wZoLee7 írta:
Mert egy szökést vagy elengednek vagy nem. Van Aertot elengedték, de ha valaki az összetett menők között fog versenyezni a pontokért akkor annyi lesz minden egyes hegyi szakasz, hogy az utolsó 5 km-ig együtt lesz a mezőny a végén pedig a leerősebb ember ledurrant mindenkit. Egy első kategóriás hegyet dombnak nevezni elég vicces, és éri a HC befutó 25%-át azért mert nem befutós hegy...na mind1.
Persze, de ez hazaérés, meg bármilyen pont gyűjtés szempontjából igaz. Egy szökést vagy elengednek, vagy nem. De nézd meg a korábbi évek győzteseit, Alaphilippe, vagy Barguil... Pogacar se versenyzett a pontokért sokáig, de annyival erősebb volt mint mindenki más, hogy belefért. Ha mondjuk Poels is erősebb lett volna, és ledurrantja Woutot mikor együtt szökött a Woods - Quintana sorral az összes esélyes, akkor hiába nyert volna Pogacar 2 HC befutót a héten. Nyilván én Dobogókőre fel ki tudom köpni a tüdőmet, de az ő szintjükön az 1. kategória és a HC befutó között azért komoly a különbség.
Nyilván nem kell egyetérteni, de Pogacar például az utolsó 2-3 km-en nem ment volna pl. Poels támadásra, ha a holland ott lett volna még, és ha nem lett volna ilyen brutál erős a szlovén.
Én személy szerint van Aert pöttyösének örültem volna a legjobban, szenzációs a pali, de Pogacar annyival jobb volt a hegyekben (is) hogy nehéz megkérdőjelezni, hogy övé a legjobb hegyimenőnek járó trikó.