ZZ miatt én is leírnám a saját véleményem.
Először is kezdeném azzal, hogy nagyon-nagyon köszönöm az összes trófeát, amivel öregbítette és folytatta a Real Madrid amúgy is sikerekkel teli történelmét!
Rengeteg szép pillanat van mögöttünk, az ő vezérletével.
Viszont... ZZ az első érában a Mourinho/Ancelotti féle csapatot örökölte meg, és ahhoz épített ki egy saját rendszert, ami tökéletesen be is vált. Majd amikor ő úgy látta, hogy ez ennyi volt, és mindent is megnyertünk, akkor tovább építés helyett lemondott.
Majd amikor úgy látta, hogy ez a csapat, amit hátrahagyott képtelen jól szerepelni az ő rendszere nélkül, még egyszer megpróbálta a lehetetlent a kiöregedő játékosokkal, akik ismerték már a rendszerét. Én, mint kívülálló úgy láttam, hogy a vezetőség mindent megadott neki, hogy fiatalítson és építsen újra csapatot, 250 millából lehetett volna egész minőségi csapatot építeni. Hazard-ot nem, de Bale leépítését mindenképpen az ő nyakába varrom, látjuk, hogy még azért motiválatlanul is képes néha meccseket hozni a Spurs-ben. Hazard-ot nem tudom hova tenni. Mai napig aktívan követem a PL-t, de sosem volt olyan tehetség, mint CR7, hogy képes legyen pótolni... már a Chelsea-ben is néha motiválatlan volt. Pontosabban fogalmazva nem is a tehetséggel van a gond, hanem inkább a motiválatlansággal, ami az esetek 60%-ban igaz volt rá. Neki egy olyan edző kellene, mint Simeone, aki üti-vágja a fejét akkor is, ha jól játszik. Ha esetleg az idegbeteg olasz Conte lesz a következő edzőnk (vagy valaki hasonló), akkor még adnék neki egy fél évet, hátha nekikúrja a stoplist valaki. Ő tipikusan nem az a játékos, mint CR7, aki saját magát képes felspanolni és lehozni a hátán egyedül meccseket. Vagyis Hazard is képes lenne rá, de kell mögé valaki. Ez pedig nem ZZ. A legnagyobb baj, pedig az, hogy ZZ nem képes építeni, csak egy megörökölt csapathoz tud nyerő taktikát alkotni, de jelen esetben nem vagyunk versenyképesek 30+ éves spílerekkel, simán lefutnak mindenkit a pályán, a Chelsea ellen láttuk...
Titkon reménykedtem benne, hogy ha ZZ lemond az idény végén, Mourinho-t pedig kivágják a Spurs-től, akkor jöhet egy második Mou-éra, csapatépítés szempontból jó lett volna, nála láttam az elmúlt 15 évben olyat, hogy tényleg jó érzékkel nyúl bele az átigazolási piacba. Aztán gyorsan elpucolt Olaszországba, mondjuk jól is tette. Allegri stílusát nem szeretem, rettentő unalmas meccseket játszott vele a Juve anno. Jogi Löw-öt hanyagolnám, klubfoci más kávéház, mint a válogatott, meg aztán a Real Madrid-hoz ne kerüljön olyan, aki szaros kézzel fog kezet hétről-hétre mindenkivel. ZZ viszont szerintem pont szövetségi kapitánynak lenne jó. Nagy merítés, tehetségekből nincs híján Franciaország, és van idő próbálgatni az embereket, a tornákra, meg 1-2 meccsekre pedig mindig össze lehet rántani a csapatot, ebben ő pont nagyon jó.
Contét nem tudom megítélni mennyire tudna építeni... nekünk pedig az kell. Viszont az összes lehetséges jelölt közül én neki örülnék. Pochettino talán... de neki meg nincs olyan tapasztalata. Tuchel/Klopp mozdíthatatlan, pár év múlva talán, de addigra megint az lesz a kérdés, hogy rebuild.
Szerintem Allegri vagy Conte lesz itt a befutó. Allegriről viszont folyamatosan jelennek meg különböző portálokon, hogy Juve... mondjuk erre ZZ is befutó lehet.
Végszóra én köszönöm, hogy volt, jó volt, szép volt, de én azt mondom ne legyen 3. etap