Mondtam, hogy ez teoretikus. Név nélkül is írhattam volna. Adott egy a csapatot minden szempontból irányító vezető, aki sportszakmailag megalapozatlanul vásárol össze-vissza indokolatlanul túlárazott játékosokat csak azért, hogy végre visszakerüljön a MU az elitbe, mert középcsapatként nem fognak végig profitot termelni.Marky írta:A Calderonos hasonlat azert nem jo, mert Calderonek nem voltak tulajdonosok, abbol gazdalkodhattak, ami rendelkezesre allt, kulso toket sem olyan konnyen tudtak bevonni, de a Cristiano szerzodest azert megkototte az oreg. A 2009-es igazolasokhoz Pereznek is durva hiteleket kellett felvennie, amiben nagy szerepe volt annak, hogy a Barca epp a csucsra ert, frissen megvalasztottak, szoval a klub tamogatasa mogotte volt.Dupla D írta: A másik, hogy a MU részvénytársaság (ahova a Glazerék vezették be a klubot). A részvényesek minden évben profitot akarnak. Ki kell fizetni őket osztalékokban. Nem tehetik meg, hogy veszteséges legyen a klub.
Ezt szerintem rossz irányból nézed. Már ott kezdődött a gond, hogy bevezették a tőzsdére a klubot. Ezért a felelősség a Glazeréket terheli. Glazerék nem sportszakmailag akarják a klubot csúcsra járatni, hanem gazdaságilag és nem azért, hogy a megtermelt profitot befektessék a klubba, hanem lefejtsék. Hihetetlen, hogy ez nem tetszik az "agyatlan barmoknak"...Marky írta: Pont ezert kellene egy ertelmes MU szurkolonak elmagyaraznia az agyatlan barmoknak, hogy Glazereknel maximum a szaudi hercegekkel jarhatnak jobban, mert egy defenzivebb tobbsegi tulajdonos mindent meg fog tenni azert, hogy pozitivban maradjon a merleg.
A Liverpoolnál ahogy már korábban említettem szinte kizárólag tudományos alapokon működik a dolog. Utcahosszal járnak a MU előtt ebben a tekintetben. (Több info: Simon Kuper, Stefan Szymanski: Fociológia könyve)Marky írta: Liverpool, ahol ugyanugy egy amerikai befektetocsoport kezeben van az iranyitas, csak ok megadtak az eveket Kloppnak, hogy felepitsen valamit, a United kolteseinek toredekebol.
+ Megjegyzés:
Egy ManU szurkoló se fogja kimondani, de valóban a legideálisabb egy klubnak, ha végtelen büdzséből gazdálkodik, ahogy pl. a City. Ennél fogva ők, mint szurkolók azzal járnának a legjobban, hogyha valami sejk venné meg a csapatot. Ahogy látjuk egy szurkoló nem fogja abbahagyni a szurkolást attól, hogy az arabokhoz kerül a csapata, sőt. A szurkolót az érdekli, ami a pályán történik.