Bár nem engem kérdeztél, de sajnos a szövetségek jelentős részénél, így itt is, eltűnt a szakmai igény a vezetőségből. Vezető szerepet töltenek be, akik anno remek játékosok voltak, de szervezet irányításához egyszerűen nincs kompetenciájuk, így sajnos hiteltelenek.géza írta:En full laikus vagyok a temaban, de erdekel, es ugy jon le, hogy te meg csababarca ertetek hozza: mi a baj veluk? Laikus szemmel nezve Elek jol osszeszedte az utolso ket meccsre a gardat.ziro4vr írta: Az eredményt meg nyilván eljinxeltem, plusz 10 év Eleknek meg Pálingernek.
A szövetségi kapitány kijelölésére úgy került sor, hogy melyik csapat adja a legtöbb játékost a válogatottnak. Ez lehet pozitív és negatív is, de én inkább negatívnak érzem, nincs meg a kémia a csapat és az edző között. A játékos keret kijelölése is félrement vmilyen szinten, felesleges kockázatvállalásokkal - gondolok itt Kovacsicsra, de akár Szucsánszkyra is -, hiányos posztokkal. Az, hogy a nemzeti csapat védekezése átjáróház, az nem csak a játékosok hibája, az, hogy a nemzeti csapat egyféle védekezés formációt "tud" védekezni, az a mai kézilabdában már hatalmas hátrány. Arról, hogy Háfra 1 - 1,5 éve formán kívül játszik, abban klubedzőként benne van Elek is. Ha összehasonlítjuk Reistaddal, akinél az aranyérmes junior csapatban még jobb volt, most már ég és föld a különbség a norvég javára. Kiss, Kisfaludy nem válogatott szint, érdemesebb lett volna a fiatalokhoz nyúlni, ami Vámosnál például bejött. Rasmussent azért küldték el anno, mert egy fiatalított kerettel, majdnem lecsúszott az Olimpiáról. Végül kint vagyunk, de hogy előrébb vagyunk-e, mint akkor? Messze nem..
Svédek elleni meccset nem elemezném.. svédeknek semmilyen kockázatot nem kellett vállalni, így nem látjuk a valós teljesítményt. A spanyolok játékát viszont szépen szétszedtük, egy plusz pont a padnak, viszont a spanyol kézilabdát ismerjük évek óta. A norvégot is ismerjük, lesz-e ott is csoda? Nem hiszem..
Ha döntő szerepem lenne, azt mondanám, hogy Golovin kapjon 3-5 évet fixen, valós eredménykényszer nélkül és vezényeljen le egy teljes átalakítást, ahol a fiatalok beépítése a fő cél. De ez sem biztos, hogy elég lesz, ha a fiataljaink nem vállalják, hogy külföldi, európai kupákban szereplő csapatokhoz igazolnak és megszerzik azt a nemzetközi rutint, amire itthon valós esélyük nincs.