Szerencsére(?) a tömeghadseregek kora véget ért, a harcképzetlen emberi erő pontosan 0 értékkel bír a harcászatban, így a mostani mamahoteles 25 éves korosztály ugyanolyan civilnek számítana egy konfliktusban, mint a 80 éves nénike.Úgy általánosságban (nem rád reagálva, hanem az egész helyzetre), felmerült bennem egy kérdés, mi lenne, ha kiütne a 3. világháború, és be akarnák sorozni a mai huszonéveseket katonának? Opcionális lenne, vagy lehetne válogatni, hogy köszi, én nem szeretnék a hegyekben harcolni, én inkább tengerészgyalogos szeretnék lenni, vagy hogy működne ez 2021-ben?Vagy engem a déli frontra küldjetek, mert jobban szeretem a meleget, vagy még lehetne fokozni:D
Mert a modern doktrína szerint a haderőnek kis létszámúnak, de nagyon jól felszereltnek és képzettnek kell lennie. Ez jól megfigyelhető, hogy ha összehasonlítod egy mostani katona, és egy 60 évvel ezelőtti felszerélését. A mostani követelményeknek megfelelően nincs arra mód, hogy széles körben felszereljék a katona korú fiatalokat. A 21. században pedig, pláne amióta drónok megjelentek a harcászatban, semmit nem ér egy frissen sorozott 20 éves, puskával a kezében.