bazdmeg olyan gyorsan tudtok témát váltani, hogy az hihetetlen. teleszartok itt 3 oldalat a tanárokról, aztán mire oda jutok, hogy reagáljak már 2 oldalon a kőművesmukákról megy a duma.
mindegy, úgyis leírom, ami még eszembe van. szóval. minden szakmában vannak szaralakok, orvosok, ügyvédek, kőművesek. mindenhol akad, aki mégegyszer átnézi a munkát mielőtt befejezi, meg aki lefossa az egészet. a tanároknál sincs ez máshogy, de...
én teljesen megértem azokat a tanárokat, akik otthagyják az egészet. 200-ból nem lehet méltóságteljesen megélni (ha csak nem kapsz ingatlant a segged alá vkitől) és pont. bocsánat, de egy tanár is szeretné néha megvenni a drágább felvágottat, és nem csak a parizertffalni mindig.

az előbbi beszélgetés alapján, egy kőműves mindenféle képesítés nélkül, megkeresi évente az 5 milliót. nos, akkor mire egy hallgató befejezi az egyetemet (ami alatt a pénzt költi) addigra már a középsuliból (jobb esetben) kikerült kőműves megkeresett 25 MILLIÓT. ha csak 20%-ot félretett, már van 5 milliója, amivel akármit kezdhet, mondjuk pl építkezni.
nos egy tanár ekkor van nullán vagy mínuszban úgy, hogy 5 év tanulás után mondjuk feleannyit fog keresni, mint a kőműves akkor. na nebasszatok fel, hogy ez jól van. igen, a kőműves keményen nyomja a fizikai munkát, keressen csak amennyit akar. én minden szakmát mélységesen tisztelek, de minden nagyképűség nélkül a különbség az, hogy én ha nagyon akarnán, tudnám a kőműves melót csinálni, de egy kőműves nem tudná, amit én. a helyzet az, hogy nem akarom azt csinálni.
már a múltkor is volt erről szó, akkor is leírtam, hogy én szeretek tanítani, szeretem a melómat, de 200-ért szarnék csinálni. szerencsére abban a kedvező helyzetben vagyok, hogy az én nettóm 400-hoz van közelebb, mint a 300-hoz, és ha beszámítom, hogy két iskolán is tanítok, akkor túl is szárnyalja azt. (emellett a környéken ahol élek az ingatlanárak sincsenek annyira elszállva) és az nagyon nem kifogás, hogy aki tanárnak megy tudja mit vállal. szart tudja. én mikor gimiből kikerültem fingom nem volt hogy működik ez a világ. és ahogy mondtam, 200-ért már otthagytam volna. és ezért hagyja ott nagyon sok tehetséges és elhivatott tanár is a pályát. szeretne méltóságteljesen megélni és nem garasokat számolgatni havi szinten. aztán meg evidens, hogy a szar tanárok ott maradnak, és akkor legalább lesz kire panaszkodni.
egyébként az említett foglalkozások (tanár, rendőr, orvos, stb.) közül a tanárra a legkönnyebb nyomást gyakorolni, ha a szülő nem elégedett vele. persze nem kell ripacskodásba átesni, de ha valóban nem csinálja a dolgát, akkor oda kell menni az igazgatóhoz, és tiszteletteljesen elmondani neki, hogy van egy ilyen probléma és úgy érzi a szülő, hogy ez nem elegendő. az igazgatónak kötelessége valamilyen lépést tenni. legalábbis nálunk ez a bevett dolog.
na jó, elég is volt erről ennyi, megyek dolgozatokat javítani.