HozzászólásSzerző: Torquemada » 2021. augusztus 16., hétfő 14:28
Olyan görcsösen próbáltak a Madriddal lépést tartani, hogy közben le sem szarták a brutális eladósodást, a covid meg megadta a kegyelemdöfést. Ez legyen az ő bajuk, és igen, legyen meg a következménye is. Gondolom, 1,3 Md euróért Perez is szeretett volna, tudott is volna játékosokat vásárolni, de addig nyújtózkodott, ameddig a takaró ért. Akár úgy is, hogy nem veszünk senkit. Ha nekik sok száz millió euró sem volt drága messiért, megint az ő bajuk. Egyből lepattant, ahogy a zseton elfogyott.
Kispest drukkerként emlékszem rá, amikor a magyar bajnokságot akkoriban meghatározó Honvéd pénze elfogyott, leléptek a klub pénzével. A "sztárok", Illés Béla és társaik persze azonnal eltűntek, mit lehetett tenni, folytatni kellett a túlélésért a saját nevelésekkel. Ez van. Itt is ezt kellene, de természetesen Katalóniában az elfogadhatatlan, hogy a kirakatcsapat középmezőnyben legyen vagy lejjebb. Egyből menne, hogy a csúnya spanyolok megint elnyomják őket, kezdődne a sok tüntetés, népszavazás meg a többi marhaság. Szvsz ezt nem is fogják hagyni, amikor kelleni fog, lesz egy deus-ex-machina, és hogy-hogynem valamilyen szinten javulni fog az anyagi helyzet. Valaki biztos, hogy alájuk fog nyúlni.
Én nagyon nem bánnám, ha eltűnnének, mert rühellem őket, az egész átpolitizált egyesületüket. És továbbra is az a véleményem, hogy a tőke, a szponzoráció megtalálná magának az ellenpólust szükségszerűen, mert kereslet lenne rá. Hát lenne kínálat is. Ha az Adidas a Realt pénzeli, akkor a Nike a legjobb ellenfelet fogja. Ha a Coca Cola a Realt, akkor a Pepsi megint a legjobb ellenfelet. És így tovább. Szerintem ez történne, kellene pár év az átrendeződéshez, de végbe menne, és megint kb. azonos játékerejű csapatok rivalizálnának. Mint mindenütt, kivéve a németeket vagy újabban a franciákat. Jönnek mennek az élcsapatok, én nem élném meg a barca hiányát semmiképpen sem olyan drámának, de sajnos, attól nem nagyon kell tatani, hogy eltűnnének. Jönni fog egy váratlan segítség valahonnan.
""Pff, was heißt nicht selbstverständlich? Wir haben gewonnen, fertig!" (T.Kroos)