HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. július 22., csütörtök 11:30
Nekem az a fura, hogy úgy beszélünk a melegekről, meg erről az egészről, mintha melegnek lenni népszerű dolog lenne.
Kérdezzetek meg egyszer egy meleget, hogy hogy éli meg magában azt hogy meleg, vagy a felismerés útját, biztos nem azt fogjátok érezni, hogy hú de népszerű dolog ez.
Engem ez két dolog miatt zavar:
-az egyik hogy melegek népszerűsítéséről beszélnek felső szinteken. Senki nem azt akarja, hogy a gyerekek körében népszerűsítsék a melegséget és valami választható felszabadulás útként tekintsenek rá.
Szerintem arról szól a melegek “népszerűsítése”, hogy ha egy gyerekben kialakulnak ilyen gondolatok, érzések (inkább ezek), akkor ne csavarodjanak be tőle.
És igen igaza van a kormánynak, hogy a szülők feladata lenne erről beszélgetni a gyerekkel. De tegyük a szívünkre a kezünket, sokszor egy elégtelen osztályzatot elhallgat a gyerek, legtöbb családban a szexualitás tabu, akkor majd pont ezzel kiáll a szülők elé. Nem életszerű, sajnos.
- a másik, hogy nekem nagyon sok meleg barátom van, az egyik legjobb barátom is 3 éve mondta el hogy meleg, persze sejtettük már előtte is, de nem merte elmondani.
Nem csak nekünk, de nagyon magának se, próbálkozott lányokkal még fiatalon, de nem ment neki.
Na most soha nem hallottam a meleg ismerőseimet arról beszélni, hogy mennyire menő melegnek lenni.
Nem véletlenül.
Amikről a médiában szó van az a melegek jó ha 1 %át érinti, csak hát velük lehet riogatni.
Egyébként hetente felnézek a bayer oldalára röhögni kicsit (bár nem vicces, inkább szomorú és segítségre szorul az az ember), és konkrétan ott találkozok szinte csak ezekkel a kisarkított dolgokkal, mint a gyerekét szoptatni próbáló egyeddel is.
A család meg valóban első számú szociális minta, de a melegséghez kevés köze van.
Ismerek hithű katolikus, konzervatív családban felnövő meleget is. Pedig nem nevelték annak, mintákat se nagyon kapott.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."