OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. augusztus 3., kedd 22:04

reeed_ati írta:
Realista24 írta:

De ha már közlekedés, kit tartotok a legböszmébb sofőroknek, autótípus szerint? Nem megbántva senkit, de nálam az elmúlt két évben a Skodások odaértek az első helyre, letaszítva a bömbiseket.
Nálam a fabiasok, mar ideges vagyok ha meglátok egyet is, legnagyobb szüttyögők, folyamat lekèsem a zöldet miattuk.. :vivo: :mrgreen:

Másik, hogy mennèk be a körforgòba ès a gyökèr aki jönne ki, nem indexel, ìgy kènytelen vagyok megállni, holott nem lenne rá szüksèg, ha látom, hogy jönne ki..(leginkább bmw-s problèma ez) :vivo:
Skoda Fabia 1.2 HTP, piros/szürke Suzukis (Swift, Ignis, WagonR+) papi kalapban. Régi F Astra.
Meg a suttyó "smokeandcharm" TDI A4/GolfIII-IV/Passat B5-5.5...

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. augusztus 3., kedd 22:02

reeed_ati írta:
Realista24 írta:

De ha már közlekedés, kit tartotok a legböszmébb sofőroknek, autótípus szerint? Nem megbántva senkit, de nálam az elmúlt két évben a Skodások odaértek az első helyre, letaszítva a bömbiseket.
Nálam a fabiasok, mar ideges vagyok ha meglátok egyet is, legnagyobb szüttyögők, folyamat lekèsem a zöldet miattuk.. :vivo: :mrgreen:

Másik, hogy mennèk be a körforgòba ès a gyökèr aki jönne ki, nem indexel, ìgy kènytelen vagyok megállni, holott nem lenne rá szüksèg, ha látom, hogy jönne ki..(leginkább bmw-s problèma ez) :vivo:
Itt Győr környékén van kb. a világ összes körforgalmának a 80%-a, de nem csak a prémiumos nem indexel. Az irányjelző használata valahogy nem dívik, pedig full alap kéne legyen..

Am. sztem a sok céges kocsi miatt "barmult el" a skodás összkép, nálunk minden munkatársam úgy megy velük, mint ha téridőgépek volnának..

A szüttyögők egyébként mindig iszonyúan fájnak annak, aki már valaha volt kamionban. Egy hatvanazó hülye miatt a bécsi lejtőn 5 perccel később érsz a határra és addigra már pont belefutsz a full kontrolléba, elfogy a vezetési időd, nem érsz haza, megmelegszik a sör, a kutya a fűre sz@rik.. Rémálom..
Továbbá, minden egyes 15 km/h lassulással 10mp-et vesztessz kilóméterenként (falun kívüli 90 maxhoz képest)--> szóval 20km alatt ha buksz 3 percet persze nem tűnik soknak, de akinek a "véribe van", hogy ha lehet haladni, akkor menne 90-92-vel irtóra idegesítő..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára raul 4 ever 2021. augusztus 3., kedd 22:06-kor.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. augusztus 3., kedd 21:53

Realista24 írta: Nekem egyébként a leginkább az "zavar", amikor a tanulókat dudálják le vagy tolják le, stb. Mintha lenne bármi választásuk szerencsétlen mazsoláknak.
Mindennek az alja ez az utrol letolas, aki elol megy, az csak megjobban befeszul tole :|
Javitom magam, a bunteto fekezes sokkal irritalobb.
Realista24 írta: Azért ott is megdudálnak bőven...de a magyar különleges állatfaj ilyen szempontból is.
A roman vezetesi kultura utan a magyar nekem kifejezetten nyugisnak tunik. Az egyetlen, ami teljesen erthetetlen, az a belso sav tartos kiberlese. Itt a hatar mellett eleg sok magyar rendszamu auto jar, igen gyakori ez a belso savos dolog.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2021. augusztus 3., kedd 21:47

Realista24 írta:
zoli0415 írta: Alap, hogy a forgalom tempóját a szabályok betartásával mindíg fel kell venni és indokolatlanul nem tartjuk fel a mögöttünk közlekedőt. Nézni a tájat és agyalgatni? Fel kell ülni egy távolsági buszra és ott lehet ezeket a tevékenységeket folytatni. 10 évet dolgoztam nemzetközi sofőrként, kevés kivételtől eltekintve EU összes országában vezettem. Mindenhol ugyanaz a tapasztalat...a lassan haladó autó sokkal veszélyesebb. Ez nem is lehet vita tárgya, ez tény.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 3., kedd 21:35

zoli0415 írta: Alap, hogy a forgalom tempóját a szabályok betartásával mindíg fel kell venni és indokolatlanul nem tartjuk fel a mögöttünk közlekedőt. Nézni a tájat és agyalgatni? Fel kell ülni egy távolsági buszra és ott lehet ezeket a tevékenységeket folytatni. 10 évet dolgoztam nemzetközi sofőrként, kevés kivételtől eltekintve EU összes országában vezettem. Mindenhol ugyanaz a tapasztalat...a lassan haladó autó sokkal veszélyesebb. Ez nem is lehet vita tárgya, ez tény.
De itthon, ha a városban betartod, nehát, ha van egy 30-as vagy 40-es korlátozás, azt is, akkor azt is feltartásnak veszik az emberek 70%-a, és lassúnak tekinti.

Egyébként az utolsó két mondatodat szerintem gondold át újra. A 200-zal 20 centire a seggemtől az autópályán közlekedő BMW-t nem gondolnám biztonságosabbnak, mint a külső sávban 90-nel araszoló nagyfatert.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. augusztus 3., kedd 21:27

Realista24 írta: Madridban lepődtem meg a bevezető autópálya kapcsán.
Ami itthon M1/M7, olyanon csapattuk. Navi mondja hogy kihajto 2 km. De balra mutatja. Mondom hülye ez, balra nem lehet kihajtani csak jobbra. A hat sáv szélére ki is mentem, erre baszki tényleg bal oldalon a kihajto :lol:

Na mondom, majd megoldjuk okos a, biztos lesz olyan hogy át lehet slisszanni. 10 perc után tovanballtunk a következő balos lehajtoig.
Haha Madridban még nem vezettem, gondolom az is mókás lehet.

Bezzeg, ha van még 200lóerőd, és a recept szerint levillogsz mindenkit, anyázol, stresszels és vészféketgetsz esetleg tanulóvezetőt is riogatsz bónuszként.. :mrgreen:

Túl lassú voltál na, lásd be. :D

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. augusztus 3., kedd 21:23

A lényeg, hogy átjött a lényeg na. :lol: :D :agree: :roll:

Sikerült azt a részt is értelmezni, hogy egy darabig, amíg nyugodt előzésre kerül sor és utána megyek saját tempóba? Vagy ez a rész kimaradt? :roll:

Szerintem meg az elmebetegeket kellene vezetéstől eltiltani. Ha egy gyerek kisétál a labdával az útra végig mész rajta mert ő van rossz helyen, hogy én is kisarkítsam..??

Rengeteg beteg van, aki a vezetést stressz levezetésére használja.

Ne fárassz a hülyeségekkel, hogy tuning nélkül nem lehet vezetni, mert ugye itt ez volt az alap téma..a 70km/h meg szintén nem túlzóan kevés(gondolom nem autópályáról volt szó).

Amúgy pedig én nem az vagyok, aki túl lassan vezet..sőt sajnos. Viszont megtanultam élvezni a vezetést és nem stresszelni. Ha valaki egy darabig lassan megy előttem kivárom az alkalmat és utána elmegyek mellette, de nem heccelem és nem stresszelem, addig élvezem a vezetést..

Remélem ez nem gond(pláne nem egy állítólagos sofőrnek..)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 3., kedd 21:14

Madridban lepődtem meg a bevezető autópálya kapcsán.
Ami itthon M1/M7, olyanon csapattuk. Navi mondja hogy kihajto 2 km. De balra mutatja. Mondom hülye ez, balra nem lehet kihajtani csak jobbra. A hat sáv szélére ki is mentem, erre baszki tényleg bal oldalon a kihajto :lol:

Na mondom, majd megoldjuk okos a, biztos lesz olyan hogy át lehet slisszanni. 10 perc után tovanballtunk a következő balos lehajtoig.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. augusztus 3., kedd 21:11

Alap, hogy a forgalom tempóját a szabályok betartásával mindíg fel kell venni és indokolatlanul nem tartjuk fel a mögöttünk közlekedőt. Nézni a tájat és agyalgatni? Fel kell ülni egy távolsági buszra és ott lehet ezeket a tevékenységeket folytatni. 10 évet dolgoztam nemzetközi sofőrként, kevés kivételtől eltekintve EU összes országában vezettem. Mindenhol ugyanaz a tapasztalat...a lassan haladó autó sokkal veszélyesebb. Ez nem is lehet vita tárgya, ez tény.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. augusztus 3., kedd 21:10

Ps..van egy iráni kollégám ő mesélt a teheráni vezetési szokásokról.. Az sem lehet gyenge. :lol:

Róma belvárosában legalább a nagyrésze az őrülteknek robogós volt, az legalább gyengébb, mint te a kocsival. :hmmm:

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. augusztus 3., kedd 21:01

Realista24 írta:
Marky írta: Ne vicceljetek mar, 70-nel alljon ki a parkoloba? :lol:
Az indokolatlan lassu haladas valahol a 20-30km/h-nal van, nem 70-nel. Ha nincs helyismerete, igy erzi kenyelmesen magat, akkor miert baj, hogy ennyivel megy?
Sokkal veszelyesebb, amikor mogotte 5 centire dudal, villog, tolna elore, vagy esz nelkul kielozget. Hazai tapasztalataim szerint egyebkent hiaba megyek 90-el, ugyanugy elkezdenek tolni, ahogy megteszik autopalyan is 130-nal.
Ez az idegbeteg soforok orszaga.
Pont így vagyok, ha külföldi városban vezetek (ahol még nem voltam). Kicsit lassabban, kicsit bizonytalanabban...próbálok mindig a legszélső sávban menni és nem hergelni a helyieket :lol: Azért ott is megdudálnak bőven...de a magyar különleges állatfaj ilyen szempontból is.

Bytheway Cipruson a bérelt kocsiknak piros a rendszáma, egyrészt, mert jobbkormány van, másrészt, a fentiek miatt. Így torelánsabbak a balfalloszokkal :mrgreen:

Nekem egyébként a leginkább az "zavar", amikor a tanulókat dudálják le vagy tolják le, stb. Mintha lenne bármi választásuk szerencsétlen mazsoláknak.
Haha a legbrutálisabb élményem az Róma volt szerintem. Szörnyű volt az elején. A gyorsaság, káosz, agresszivitás és az a rohadt sok cikázó robogó. Úgy lefáradtam első nap a belvárosban való vezetéstől, hogy szörnyű volt. :ozil: :kalapos:

Mondjuk a görög szerpentines utak sem voltak semmit amikor én azt hittem túl gyorsan megyek, majd egy 2sávos részen 3kocsi ment két sávon és azon találtam magamat,hogy kipaszíroztak a szélére mert a bérautónk nem bírta a hegymenetet.. :lol: :D Közben keresztek és koszorúk egész úton..megérte az idiótáknak..

Aki tanulóvezetőket fenyeget, azok meg egyszerűen betegek.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 3., kedd 20:44

Marky írta: Ne vicceljetek mar, 70-nel alljon ki a parkoloba? :lol:
Az indokolatlan lassu haladas valahol a 20-30km/h-nal van, nem 70-nel. Ha nincs helyismerete, igy erzi kenyelmesen magat, akkor miert baj, hogy ennyivel megy?
Sokkal veszelyesebb, amikor mogotte 5 centire dudal, villog, tolna elore, vagy esz nelkul kielozget. Hazai tapasztalataim szerint egyebkent hiaba megyek 90-el, ugyanugy elkezdenek tolni, ahogy megteszik autopalyan is 130-nal.
Pont így vagyok, ha külföldi városban vezetek (ahol még nem voltam). Kicsit lassabban, kicsit bizonytalanabban...próbálok mindig a legszélső sávban menni és nem hergelni a helyieket :lol: Azért ott is megdudálnak bőven...de a magyar különleges állatfaj ilyen szempontból is.

Bytheway Cipruson a bérelt kocsiknak piros a rendszáma, egyrészt, mert jobbkormány van, másrészt, a fentiek miatt. Így torelánsabbak a balfalloszokkal :mrgreen:

Nekem egyébként a leginkább az "zavar", amikor a tanulókat dudálják le vagy tolják le, stb. Mintha lenne bármi választásuk szerencsétlen mazsoláknak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. augusztus 3., kedd 20:36

Szerintem meg ez az egész felfogás és idegrendszer kérdése.

Volt egy bitang erős szalonúj Mazda CX-5-em, hogy az utolsó három autómat említsem. Legnagyobb benzinmotor, fullextrás. Szerencsére túladtam rajta mert nem akarok hitelt a kocsira és csak a kedvezményeket buktam, úgy vissza tudtam cserélni.

Lett egy 525 dízel BMW-m motorilag, erősségben visszalépésnek éreztem. Majd megszoktam, megszerettem, imádtam a kocsit(a valaha volt -és lesz- legszebb kocsim szerintem). Rohadt (rendőrség szerint allítólag litván) autómaffia engem is megtalált és vitték az M-sport kormányomat és a digitális műszerfalamat. Majd a rendőrség azt tanácsolta, hogy cseréljek kocsit, mert 3-4x szokták kiüríteni uazt az autót, mert tudják a biztosító kicseréli a kormányt..Majd a végén a biztosító nem fizet.

Váltottam egy Volvo V90-re. Sima Business csomag, egy alap D3-as motorral. Visszalépés volt. Lassabban gyorsul, megőrültem a váltótól.Megszoktam, szeretem, fantasztikus kocsinak tartom.

Amióta amúgy nincs bitang erős kocsim én is nyugisabban vezetek.

Ezzel is lehet stresszelni, hisztizni, hogy valaki nem elég gyors előttem meg nem húzódik le..de szarok ezekre a dolgokra. Nyilván a kislányom érkezése anno is adott ehhez, meg hogy nem állat kocsit vezetek állat módjára..de minden fejben dől el.

Sokkal jobban élvezem, hogy (ha egyedül megyek) bekapcsolok valami zenét, nézem a tájat, agyalok valami fontosabb dolgon.Igyekszem abszolút nem felheccelni magam és a másikat vezetéskor. Aztán ha ott a nyugodt esély az előzésre akkor megyek és nyomom a magam tempójában.

Nem hiányzik sem a plusz lóerő a kocsiból, sem a stressz.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. augusztus 3., kedd 19:31

Ne vicceljetek mar, 70-nel alljon ki a parkoloba? :lol:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. augusztus 3., kedd 19:15

De nem írtam, hogy indokolatlanul.

Aki meg idegbeteg, sokkal kevésbé való az utakra, mint az aki 70 km/h-t itéli meg biztonságosnak a 85-90 helyett egy olyan szakaszon, ahol nem lehet előzni (gyanítom nem indokolatlanul).

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. augusztus 3., kedd 18:56

nmate írta:
h3x0r írta:
Pont a heten tortent: Kolozsvar - Nagyvarad. Van egy kb 20 perces szakasz, ami alatt 2 helyen lehet elozni, ha epp nem jon szembol senki.(most jott) Altalaban nincs gond, 85-90-el nyugodtan lehet haladni, kamionok is mennek annyival. Viszont harommal elottunk egy auto 70-nel egyaltalan nem akart tobbel menni. A mogotte levo mar sik ideg volt, negyed ora utan szabalytalanul megelozte, ha a szembol jovo nem fekez, meg nem huz le mar szinte az arokba, ossze is utkoznek. Nyilvan a csavo egy idiota volt, de legalabb annyira veszelyes az is, aki indokolatlanul lassan halad. Persze megertem, ha a kocsival van valami, de ilyenkor azert illene neha felre allni egy percre, foleg ha latja, hogy elotte senki, mogotte meg hatalmas a sor.
Nem kötelessége, ő lehet ennyivel tud csak menni. Mennyit nyersz egy 20 perces szakaszon ha 90-nel mész 70 helyett? 4 percet?
Nem veletlenul van benne a kreszben, hogy nem haladhatsz indokolatlanul lassan se, amivel feltartod a tobbieket. (meg ha ez a gyakorlatban egy igen tag fogalom)
Maga az ut 160 km, szerpentines, falukon, kisebb varosokon keresztul. Ejszaka 2 ora 10 perc alatt megvan (normalisan vezetve), nap kozben 2:30 - 2:40, csucsidoben 3 ora. Itt nem az a 4-5 perc a gond, hanem amikor latod, hogy elotte senki, teljesen nyugodtan mehetne (sokszor full egyenes uton), de megse megy; en pont leszarom, ha 5 perccel kesobb erek haza, viszont sokan ezen felhuzzak magukat, elkezdik letolni az utrol, jonnek a veszelyes elozesek es balesetek.
Süti írta: Hát, ez az ennyivel tud csak menni elég ijesztő. (Nyilván ha nem műszaki okokról beszélünk, de akkor meg mit keres az autó a forgalomban.) Ha valaki 70 felett retteg az úton, akkor ne menjen ki. Repülőre se kap mindenki jogosítványt, meg tankot se vezethet bárki. Az a baj, hogy kb. alanyi jogon jár az embereknek a jogosítvány.
Nekem ezzel sincs feltetlenul bajom, sokan vezetnek csak varosban/agglomeracioban. Nincsenek hozzaszokva a hosszabb utakhoz, foleg ismeretlen helyeken, hogyha te csak 70-el tudsz/mersz menni, akkor menj annyival, de legyel tekintettel masokra, ha vannak pihenohelyek, allj felre 1 percre, engedd el a tobbieket.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. augusztus 3., kedd 17:59

Hát, ez az ennyivel tud csak menni elég ijesztő. (Nyilván ha nem műszaki okokról beszélünk, de akkor meg mit keres az autó a forgalomban.) Ha valaki 70 felett retteg az úton, akkor ne menjen ki. Repülőre se kap mindenki jogosítványt, meg tankot se vezethet bárki. Az a baj, hogy kb. alanyi jogon jár az embereknek a jogosítvány.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. augusztus 3., kedd 17:41

h3x0r írta:
_Bushido_ írta: Nyilván nem az értelmesen haladókat mondom, hanem akik országúton is 70-80al mennek, s elképesztően feltartják a sort, kb "vonatot" képezve.
Pont a heten tortent: Kolozsvar - Nagyvarad. Van egy kb 20 perces szakasz, ami alatt 2 helyen lehet elozni, ha epp nem jon szembol senki.(most jott) Altalaban nincs gond, 85-90-el nyugodtan lehet haladni, kamionok is mennek annyival. Viszont harommal elottunk egy auto 70-nel egyaltalan nem akart tobbel menni. A mogotte levo mar sik ideg volt, negyed ora utan szabalytalanul megelozte, ha a szembol jovo nem fekez, meg nem huz le mar szinte az arokba, ossze is utkoznek. Nyilvan a csavo egy idiota volt, de legalabb annyira veszelyes az is, aki indokolatlanul lassan halad. Persze megertem, ha a kocsival van valami, de ilyenkor azert illene neha felre allni egy percre, foleg ha latja, hogy elotte senki, mogotte meg hatalmas a sor.
Nem kötelessége, ő lehet ennyivel tud csak menni. Mennyit nyersz egy 20 perces szakaszon ha 90-nel mész 70 helyett? 4 percet?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. augusztus 3., kedd 17:33

mocsok írta:
Realista24 írta: Smart és a tuning :mrgreen: Alapból betiltanám azt a verdát.

Miért?
Ez az érzés fog el, ha meglátom. Semmi személyes, zsigerből jön.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. augusztus 3., kedd 16:48

_Bushido_ írta: Nyilván nem az értelmesen haladókat mondom, hanem akik országúton is 70-80al mennek, s elképesztően feltartják a sort, kb "vonatot" képezve.

Vissza: