OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Sierra

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sierra » 2021. március 31., szerda 17:51

h3x0r írta:
Sierra írta: Itt is felteszem, hátha valaki találkozott már a problémával. Szóval 15 év után átköltöztem PC-n Firefoxról Chrome-ra, viszont ha a Google Maps-et megnyitom, valamiért Debrecennél nyitja meg a térképet, és rohadt idegesítő. Otthoni meg munkahelyi cím is be van állítva, firefoxban faszán a lakhelyemnél nyitja meg egyből a térképet. Mi a tosztól lehet ez? Miért pont Debrecen? És át lehet-e állítani ezt vhogy?
chrome://settings/content/location?search=location

Allitsd at arra, hogy 'ask before accessing (recommended)'
Lent lesz egy lista tobb weboldal nevevel is, a google-t nyisd meg a kis nyilacskaval, majd a Location legyen Allow-ra rakva.
Megcsináltam de sajnos így is Debrecenben maradt. :hmmm:

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. március 31., szerda 6:45

Sierra írta: Itt is felteszem, hátha valaki találkozott már a problémával. Szóval 15 év után átköltöztem PC-n Firefoxról Chrome-ra, viszont ha a Google Maps-et megnyitom, valamiért Debrecennél nyitja meg a térképet, és rohadt idegesítő. Otthoni meg munkahelyi cím is be van állítva, firefoxban faszán a lakhelyemnél nyitja meg egyből a térképet. Mi a tosztól lehet ez? Miért pont Debrecen? És át lehet-e állítani ezt vhogy?
chrome://settings/content/location?search=location

Allitsd at arra, hogy 'ask before accessing (recommended)'
Lent lesz egy lista tobb weboldal nevevel is, a google-t nyisd meg a kis nyilacskaval, majd a Location legyen Allow-ra rakva.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2021. március 30., kedd 22:19

Itt is felteszem, hátha valaki találkozott már a problémával. Szóval 15 év után átköltöztem PC-n Firefoxról Chrome-ra, viszont ha a Google Maps-et megnyitom, valamiért Debrecennél nyitja meg a térképet, és rohadt idegesítő. Otthoni meg munkahelyi cím is be van állítva, firefoxban faszán a lakhelyemnél nyitja meg egyből a térképet. Mi a tosztól lehet ez? Miért pont Debrecen? És át lehet-e állítani ezt vhogy?

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. március 30., kedd 15:29

2. próbálkozásra meglett, ahogy ön a szél, be kell dönteni balra, aztán drift oszt cső. :D
Easy, most jöhet a kiásó szimulátor. :D

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. március 30., kedd 15:23

nálam 4%-nál kiír vmi hibát :sly:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. március 26., péntek 16:23

Koszi mindenkinek a tanacsokat!

Koronavirus update: ma voltam teszten, pozitiv is lett. Valoszinuleg szombaton kaptam el a szomszednal, szoval ez a 6. Napom. Viszont a mai nap ota egyaltalan nincs lazam, hajnalba 2x is ruhat kellett csereljek annyit izzadtam alvas kozben. Kozerzetem nagyon jo, etvagyam is van, szagokat izeket erzem, egyedul eros torokfajassal bajlodom, ezzel kene meg kezdeni valamit.

Sorrentino

HozzászólásSzerző: Sorrentino » 2021. március 26., péntek 14:50

Vannak köztünk cryptovaluta guruk?

Tegnap olvastam, hogy már több csapatnak van úgynevezett fan token-je. Ahogy néztem ebből már tényleges bevételük is származik. :ozil: Nálunk ez még miért nincs?

Barca:
https://coinmarketcap.com/currencies/fc ... fan-token/

PSG:
https://coinmarketcap.com/currencies/pa ... fan-token/

Atletico:
https://coinmarketcap.com/currencies/at ... fan-token/

Juventus:
https://coinmarketcap.com/currencies/ju ... fan-token/

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. március 26., péntek 11:08

Eredetileg igy kellett volna kezelni, viszont amilyen szar lett a helyzet, most pont nem az enyhitesekkel kellene foglalkozni.
Ez nem ilyen egyértelmű, lehet előre becsülni az adatokból, mert értelemszerűen összefüggés van a kórházba kerültek és az elhunytak száma között, ahogy idáig figyeltem kb 1,5 héttel lehet előre tekinteni, ha nem is pontosan, de nagyjából.

Másfél héttel ezelőtt napi 400 körül mozgott, persze voltak kilengések, de az átlag ahhoz közelített, és sajnos ehhez mérhető a mostani magas elhalálozás.
Szűk egy hete többször is 600 felett volt a kórházba kerültek száma, ebből sajnos arra lehet következtetni, hogy még pár napig emelkedni fog az elhunytak száma, de legalábbis magasan marad.
A jó hír viszont, hogy tegnapelőtt és tegnap is már 100 alatt volt a kórházba kerültek száma.
Adja Isten hogy így maradjon, és persze tovább csökkenjen, mert akkor az várható, hogy a következő nehéz hét után ismét fellélegezhetünk, hogy mennyire azt nem tudom, de nagyon bízok benne, hogy a napokban túl leszünk a legrosszabb részén a járványnak.

Tehát a mostani nagyon szar helyzet mellett arra lehet következtetni, hogy 2 hét múlva jelentősen csillapodik a dolog. És azt feltételezem, emiatt foglalkoznak a tiltások enyhítésével, számomra logikusnak tűnik. Ha időközben valami miatt romlik a helyzet, akkor úgyis módosítanak.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. március 26., péntek 10:40

Csupán a matekot tekintve elvileg 2 nap alatt be lehetne oltani a tanárokat. Egy oltás pedig szinte már teljes egészében meggátolja a komolyabb megbetegedéseket. Tehát akár április 19-re védettek lehetnének, mert 2-3 hét alatt alakul ki. Persze ha elhúzzák április 10-ig, akkor ez nem fog összejönni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. március 26., péntek 10:19

Dupla D írta:
p.csabi1 írta: Ez mi ez a négyzetméter alapú bolti működéses agymenés. :roll:
Ráadásul majd most amikor jön a roham az üzletekbe.Így majd az utcán meg a parkolókban fognak állni az emberek.
Majd este 10-kor még sort fogol állni mert nem jutsz be az üzletbe.
Inkább kinn állj sorba, mint a boltban. Amőgy ezt azt is jelenti, hogy megnyithatna több bolt is, nem csak az élelmiszerboltok és a barkácsáruház. Nem látok ebben kivetnivalót.
Eredetileg igy kellett volna kezelni, viszont amilyen szar lett a helyzet, most pont nem az enyhitesekkel kellene foglalkozni. Hiaba oltjak be az iskolanyitas elott a tanarokat, az elso oltastol nem lesznek immunisak es a hatas is tobb nap utan fejlodik ki a hirek szerint....
Ezzel megint a hozzam hasonlo emberek szopnak, akik 1 eve a negy fal kozott leteznek, aki meg ketnaponta bejarja az OBI-Tesco-Posta Bermuda-haromszoget, az hoboroghet tovabb, hogy minek a maszk...

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2021. március 26., péntek 10:11

Majd kint meg megy a fight meg az egymás szidása tolakodás pofázás. :mrgreen:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. március 26., péntek 10:07

p.csabi1 írta: Ez mi ez a négyzetméter alapú bolti működéses agymenés. :roll:
Ráadásul majd most amikor jön a roham az üzletekbe.Így majd az utcán meg a parkolókban fognak állni az emberek.
Inkább kinn állj sorba, mint a boltban. Amőgy ezt azt is jelenti, hogy megnyithatna több bolt is, nem csak az élelmiszerboltok és a barkácsáruház. Nem látok ebben kivetnivalót.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2021. március 26., péntek 10:04

Ez mi ez a négyzetméter alapú bolti működéses agymenés. :roll:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. március 26., péntek 9:31

Caraway írta: Annyira meg nem durva, csak meg szeretnem elozni a bajt. Tegnap volt a legtobb 38,6-tal, a hutofurdo utan mindig visszament ilyen 37,5-re. Aztan este sikerult is reggel 5-ig aludnom, majd reggel megint jott a reszketes es a laz. Most 37,7-en allok eppen.

Amikor reszketek akkor viszont jol beszoktam takarozni. Nem kene ?

Egyebkent jo a kozerzetem es nem is vagyok legyengulve, csak a hoemelkedes nem mulik.
Nekem mikor covidom volt a Neo Citran+Algopyrin kombó segitett. A legjobb barátom a covid intenzíven orvos ő is azt ajánlotta, hogy a láz levitelre+alvás+ivásra figyeljek, amíg nincs tüdőgyulladás és egyéb jelek.

A lázat folyamatosan vittem le 39-ről és utána napok múlva egyre jobb és jobb lett.Köhögés és fáradtság volt utána már csak de az is enyhült. A végén hetekig még fáradt voltam.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. március 26., péntek 9:18

Pacekot nyírom én/asszony, rendelés kifliről, menjen csak a human race a zara meg a többi előtt. :lol:
Nem illik.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. március 26., péntek 8:32

Végre négyzetméter korlátozás várható és ezzel együtt a 8 óriási kijárási tilalom és a boltok nyitva tartási idejének kitolása :) kicsit megkésve de jó az irány, kérdés mekkora tömeg fog feltorlódni az üzletek előtt :smile:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. március 25., csütörtök 10:16

Jobbulást!

Ismerősi körömben népszerű a Béres csepp + D vitamin kombó, többen esküdtek rá, így én is ezeket szereztem be arra az esetre ha megint rácsúszok a kovidra.
A mellkasi fájdalom után mindenképp javaslom hogy segítséget hívj, tüdőgyulladás esetén óvakodnék a túl sok fekvéstől, mert rosszul is elsülhet.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. március 25., csütörtök 10:14

A C-vitaminból felesleges a 6000 mg. Ez egy vízben oldódó vitamin, max ki fogod pisilni. A napi max dózis az 2000 mg, annál több felesleges. A D-vitaminból a Bioextrának van 3000 NE-es vitaminja, azt érdemes szedni, napi 1-et.
Az antibiotikum max bakteriális felülfertőződésnél fontos, ha van ilyen, akkor enyhítheti a tüneteket - általában levofloxacin hatóanyag, vagy azithromycin ami segíteni szokott, néha a piperaccilin/tazobactam.

Igazolt COVID-osnak mindenképpen ajánlott az ASA Protect szedése, az első fázisban.

A második fázis a pulmonális fázis, ekkor már lázas állapot van, a szaturáció csökken (92 alatt szerintem már bőven hívható mentő, egy nem COPD-s nem dohányos embernél), izomfájdalom lép fel, izületi fájdalmak, fejfájás... Ekkora már LMWH (alacsony molekulasúlyú heparinszármazék) is javallt.

gaborz1
Kedvenc játékosaid: Zizou, CR7
Kedvenc csapatod: Nem is lehet kérdés

HozzászólásSzerző: gaborz1 » 2021. március 25., csütörtök 10:06

Caraway írta: Annyira meg nem durva, csak meg szeretnem elozni a bajt. Tegnap volt a legtobb 38,6-tal, a hutofurdo utan mindig visszament ilyen 37,5-re. Aztan este sikerult is reggel 5-ig aludnom, majd reggel megint jott a reszketes es a laz. Most 37,7-en allok eppen.

Amikor reszketek akkor viszont jol beszoktam takarozni. Nem kene ?

Egyebkent jo a kozerzetem es nem is vagyok legyengulve, csak a hoemelkedes nem mulik.
Nálunk az Algopyrin, Nurofen párossal sikerült lázat csillapítani, szigorúan a megengedett napi maximum adagok betartásával(vegyesen adagolva őket). Köhögésre Paxirazolt nyomjatok, de ott is betartva a mennyiségeket. Amúgy 38ig nem is kéne lázat csillapítani, hogy a szervezeted dolgozzon.
Ha magas a láz, langyos 18-20fok körüli vizes törölközős borogatással mellkason, és a végtagokon. Fontos, hogy a lehető legtöbbet pihenjetek, hadd dolgozzon a szervezetetek. Igyatok annyit folyadékot amennyit csak bírtok, pl teát, lehetőleg pl olyat amiben van egy kis gyömbér és cukor helyett mézzel turbózzátok. A fekhelyeiteknél a párnákat polcoljatok alá amennyire csak tudjátok, hogy ne vizszintesen feküdjetek.
Mi ezekkel a módszerekkel tudtuk másfél hét alatt fateromat és tesómat kiszedni ebből a szarból.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. március 25., csütörtök 10:05

Antibiotikum tudtommal tök felesleges, amíg nincs bakteriális tüdőgyulladásod. Ez egy vírus, semmi haszna az antibiotikumnak. Asa protectet is érdemes szedni.

Vissza: