rolandantal írta:
Nagyon érdekes topic, de látom azért a többség még a szavazatok alapján azért ellene van.
Őszintén, nem tudom, hogy ettől jobb lenne a futball, vagy sem. Amit érzek, amitől tartok, hogy ez az egész aláássa mindazt, amin a jelenlegi európai futballmodell alapul. S számomra ez nagyon ijesztő - kiváncsian várom a fejleményeket.
Akinek vannak érdekes cikkei, szakértői vélemények, az dobja már be ide légyszi.
Mégis mit ásna alá??
Őszintén egyáltalán nem értem mi nem tetszik az embereknek? Hétről-hétre nagy meccseket látunk majd: Real-Bayern-City-Barca-Juventus stb. egymás ellen.
Az embereket nem nagyon hozza lázba egy Olympiacos - Real Madrid meccs. Ráadásul az is bebizonyosodott, hogy az UEFA SEMMIT nem tud segíteni ezeknek a - mondjam úgy - másodvonalas kluboknak. A BL pénzből egyetlen klub sem tudott annyit fejlődni, hogy stabil BL résztvevő legyen (talán az Atletico Madrid, de ők nem tudom milyen pénzből fejlődtek, inkább jól vettek-adtak el).
Ott a Sevilla-Valencia, bármelyik nem top angol, német klub, egyik sem tudott huzamosabb ideig megmaradni a BL-ben.
Az Olympiacos, Fradi, stb. vagyis még egy polccal lennebb levő klubok még annyira sem. Sőt, ezeknek a csapatoknak az európai foci akkora teher, hogy rendre el is vesztik abban az évben a bajnokságot, amikor európai porondon szerepelnek, és megint éveket várnak mire visszajutnak.
Az Európa Liga még annyit sem ad a csapatoknak, csak teher.
Tessék, itt az esély, csináljon rendes ligát az UEFA ezeknek a csapatoknak, 2-3 szinten menjenek a meccsek, lehessen le és feljutni, adjanak rendes pénzeket.
A kosár Euroliga alatt is van még 2 másik szintű sorozat.