mentünk ki, bementünk a belvárosba, találtam egy jó kis parkolóhelyet. Kerestem előrefelé-hátrafelé is táblákat, parkolóórát, de sehol semmi. előttem-utánam lévő pár autó szélvédőjét is megnéztem, de semmi... amúgy rengeteg helyen sajnos úgy működik, hogy tabakban kell venni parkolópapírt és azt kell kitölteni a megfelelő módon. A különböző színek különböző időtartamokat jelölnek asszem. én is épp 36 eurós csekket kaptam. Nemsokra rá kimentem a határon első bankban megkérdezni, hogy ezt most tényleg be kell fizetnem?!reeed_ati írta: Skacok, ki mennyire van kèpben a bècsi parkolással??![]()
Már kèt napja itt parkolok a belváros egyik utcájában, òra sehol, nyilván vettem volna ha tudom, hogy fizetős a parkolás..
Erre ma megdobtak egy 36ejròs csekkel..![]()
Èrdemes lenne feladnom?, vajon sehogysem megùszòs a törtènet??![]()

Ausztriában vajon ezek a sebességkorlátozó táblák mennyire érvényesek? Kint voltam az elmúlt 6 napban Ausztria túlsó felében, rengeteget autópályáztunk az utazások során, és a tapasztalatok alapján minden autópályán lévő alagút elé 100-as tábla volt téve. Néhol abszolút indokolatlan helyekre 80-as, 100-as táblák (pl Grazot kikerülő autópályarész, hangvédő falakkal!!!). Érthetetlen, hogy én tudatlanul majdnem mindig lelassítottam az adott sebbességre, de ennek ellenére ugyanúgy mentek el mellettem az autók... autópályán 130, picikével felette mentem, és simán mentek el mellettem a SUV-ok, audik, BMW-k. Ott 150 lenne, vagy mi? kicsit hülyén éreztem magam.
Klíma/hőszivattyú működése azzal jár leegyszerűsítve, hogyha a hütesz a beltérben, akkor a kültéri egység meleglevegőt tol ki. Az üvegházhatás ettől is nő nem csak a CO2 kibocsájtástól. Arról nem is beszélve, hogy ezek áramellátása még jöhet káros anyagot kibocsájtó erőműből.Kyller írta:Biztos van abban valami, amit mondasz, viszont nem égetünk semmit, nem a CO2-t toljuk ki, hogy nőjjön a melegházhatás... És ez a nem mindegy.kiserik írta:
Persze. Gyakorlatilag a hőszivattyúnál a kényelmi dolgokat fizeti meg az ember. Nincs zaj, nincs szél, jobb hőérzet, egységes klíma.
Hőszennyezés: azzal, hogy ezen rendszerekkel fűtünk, hűtünk, ennek fordítottját okozzuk a környezetnek. Főként a nyári hűtés a probléma. Így is melegedik a Föld, de a folyamatos klímázással tovább fűtjük. Az elmúlt évszázadban kb 1 fokot nőtt a Föld hőmérséklete és olyan hatásai vannak, hogy beleborzongunk. Az előrejelzések alapján 30-40 éven belül 4-5 fokkal, vagy akár 8 fokkal is nőhet a Föld hőmérséklete. Gyakorlatilag már most ott tartunk, hogy kontinensek égnek le, zsiráfok állnak térdig hóban, lassan összeomlik a Golf áramlat, stb. Hazai példa, hogy a málnát már nem lehet öntözés nélkül termeszteni, míg 20 éve hatalmas ültetvények voltak belőle, de lassan olyan alapvető növényünk, mint a bükk is el fog tünni. A megjelenő kártevőktől, rovarokról, betegségekről ne is beszéljünk. Egyszóval szar világ jön.
Meg egyebek.ANDS írta:Az áram előállítása lehetséges szélerőműben, vagy vízerőműben, de sok helyen még szénnel állítják elő.Kyller írta:
Biztos van abban valami, amit mondasz, viszont nem égetünk semmit, nem a CO2-t toljuk ki, hogy nőjjön a melegházhatás... És ez a nem mindegy.
Itthon a naperőművek nőnek, mint a gombák.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Kyller
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Guti, Higuain, Ramos, Alvaro Recoba
Biztos van abban valami, amit mondasz, viszont nem égetünk semmit, nem a CO2-t toljuk ki, hogy nőjjön a melegházhatás... És ez a nem mindegy.kiserik írta:Persze. Gyakorlatilag a hőszivattyúnál a kényelmi dolgokat fizeti meg az ember. Nincs zaj, nincs szél, jobb hőérzet, egységes klíma.Kyller írta:
A klíma se rossz dolog fűtésre, de a padló fűtés csak jobb hőérzetet ad és konfortosabb.
Mire gondolsz hőterhelés alatt?
Hőszennyezés: azzal, hogy ezen rendszerekkel fűtünk, hűtünk, ennek fordítottját okozzuk a környezetnek. Főként a nyári hűtés a probléma. Így is melegedik a Föld, de a folyamatos klímázással tovább fűtjük. Az elmúlt évszázadban kb 1 fokot nőtt a Föld hőmérséklete és olyan hatásai vannak, hogy beleborzongunk. Az előrejelzések alapján 30-40 éven belül 4-5 fokkal, vagy akár 8 fokkal is nőhet a Föld hőmérséklete. Gyakorlatilag már most ott tartunk, hogy kontinensek égnek le, zsiráfok állnak térdig hóban, lassan összeomlik a Golf áramlat, stb. Hazai példa, hogy a málnát már nem lehet öntözés nélkül termeszteni, míg 20 éve hatalmas ültetvények voltak belőle, de lassan olyan alapvető növényünk, mint a bükk is el fog tünni. A megjelenő kártevőktől, rovarokról, betegségekről ne is beszéljünk. Egyszóval szar világ jön.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Vagy pont az ellenkezője fog történni, és pár év múlva jön a cudar hideg.
Minden jóslat értelmetlen, mert annyira összetett rendszer vesz minket körbe, hogy lehetetlen megmondani mi lesz a legnagyobb problémánk a következő néhány évben.
Minden jóslat értelmetlen, mert annyira összetett rendszer vesz minket körbe, hogy lehetetlen megmondani mi lesz a legnagyobb problémánk a következő néhány évben.
Persze. Gyakorlatilag a hőszivattyúnál a kényelmi dolgokat fizeti meg az ember. Nincs zaj, nincs szél, jobb hőérzet, egységes klíma.Kyller írta:A klíma se rossz dolog fűtésre, de a padló fűtés csak jobb hőérzetet ad és konfortosabb.kiserik írta:
Erre mondom én, hogy egy jól, klímára tervezett házban még mindig jobban megéri a klíma+norvég panel. A klíma is 3x-4x-es hatékonysággal dolgozik és nagyon töredéke árban a hőszivattyús rendszernek.
UI: egyébként ezek a hűtési/fűtési rendszerek (klíma, hőszivattyú) nagyon is szennyezik a környezetet mégpedig hőszennyezéssel. Ez ma még bagatel dolognak számít, de pár év múlva ez lesz az első számú probléma a világban.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- Kyller
A klíma se rossz dolog fűtésre, de a padló fűtés csak jobb hőérzetet ad és konfortosabb.kiserik írta:Erre mondom én, hogy egy jól, klímára tervezett házban még mindig jobban megéri a klíma+norvég panel. A klíma is 3x-4x-es hatékonysággal dolgozik és nagyon töredéke árban a hőszivattyús rendszernek.Kyller írta: Mi is most kezdünk el építkezni, gázt nem kötjük be, és hőszivattyú fogja a fűtést és a hűtést is biztosítani. Az tuti, hogy a bekerülési költsége talán a legnagyobb mind közül, de ha jól van méretezve a rendszer, akkor nagyon hatékonyan tud működni, egységnyi elektromos energiából akár 3x-4x-es hőenergiát tud csiholni. Napelemmel meghajtva elektromos számla is akár 0 lehet. Arról nem is beszélve, hogy tettél is a környezetért(igen a napelemet is előállítják valahogy...)
UI: egyébként ezek a hűtési/fűtési rendszerek (klíma, hőszivattyú) nagyon is szennyezik a környezetet mégpedig hőszennyezéssel. Ez ma még bagatel dolognak számít, de pár év múlva ez lesz az első számú probléma a világban.
Erre mondom én, hogy egy jól, klímára tervezett házban még mindig jobban megéri a klíma+norvég panel. A klíma is 3x-4x-es hatékonysággal dolgozik és nagyon töredéke árban a hőszivattyús rendszernek.Kyller írta: Mi is most kezdünk el építkezni, gázt nem kötjük be, és hőszivattyú fogja a fűtést és a hűtést is biztosítani. Az tuti, hogy a bekerülési költsége talán a legnagyobb mind közül, de ha jól van méretezve a rendszer, akkor nagyon hatékonyan tud működni, egységnyi elektromos energiából akár 3x-4x-es hőenergiát tud csiholni. Napelemmel meghajtva elektromos számla is akár 0 lehet. Arról nem is beszélve, hogy tettél is a környezetért(igen a napelemet is előállítják valahogy...)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- Kyller
Mi is most kezdünk el építkezni, gázt nem kötjük be, és hőszivattyú fogja a fűtést és a hűtést is biztosítani. Az tuti, hogy a bekerülési költsége talán a legnagyobb mind közül, de ha jól van méretezve a rendszer, akkor nagyon hatékonyan tud működni, egységnyi elektromos energiából akár 3x-4x-es hőenergiát tud csiholni. Napelemmel meghajtva elektromos számla is akár 0 lehet. Arról nem is beszélve, hogy tettél is a környezetért(igen a napelemet is előállítják valahogy...)
-
hasonló sztorik vannak a kokóval és a fűvel.
money is money.

- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
1200 afgan csaladot at is telepitettek mar es tovabbi 60000 ember kap bevandorlasi engedelyt akiket ki is menekitenek az orszagbol.füst írta:Az USA segítségért nem szokás siránkozni, mert olyanok mint a sportszeletes csávó, aki jön és segít. Azok akik nem kollaboráltak a megszállókkal, azoknak szopás volt ez a 20 év. akik pedig igen, azok most láthatják hogy bánik Amerika a barátaival, és futhatnak az életükért.El Sie7e írta:
Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.
Semmi masert nem voltak ott, mint a ket milliard hordonyi olajtartalek, vagy a vilag opium termelesenek 92%-a. Nem veletlen, hogy a megszallas elott nagyjabol 70000 hektaron termeltek makot ami 250-300000-re emelkedett amerikai fennhatosag alatt. 2000-ben 43 milliard opiat tartalmu fajdalomcsillapitot irtak fel ami 2010-re 89 milliardra nott… Nem hiaba mondjak itt sokan, hogy a hadsereg a legnagyobb heroin dealer az orszagban.

- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
El Sie7e írta:Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.füst írta:
Miért? Ő országuk, ő döntésük milyen körülmények között akarnak élni. Szinte puskalövés nélkül vonultak be Kabulba, ergo ők így döntöttek.
Mondjuk én csak attól félek, hogy idővel többen lesznek az arabok/Eu/nyugatellenesek a világban, mint mi.. Akkor fogunk ráb@szni..
Ennek a mélyvallásos, nőelnyomó, (meg többségében iszonyú műveletlen) bagázsnak fog kelleni behódoljon majd a világ?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Mindenképp alacsony energiaigényűt szeretnénk ami értelemszerűen az elején több pénz. Hogy ezt valaha visszahozza-e az más kérdés, de ebben az esetben nem csak pénzügyi megfontolásból tennénk.ANDS írta:A klíma nagy előnye, hogy hűt is. Fűteni szvsz zajos, de kétségtelen, hogy olcsó.babaking írta: Ez a téma engem is érdekelne. Mi is építkezni tervezünk, és ha nem muszáj nem gázoznék. De a höszivattyús rendszertöl is kiráz a hideg, padlófütés meg nem biztos, hogy szerencsés mert száll a por, és allergiásoknak régen nem ajánlották.
Elektromos fűtőtest + inverteres klíma ami fűt is?
Vagy inkább leköltözök Madridba, ott nem kell fűtés, az az asszonynak is tetszene![]()
Viszont a fűtési költség nagyban függ a ház szigetelésétől, ha jó a szigetelés, akkor alacsony.
A klíma csak minusz 10 fokig gazdaságos fűtésre.
Baromi bonyolult kiszámolni, gázfűtés vagy elektromos fűtés a jobb, mert nem tudni, hogy fognak változni az árak.
De tudtommal előirás egy alternatív fűtés is, szóval, ha nincs áram, akkor legyen mondjuk egy kandalló, vagy valami.
Viszont, egy jól szigetelt háznak alacsony a fűtési költsége, és nyáron hűvösebb is.
Mondok konkrét példát. Ismerősömnek a legmagasabb gázszámlája télen 8 ezer forint, mert jó a szigetelés - 140 m2 a ház.
Egy rossz szigetelésű házban ugyanez 60-120 ezer forint.
Ha ti magatok építkeztek, akkor magatoknak jól fogjátok építeni. Ha vállakozó csinálja, akkor azt folyamatosan felügyelni szokás.
alternatív -> asszony amúgy is akar kandallót, de gondolom itt nem csak egy sima kályha kell hanem valahogy rákötni a komplett rendszerre.
építkezés -> nehéz magunknak építkezni, mert nem értek hozzá. A vállalkozót felügyelni pont emiatt nehéz - mert nem értek hozzá

A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Az USA segítségért nem szokás siránkozni, mert olyanok mint a sportszeletes csávó, aki jön és segít. Azok akik nem kollaboráltak a megszállókkal, azoknak szopás volt ez a 20 év. akik pedig igen, azok most láthatják hogy bánik Amerika a barátaival, és futhatnak az életükért.El Sie7e írta:
Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.füst írta:Miért? Ő országuk, ő döntésük milyen körülmények között akarnak élni. Szinte puskalövés nélkül vonultak be Kabulba, ergo ők így döntöttek.El Sie7e írta:
Az amerikai és NATO pénzen fel pumpált afgán hadsereg megérdemelne egy buksi simogatást, mondjuk egy ak47-es markolataval![]()
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker