Merry Clayton - Beautiful Scars - 4/10
Nagyon szeretem, hogy a zeneklub alatt olyan dalokkal, albumokkal találkozhatok, amiket alapesetben egyből továbbkapcsolnék. Feszegeti a határokat és már rengetegszer tetszett meg olyan szám, amit magamtól soha meg sem próbáltam volna még csak hallgatni sem, nemhogy kedvelni.
Sajnos ez alatt az album alatt nem gazdagodtam hasonló élménnyel

, de legalább ebbe is bele tudtam kóstolni. Ahogy a többiek, úgy én is 100%-osan elismerem a hangját, de nálam itt kifújtak a pozitívumok az albumot illetően. Szenvedősre sikeredett a végighallgatás, sajnos többször nem is tudtam nekiállni. Nem nagyon érintettek meg a számok sem szövegben, sem hangzásban, egyedül csak a már említett énekhang profi alkalmazását élveztem.
The Score - Carry On - 8/10
Nagyon könnyen fogyasztható és könnyen befogadható album volt számomra is. Munka és edzés közben is lement egyszer, tökéletesen passzoltak hozzá a számok. A Fire az nekem magasan kiemelkedik, azóta már rengetegszer meghallgattam. Különösen tetszett továbbá még a Stronger meg a Can you hear me now. Sajnos a többi nem ment át a lementem spoty-ra rostán, de sokkal több számot élveztem, mint nem.
Sokan hasonlítottátok az Imagine Dragons-hoz, én ezt csak elvétve, homályosan éreztem, azért én őket egy-két polccal feljebb pakolnám (még).
Jó volt, köszi!
Most pedig ledobnám az atombombát
ibbigang - 1331
spoty
youtube
Úgy érzem negatív rekordpontszámok is születhetnek az ajánlásból, de bízom benne, hogy lesz olyan, aki meglátja benne azt a zsenialitást amit én is megláttam bennük, szerintem a magyar trap scene magasan legjobb formációja (kettő építész/építőmérnök srác, most pontosan nem emlékszem) az ibbi. A műfaj nagyon nehezen befogadható egy benne nem jártas hallgatónak és sajnos ezen a nagyon szűk körön belül szerintem maga az ibbigang is egy még ennél is nehezebben emészthetőbb kategória. Amikor először ismerkedtem a magyar trap előadókkal, akkor már szembejött velem pár számuk és akkor első hallgatásra még én is borzongtam tőle.
Aztán pár hónap elteltével nagyon rákattantam az 1331 albumra (első és egyetlen teljes albumuk eddig) és azóta nem telik úgy el nap, hogy valamelyik számukat ne hallgatnám. Az utóbbi egy-két évben hatalmasat tört előre a magyar trap, rengeteg új előadóval és hallgatóval, sajnos emiatt nagyon sok 14-17 éves is megfertőzte az előadókat és sokan olyan szövegeket alkotnak, amellyel ennek a korosztálynak lehet imponálni. Az ibbi-ben én úgy látom, hogy rengeteg a felnőtt fejjel értelmezhető utalás, a mélyebb szöveg, amelyhez akár többszöri hallgatás is kell, hogy az ember megértse vagy vibe-oljon velük. (Sajnos a műfajra jellemző hangtorzítások első hallgatásra nagyon megnehezítik az értelmezést lyrics nélkül).
Az alapok szerintem majdnem egytől egyig zseniálisak rengeteg finomsággal, nagyon letisztult és "puha" dologgal dolgoztak. Ezzel valószínűleg nem fogtok egyet érteni, de számomra hihetetlenül változatosak a számok ritmikában, élményben, szövegben, jelentésben, kb. ahány szám, annyi féle flow-ot is hallhatunk. Szalai és Valter annyira kontrasztos hangban és flow-ban is, hogy az még plusz egy fűszert ad az egész hangzásnak.
Nagyon-nagyon réteg és saját tapasztalatból mondhatom, hogy sajnos nehezen is emészthető, de remélem lesz olyan, aki tudja a helyén kezelni és talán egy-két kellemes dallamot vagy élményt is hazavisz belőle.
.