Na srácok, szerintem már nincs értelme tovább várni, szóval bedobom az ajánlásom.
Ahogy már említettem én is a The Score-Carry on című albumával készültem, így valami más után kellett nézni.
Ezzel az együttessel nagyjából két hónappal ezelőtt "találkoztam" először, és nem a zenei teljesítményük miatt. Egy cikkbe futottam bele valamelyik reggel, hogy az Eurovízió győztes együttes énekese a döntő alatt gyanúsan rábukott az asztalra, mintha felszívna valamit. Nyilván élő adásban, vette a kamera. A csávó tényleg úgy is néz ki, mint akiből ezt simán kinézed, nem túl bizalom gerjesztő a kinézete, így nekem ennyi elég is volt ebből.
Pár nappal később szembejött velem a
Beggin című szám feldolgozása, ami annyira megtetszett, hogy rögtön rákerestem az együttesre. Ki más lett volna, mint a fent említett zenekar.
Sose ítélj a borító alapján, ugye.
Ők nem mások, mint az olasz
Måneskin. 2015-ben alakult alternatív rock együttes. A számaikban több stílust is vegyítenek, hiphop, funk stb, így nem egy klasszikus kemény, rock együttesre kell számítani. Ha jól emlékszem az olasz X-faktorban indultak el, és végül az hozta el számukra az áttörést.
Sokáig gondolkodtam, hogy melyik albumukat válasszam. A legújabb lemezük, bár nem rossz (itt szerepel a talán
legismertebb számuk, illetve az is,
amivel megnyerték az Eurovíziós dalfesztivált), de nem az igazi. Az első albumuk egy mindössze 20 perces 7 számos korong, ahol a legtöbb szám feldolgozás, így végül a második mellett döntöttem.
Az album címe
Il ballo della vita, ami annyit tesz; az élet tánca. Ne tévesszen meg a tudat, egy szót nem tudok olaszul, így rossz fordítás esetén a google fordítót hibáztassátok.
Vegyesen vannak angol és olasz számok is a lemezen, van egy nagyon érdekes, dinamikus hangzása, stílusa az együttesnek, ami engem azonnal megfogott. Az énekesük is egy nagyon karizmatikus srác, szerintem remek hanggal, a kinézete olyan, amilyen (egyébként amennyire utánaolvastam a banda legtöbb tagjának elég nehéz gyerekkora volt, így azért pláne érthető), de én most ismét megtanultam, hogy nem szabad ítélkezni, pláne ha a zenéről van szó.
Måneskin-Il ballo della vita
Youtube
Spotify
35 perc, szerintem könnyen lemegy, jó szórakozást.