Nika91127 írta:
babaking írta:
az hagyján - akinek van (inaktív) magyar TAJ száma, de külföldön kapot oltást az sem kaphat elvileg kártyát, pedig kártyával karantén nélkül utazhatnánk be az országba.
Páromnak megvan mind a 2 Pfizere Németországból. 2 hét múlva mennénk végre családot látogatni, és mivel nincs kártyája a reptéren majd karanténba teszik hiába van oltása? Ez nem diszkrimináció csak azért mert más a lakhelye?
Nekem mindegy, nem izgat a karantén, mert homeoffiszozok ahol épp vagyok. De neki vissza kellene jönnie.
Elindítottam azért az ügyintézést az ügyfélkapun, de még se kép se hang.
Nem is fog kapni. Külföldi beoltás alapján senki se várja, hogy kap magyar igazolványt. Állítsanak ki neki külföldön. Ez van.
Ez rendben is van, és majd jön is az EU-s igazolvány valamikor június közepén.
De nehéz lett volna a rendeltbe még egy sort beleírni, hogy oltási kiskönnyvel is igazolhatod a védettség tényét. (tehát nem egy kártyához, hanem védettséghez kötni)
Mióta ez a járvány elkezdödött a külföldön élö magyarokat ott szívatják ahol tudják. (teszem hozzá nem véletlenül, sosem voltak a Fidesz kedvencei, annyira meg nincsnenek sokan, hogy a válsztást befolyásolják). Mindenre van/ volt kivétel (focisták, cseh, szlovák turisták stb. ) csak a külföldön dolgozó magyaroknak nem volt kitétel, hogy fél évente egyszer meglátogathasság a családjaikat. (Az más kérdés, hogy a határörök a reptér kivételével szartak az egészbe, és úgy jártál keltél ahogy akartál)
szerk:
Tádám írta:
Nekem a feleségem külföldi állampolgár, magyar lakcímmel, magyar TAJ számmal, minden papírral. Egy hónapja kapta az 1. oltást, és nem kapott még védettségit.
Van egy ilyen:
https://www.nnk.gov.hu/index.php/korona ... igazolvany
Ügyfélkapus bejelentkezés után ki kell csak tölteni egy kérvényt, van egy kis rész a külföldi állampolgárokra vonatkozóan is benne. Tegnap küldtük be, most várunk.
(bocs ha már volt, nem néztem vissza mindent)
Nem feltétlen azért nem kapott mert külföldi. Anyát és apát egy napon oltották ugyan ott. Anyának már megvan a kártyája, apa tegnap indította az ügyintézést.
Egyébként lehet, hogy szándékosan belassították az iagzolvány kiadását, hogy közelebb érkezzen meg a 2. oltáshoz. Mert akinek csak 10 napos 1. oltása van az nem védett. Ezért hülyeség a kártya. Mert nem igazol minden esetben védettséget. Miért nem a 2. után küldik?
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.