Realista24 írta:
kiserik írta:
Szerintem elég sok hasonlóság van a játékukban:
- kiemelkedő passz képesség, passzpontosság, látásmód
- kiemelkedő labdatartás
- szervező, irányítói készség
- az a biztos pont a pályán, akinek szorult helyzetben odaadod a labdát és megoldja.
Természetesen az egyik egy világklasszis, szerintem a legjobb a posztján (igen, szerintem jobb, mint Lukita), a jelenkor legjobb középpályása, míg a másik egy 22 éves kölyök. Mindig az motoszkál a fejelmben, hogy mit tudna Kroos posztján. Nem 10-esben elől, hanem pont ott, mint Kroos. Egy Ode-Case-Fede hármast megnéznék egyszer.
Atyaég.
Őszintén kérdezem, hány meccsét láttad a mi meccseinken kívül?
BlancoMark írta:
kiserik írta:
Szerintem elég sok hasonlóság van a játékukban:
- kiemelkedő passz képesség, passzpontosság, látásmód
- kiemelkedő labdatartás
- szervező, irányítói készség
- az a biztos pont a pályán, akinek szorult helyzetben odaadod a labdát és megoldja.
Nem értek egyet azzal hogy bármelyik általad felsorolt képességben akár csak megközelítőleg is hasonló szintet képviselnének. Kroos bőven kompenzálja a sebességét azzal, hogy ballal-jobbal távolságtól függetlenül mindig a lehető legoptimálisabb megoldást választja.
Az utolsó gondolatjel meg szerintem kifejezetten mókás Ödegaard kapcsán, nekem erről kicsit más játékosok jutnak eszembe.
Csoki jól leírta mi a baj ezekkel a srácokkal.
A hasonlóság nem egyenlő a hasonló szinttel.
- aki a passz képességébe beleköt, az nem látta még játszani nagyon. Folyamatosan 90% körüli passzpontosságot hoz és elég sok keypasszt, ahhoz, hogy le lehessen alibizni
- nem tudom mennyire figyelted az Arsenalban, de azokon a meccseken, amiken én láttam, általában simán megtartotta több ellenfél között is és hasznosan adta tovább a labdát
- volt itt hangos felvétel, ahol folyamatosan magyaráz, irányítja a társakat, mutatja az optimális megoldást. Az arsenal játékosok is megemlítették, hogy ő az a fajta játékos.
- ez elhiszem hogy mókás annak, aki nem ismeri el a látásmódját, passzképességét és labdabiztonságát, irányítói készségét.
Persze, mint írtam, Krooshoz hasonlítani ezen képességek szintjét értelmetlen. Mint kb minden aktív focista esetén ez lenne az eredmény. Nem véletlenül a világ legjobbja, de ez biztosan elfelejtetted elolvasni
A fizikumával viszont szerintem nincs semmi probléma.
Én azt tartom, hogy össze lehet rakni egy erős, atletikus középpályát, de ész nélkül sokra nem fog menni.