Ha választhatnék
Nalunk annyival jobb(?) a helyzet (romania), hogy a weboldalon egy terkepen latszanak az oltopontok, hogy milyen vakcinat adnak, hany szabad hely van, hanyan vannak a varolistan. Feliratkozol egy konkret oltopont varolistajara, majd valamikor jon az sms, hogy 24 oran belul valaszd ki mikor akarsz menni. Marcius 15 ota regisztralhat barki, elotte megvolt az oltasi sorrend, elvileg a varolistan belul most is az alapjan veszik sorra az emberek. Persze van 1-2 hely, ahol odaadod a boritekot, majd masnap mehetsz is az elso oltasert. Nyilvan pont egy ilyen helyre iratkoztam fel eloszor, lehet hamarabb vonul vissza Vinicius, mint hogy ott sorra kerultem volna. De vegul 110 km-re talaltam egy falut, ahol 5 perc utan szoltak is, hogy van hely, vasarnap megyek, Pfizer, ennyi utazas belefer. Csaladban volt par Astras programalas, de lemondtuk. Mondjuk Astrara par szaz szabad hely barmelyik varosban van meg most is.
Realista24 írta:
Az egyik sem-re szavazók irhatnanak pár sort.
Nekem van egy ismerosom, aki minden masodik gyogyszerre allergias, az orvosok se ajanljak neki az oltast, 75 ev koruli, egesz nap facebookon log, de nem hiszem, hogy itt van madridomon is.
___Samy___ írta:
En jelenleg nem erzem meg annyira kiforrott dolognak egyiket sem, hogy csont nelkul beadassam. Mindegyikrol hallani mindent, igy en inkabb nem kerem egyik oltast sem.
Szerintem ez mindenkiben ott van, hogy csak nehogy nalam legyen valami mellekhatas, de ha vissza akarjuk kapni a regi eletformankat, vagy legalabb egy ahhoz hasonlot, akkor nincs mas ut. Persze amig tobb a jelentkezo, mint a vakcina, addig nincs baj. Viszont anyum kolleganoje tudja, hogy covid miatt hany halotti anyakonyvi kivonatot irt meg mult heten, mondjuk ugy, hogy tobbet, mint maskor 2-3 honap alatt, es nem ez a nyugdijas meg 80+ os korosztaly.