OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

Re: OFF

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. április 30., péntek 13:43

Nem engem kérdeztél de én személy szerint be, akkor is ha nem lenne ehhez kötve bármi is.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. április 30., péntek 13:42

Realista24 írta:
Andrew Dawn írta:
Én nem vagyok döntéshozó, csupán egy véleményem van, de én valahol ott húznám meg a határt, hogy ha van egy vírus, ami másfél éve megbénítja az egész világot 2021-ben, és van rá vakcina, ami használ, akkor nálam az oltás már kötelező lenne.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Úgy általánosságban (nem rád reagálva, hanem az egész helyzetre), felmerült bennem egy kérdés, mi lenne, ha kiütne a 3. világháború, és be akarnák sorozni a mai huszonéveseket katonának? Opcionális lenne, vagy lehetne válogatni, hogy köszi, én nem szeretnék a hegyekben harcolni, én inkább tengerészgyalogos szeretnék lenni, vagy hogy működne ez 2021-ben? :D Vagy engem a déli frontra küldjetek, mert jobban szeretem a meleget, vagy még lehetne fokozni:D
Én is Malagára mennék állomásozni, minthsem a Tátrába :kalapos:

Csak a véleményedre voltam kíváncsi, nem vitatkozni. Én beadattam, ahogy tudtam, és ha elérhető lesz gyereknek, akkor neki is becsapatom gond nélkül.
Én pont ebben látom a legnagyobb ellentmondást. Elnézést de érdekelne, ha nem korlátoznák a szabadságod, nem különböztetnének meg akkor is hinnél benne és kizárólag az egészségedre való tekintettel beadatnád?

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. április 30., péntek 13:39

Én vakcinasznob voltam az elején, de aztán ahogy türelmetlenné váltam (meg jött a szociális "nyomás") plusz jöttek cikkek, szakvélemények, előadások, alapvetően tudtam azzal azonosulni hogy mindegy csak legyen oltás. 1 év alatt vélhetően nem kaptam el, 1 oltás után meg nem érzem magam hirtelen hallhatatlannak, ha észnél van az ember, akkor kb midnegy melyik vakcinát kapta.
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. április 30., péntek 13:23

Andrew Dawn írta:
Realista24 írta: Influenza is fertőz, öl, mégsem kötelező. Szóval más érvre vártam, mint az, hogy vannak egyéb kötelező oltások.
Ott van a HPV elleni oltás, nem kötelező, de ahogy látom/hallom rengeteg halálért, rákért felelős. Cserébe ha jól tudom kell belőle három, darabja 30-40 ezerért.

Szóval mi alapján legyen kötelező valami és nem vagy éppen fizetős és ajánlott?
Én nem vagyok döntéshozó, csupán egy véleményem van, de én valahol ott húznám meg a határt, hogy ha van egy vírus, ami másfél éve megbénítja az egész világot 2021-ben, és van rá vakcina, ami használ, akkor nálam az oltás már kötelező lenne.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Úgy általánosságban (nem rád reagálva, hanem az egész helyzetre), felmerült bennem egy kérdés, mi lenne, ha kiütne a 3. világháború, és be akarnák sorozni a mai huszonéveseket katonának? Opcionális lenne, vagy lehetne válogatni, hogy köszi, én nem szeretnék a hegyekben harcolni, én inkább tengerészgyalogos szeretnék lenni, vagy hogy működne ez 2021-ben? :D Vagy engem a déli frontra küldjetek, mert jobban szeretem a meleget, vagy még lehetne fokozni:D
Én is Malagára mennék állomásozni, minthsem a Tátrába :kalapos:

Csak a véleményedre voltam kíváncsi, nem vitatkozni. Én beadattam, ahogy tudtam, és ha elérhető lesz gyereknek, akkor neki is becsapatom gond nélkül.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Andrew Dawn
Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2021. április 30., péntek 13:19

Realista24 írta: Influenza is fertőz, öl, mégsem kötelező. Szóval más érvre vártam, mint az, hogy vannak egyéb kötelező oltások.
Ott van a HPV elleni oltás, nem kötelező, de ahogy látom/hallom rengeteg halálért, rákért felelős. Cserébe ha jól tudom kell belőle három, darabja 30-40 ezerért.

3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. április 30., péntek 13:13

Andrew Dawn írta:
zoli0415 írta: Ezek szerint Te rendkívül tájékozott vagy ebben a témában. Akkor kérlek válaszolj hitelt érdemlően a feltett kérdéseimre. Köszönöm!
Dehogy is :) Nekem szóltak, hogy lehet menni oltatni, jelentkeztem amint lehetett, és mentem. Vannak nálam okosabb emberek, akik értenek ehhez, míg én nem fogok érteni hozzá pár cikk elolvasása után.
Realista24 írta: Miért kéne kötelezőnek lennie?
Jelenleg is vannak kötelező oltások, ez a covid meg jelenleg nagyobb probléma, mint a többi, amit elvileg megkap mindenki.
Mert ez lenne a köz, ezáltal az emberek érdeke, hogy ne fertőzzön vírus, ne legyen mit elkapni.
(nyílván aki valamilyen betegségben szenved, és nem kaphatja meg, az más kérdés)
Influenza is fertőz, öl, mégsem kötelező. Szóval más érvre vártam, mint az, hogy vannak egyéb kötelező oltások.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Andrew Dawn

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2021. április 30., péntek 13:13

babaking írta: Azzal nem értek egyet, hogy feltétlen kötelezö legyen de a többivel igen.

Lehet mondtani, hogy birkacsorda és bármit beveszek amit az orvosok mondanak, de én akkor is nekik hiszek, mert nem értek se a vírusokhoz se az oltásokhoz. Elolvastam, hogy hogyan müködik az oltás mert érdekelt, de megítélni mint laikus nem tudom.

Gondolatjáték: ti hogy érzitek magatoak amikor egy laikus a ti szakterületeteken osztja az észt és nem hisz nektek. Mert én ki nem állhatom. Na így érzik most magukat azok a szakemberek akiknek kamu facebook bejegyzések alapján kérdöjelezik meg a véleményüket.

Szerk.: nem csak nyugaton csinálnak ebböl politikai kérdést, Viktorék is. Az országok aszerint védekeznek jól vagy rosszul, hogy bal vagy jobb oldali-e a kormány.
Mondjuk ebböl a szempontból Magyarország kifejeztten rossz mert mi mindenböl partpolitikai kérdést csinálunk. Nem csak Vitya. A baloldal is. Ès nem csak most - szerintem a Kádár rendszer óta.
Köszi, erre gondoltam, amit leírtál, csak nem szedtem össze ilyen szépen a gondolataimat. :D

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. április 30., péntek 13:09

Andrew Dawn írta:
zoli0415 írta: Tulajdonképp semmit nem tudunk erről a löttyről. Se azt, hogy véd vagy nem, ha igen akkor meddig, kell e ismételni, ha igen mikor, egy káosz az egész, de azért lövetjük magunkba merz azt mondják. Szerintem az emberek nagyobb százaléka nem az egészsége miatt adatja be, sokkal inkább azért, hogy szabadabb életet élhessen, ha már jogtalanul megkülönböztetnek minket.
Neked nem is kell semmit se tudni róla, elég, ha az orvosok tudják, hogy mi van benne.
Nálam ez ott bukik, hogy az egyszerű emberek akarják eldönteni, hogy jó-e a vakcina, vagy rossz, középiskolás biológia tudással, meg netes böngészéssel.
Egy normális világban kötelezőnek kellene lennie, pont mint az összes többinek, amit belénk nyomtak, de ugye a mai "felvilágosult" emberek azt hiszik, hogy mindenhez is értenek 2 cikk elolvasása után, és mindenbe is bele akarnak szólni.
Azzal nem értek egyet, hogy feltétlen kötelezö legyen de a többivel igen.

Lehet mondtani, hogy birkacsorda és bármit beveszek amit az orvosok mondanak, de én akkor is nekik hiszek, mert nem értek se a vírusokhoz se az oltásokhoz. Elolvastam, hogy hogyan müködik az oltás mert érdekelt, de megítélni mint laikus nem tudom.

Gondolatjáték: ti hogy érzitek magatoak amikor egy laikus a ti szakterületeteken osztja az észt és nem hisz nektek. Mert én ki nem állhatom. Na így érzik most magukat azok a szakemberek akiknek kamu facebook bejegyzések alapján kérdöjelezik meg a véleményüket.

Szerk.: nem csak nyugaton csinálnak ebböl politikai kérdést, Viktorék is. Az országok aszerint védekeznek jól vagy rosszul, hogy bal vagy jobb oldali-e a kormány.
Mondjuk ebböl a szempontból Magyarország kifejeztten rossz mert mi mindenböl partpolitikai kérdést csinálunk. Nem csak Vitya. A baloldal is. Ès nem csak most - szerintem a Kádár rendszer óta.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Andrew Dawn

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2021. április 30., péntek 13:07

dennson írta: Inkább az a probléma, hogy még ennél is egyszerűbb emberek politikai (és gazdasági) kérdést csinálnak ebből, hogy milyen vakcinával hova utazhatsz és hova nem. Ezért is halogatnak sokan.
Persze, ezzel egyetértek, meg egy részből meg is értem, hogy akinek utaznia kell, annak nem mindegy a szitu, és egyben felháborító, hogy ebből is politikai kérdést képesek csinálni a nyugatiak.

dennson

HozzászólásSzerző: dennson » 2021. április 30., péntek 13:04

Andrew Dawn írta: Nálam ez ott bukik, hogy az egyszerű emberek akarják eldönteni, hogy jó-e a vakcina, vagy rossz, középiskolás biológia tudással, meg netes böngészéssel.
Egy normális világban kötelezőnek kellene lennie, pont mint az összes többinek, amit belénk nyomtak, de ugye a mai "felvilágosult" emberek azt hiszik, hogy mindenhez is értenek 2 cikk elolvasása után, és mindenbe is bele akarnak szólni.
Inkább az a probléma, hogy még ennél is egyszerűbb emberek politikai (és gazdasági) kérdést csinálnak ebből, hogy milyen vakcinával hova utazhatsz és hova nem. Ezért is halogatnak sokan.

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. április 30., péntek 13:03

Süti írta:
zoli0415 írta:

Tulajdonképp semmit nem tudunk erről a löttyről. Se azt, hogy véd vagy nem, ha igen akkor meddig, kell e ismételni, ha igen mikor, egy káosz az egész, de azért lövetjük magunkba merz azt mondják. Szerintem az emberek nagyobb százaléka nem az egészsége miatt adatja be, sokkal inkább azért, hogy szabadabb életet élhessen, ha már jogtalanul megkülönböztetnek minket.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gondolom a világ vezető kutatói és tudósai közé tartozol, és még véletlenül se buszsofőr vagy raktáros vagy, hogy fontos legyen tudnod mindent a löttyről, hiszen nyilvánvalóan 2 cikknél mélyebb és behatóbb ismereted van a dologról.

Komolyan az internet legnagyobb átka hogy már mindenki mindenhez is ért 3 google keresés után. Lehangoló.
Lehet itt durrogtatni a nagyon okos megjegyzéseidet mintha Te valami magasabb rendű lennél de a kérdéseimre akkor se tudsz egy értelmes választ adni, csak lököd ezt a kioktató szöveget aminek semmi értelme.

Andrew Dawn

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2021. április 30., péntek 13:01

zoli0415 írta: Ezek szerint Te rendkívül tájékozott vagy ebben a témában. Akkor kérlek válaszolj hitelt érdemlően a feltett kérdéseimre. Köszönöm!
Dehogy is :) Nekem szóltak, hogy lehet menni oltatni, jelentkeztem amint lehetett, és mentem. Vannak nálam okosabb emberek, akik értenek ehhez, míg én nem fogok érteni hozzá pár cikk elolvasása után.
Realista24 írta: Miért kéne kötelezőnek lennie?
Jelenleg is vannak kötelező oltások, ez a covid meg jelenleg nagyobb probléma, mint a többi, amit elvileg megkap mindenki.
Mert ez lenne a köz, ezáltal az emberek érdeke, hogy ne fertőzzön vírus, ne legyen mit elkapni.
(nyílván aki valamilyen betegségben szenved, és nem kaphatja meg, az más kérdés)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrew Dawn 2021. április 30., péntek 13:05-kor.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. április 30., péntek 13:00

Andrew Dawn írta:
zoli0415 írta: Tulajdonképp semmit nem tudunk erről a löttyről. Se azt, hogy véd vagy nem, ha igen akkor meddig, kell e ismételni, ha igen mikor, egy káosz az egész, de azért lövetjük magunkba merz azt mondják. Szerintem az emberek nagyobb százaléka nem az egészsége miatt adatja be, sokkal inkább azért, hogy szabadabb életet élhessen, ha már jogtalanul megkülönböztetnek minket.
Neked nem is kell semmit se tudni róla, elég, ha az orvosok tudják, hogy mi van benne.
Nálam ez ott bukik, hogy az egyszerű emberek akarják eldönteni, hogy jó-e a vakcina, vagy rossz, középiskolás biológia tudással, meg netes böngészéssel.
Miért kéne kötelezőnek lennie?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. április 30., péntek 12:59

Andrew Dawn írta:
Ezek szerint Te rendkívül tájékozott vagy ebben a témában. Akkor kérlek válaszolj hitelt érdemlően a feltett kérdéseimre. Köszönöm!

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. április 30., péntek 12:57

zoli0415 írta:

Tulajdonképp semmit nem tudunk erről a löttyről. Se azt, hogy véd vagy nem, ha igen akkor meddig, kell e ismételni, ha igen mikor, egy káosz az egész, de azért lövetjük magunkba merz azt mondják. Szerintem az emberek nagyobb százaléka nem az egészsége miatt adatja be, sokkal inkább azért, hogy szabadabb életet élhessen, ha már jogtalanul megkülönböztetnek minket.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gondolom a világ vezető kutatói és tudósai közé tartozol, és még véletlenül se buszsofőr vagy raktáros vagy, hogy fontos legyen tudnod mindent a löttyről, hiszen nyilvánvalóan 2 cikknél mélyebb és behatóbb ismereted van a dologról.

Komolyan az internet legnagyobb átka hogy már mindenki mindenhez is ért 3 google keresés után. Lehangoló.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Andrew Dawn

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2021. április 30., péntek 12:39

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. április 30., péntek 12:14

Sierra írta:
zoli0415 írta: A lányom most volt Semmelweis egyetemen oltatni. Nem kell regisztrálni, este hétig lehet menni, beállsz a sorba és amíg van oltóanyag addig oltanak. Mint az akciós mosópor a Tescoban. Azt tudjuk, hogy a második oltás után meddig tart a védettség, ha van egyáltalán? Mikor kell ismét oltani, fél év egy év? Mert aki az elején megkapta annak lassan menni kellene újra. Járunk majd fél évente az oltási könyvünkkel mint a kutyák?
Ez egy jo kerdes egyebkent, ez az amit senki nem tud meg. Allitolag mar kanyarban egy tabletta alapu vakcina is.

https://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegug ... r-3721093/

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2021. április 30., péntek 11:39

zoli0415 írta: A lányom most volt Semmelweis egyetemen oltatni. Nem kell regisztrálni, este hétig lehet menni, beállsz a sorba és amíg van oltóanyag addig oltanak. Mint az akciós mosópor a Tescoban. Azt tudjuk, hogy a második oltás után meddig tart a védettség, ha van egyáltalán? Mikor kell ismét oltani, fél év egy év? Mert aki az elején megkapta annak lassan menni kellene újra. Járunk majd fél évente az oltási könyvünkkel mint a kutyák?
Ez egy jo kerdes egyebkent, ez az amit senki nem tud meg. Allitolag mar kanyarban egy tabletta alapu vakcina is.

https://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegug ... r-3721093/

Muszi05

HozzászólásSzerző: Muszi05 » 2021. április 30., péntek 10:55

Babinho írta: Valakinek sikerült Pfizerre regisztrálni?

Teljesen lehalt az oldal, pedig hetek óta erre várunk, Feleségem csak azzal oltható... :vivo: Vitya meg azt mondta, hogy csak ma lehet regisztrálni, aztán hetekig nem lesz pfizer...
Reggel 6:30kor a feleségemnek, kb. 6-8 próbálkozás után... De akkor is úgy, hogy amikor rányomtam a véglegesítésre akkor fagyott be az oldal, de jött az e-mail. Aztán most, kb. 10 perce írt, hogy már meg is kapta. :)

Neki is a Pfizert javasolta a háziorvosa és a belgyógyásza is mert cukorbeteg.
"Ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye!" :mrgreen:

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. április 30., péntek 10:53

A lányom most volt Semmelweis egyetemen oltatni. Nem kell regisztrálni, este hétig lehet menni, beállsz a sorba és amíg van oltóanyag addig oltanak. Mint az akciós mosópor a Tescoban. Azt tudjuk, hogy a második oltás után meddig tart a védettség, ha van egyáltalán? Mikor kell ismét oltani, fél év egy év? Mert aki az elején megkapta annak lassan menni kellene újra. Járunk majd fél évente az oltási könyvünkkel mint a kutyák?

Vissza: