OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. március 26., péntek 10:40

Csupán a matekot tekintve elvileg 2 nap alatt be lehetne oltani a tanárokat. Egy oltás pedig szinte már teljes egészében meggátolja a komolyabb megbetegedéseket. Tehát akár április 19-re védettek lehetnének, mert 2-3 hét alatt alakul ki. Persze ha elhúzzák április 10-ig, akkor ez nem fog összejönni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. március 26., péntek 10:19

Dupla D írta:
p.csabi1 írta: Ez mi ez a négyzetméter alapú bolti működéses agymenés. :roll:
Ráadásul majd most amikor jön a roham az üzletekbe.Így majd az utcán meg a parkolókban fognak állni az emberek.
Majd este 10-kor még sort fogol állni mert nem jutsz be az üzletbe.
Inkább kinn állj sorba, mint a boltban. Amőgy ezt azt is jelenti, hogy megnyithatna több bolt is, nem csak az élelmiszerboltok és a barkácsáruház. Nem látok ebben kivetnivalót.
Eredetileg igy kellett volna kezelni, viszont amilyen szar lett a helyzet, most pont nem az enyhitesekkel kellene foglalkozni. Hiaba oltjak be az iskolanyitas elott a tanarokat, az elso oltastol nem lesznek immunisak es a hatas is tobb nap utan fejlodik ki a hirek szerint....
Ezzel megint a hozzam hasonlo emberek szopnak, akik 1 eve a negy fal kozott leteznek, aki meg ketnaponta bejarja az OBI-Tesco-Posta Bermuda-haromszoget, az hoboroghet tovabb, hogy minek a maszk...

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2021. március 26., péntek 10:11

Majd kint meg megy a fight meg az egymás szidása tolakodás pofázás. :mrgreen:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. március 26., péntek 10:07

p.csabi1 írta: Ez mi ez a négyzetméter alapú bolti működéses agymenés. :roll:
Ráadásul majd most amikor jön a roham az üzletekbe.Így majd az utcán meg a parkolókban fognak állni az emberek.
Inkább kinn állj sorba, mint a boltban. Amőgy ezt azt is jelenti, hogy megnyithatna több bolt is, nem csak az élelmiszerboltok és a barkácsáruház. Nem látok ebben kivetnivalót.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2021. március 26., péntek 10:04

Ez mi ez a négyzetméter alapú bolti működéses agymenés. :roll:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. március 26., péntek 9:31

Caraway írta: Annyira meg nem durva, csak meg szeretnem elozni a bajt. Tegnap volt a legtobb 38,6-tal, a hutofurdo utan mindig visszament ilyen 37,5-re. Aztan este sikerult is reggel 5-ig aludnom, majd reggel megint jott a reszketes es a laz. Most 37,7-en allok eppen.

Amikor reszketek akkor viszont jol beszoktam takarozni. Nem kene ?

Egyebkent jo a kozerzetem es nem is vagyok legyengulve, csak a hoemelkedes nem mulik.
Nekem mikor covidom volt a Neo Citran+Algopyrin kombó segitett. A legjobb barátom a covid intenzíven orvos ő is azt ajánlotta, hogy a láz levitelre+alvás+ivásra figyeljek, amíg nincs tüdőgyulladás és egyéb jelek.

A lázat folyamatosan vittem le 39-ről és utána napok múlva egyre jobb és jobb lett.Köhögés és fáradtság volt utána már csak de az is enyhült. A végén hetekig még fáradt voltam.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. március 26., péntek 9:18

Pacekot nyírom én/asszony, rendelés kifliről, menjen csak a human race a zara meg a többi előtt. :lol:
Nem illik.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. március 26., péntek 8:32

Végre négyzetméter korlátozás várható és ezzel együtt a 8 óriási kijárási tilalom és a boltok nyitva tartási idejének kitolása :) kicsit megkésve de jó az irány, kérdés mekkora tömeg fog feltorlódni az üzletek előtt :smile:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. március 25., csütörtök 10:16

Jobbulást!

Ismerősi körömben népszerű a Béres csepp + D vitamin kombó, többen esküdtek rá, így én is ezeket szereztem be arra az esetre ha megint rácsúszok a kovidra.
A mellkasi fájdalom után mindenképp javaslom hogy segítséget hívj, tüdőgyulladás esetén óvakodnék a túl sok fekvéstől, mert rosszul is elsülhet.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. március 25., csütörtök 10:14

A C-vitaminból felesleges a 6000 mg. Ez egy vízben oldódó vitamin, max ki fogod pisilni. A napi max dózis az 2000 mg, annál több felesleges. A D-vitaminból a Bioextrának van 3000 NE-es vitaminja, azt érdemes szedni, napi 1-et.
Az antibiotikum max bakteriális felülfertőződésnél fontos, ha van ilyen, akkor enyhítheti a tüneteket - általában levofloxacin hatóanyag, vagy azithromycin ami segíteni szokott, néha a piperaccilin/tazobactam.

Igazolt COVID-osnak mindenképpen ajánlott az ASA Protect szedése, az első fázisban.

A második fázis a pulmonális fázis, ekkor már lázas állapot van, a szaturáció csökken (92 alatt szerintem már bőven hívható mentő, egy nem COPD-s nem dohányos embernél), izomfájdalom lép fel, izületi fájdalmak, fejfájás... Ekkora már LMWH (alacsony molekulasúlyú heparinszármazék) is javallt.

gaborz1
Kedvenc játékosaid: Zizou, CR7
Kedvenc csapatod: Nem is lehet kérdés

HozzászólásSzerző: gaborz1 » 2021. március 25., csütörtök 10:06

Caraway írta: Annyira meg nem durva, csak meg szeretnem elozni a bajt. Tegnap volt a legtobb 38,6-tal, a hutofurdo utan mindig visszament ilyen 37,5-re. Aztan este sikerult is reggel 5-ig aludnom, majd reggel megint jott a reszketes es a laz. Most 37,7-en allok eppen.

Egyebkent jo a kozerzetem es nem is vagyok legyengulve, csak a hoemelkedes nem mulik.
Nálunk az Algopyrin, Nurofen párossal sikerült lázat csillapítani, szigorúan a megengedett napi maximum adagok betartásával(vegyesen adagolva őket). Köhögésre Paxirazolt nyomjatok, de ott is betartva a mennyiségeket. Amúgy 38ig nem is kéne lázat csillapítani, hogy a szervezeted dolgozzon.
Ha magas a láz, langyos 18-20fok körüli vizes törölközős borogatással mellkason, és a végtagokon. Fontos, hogy a lehető legtöbbet pihenjetek, hadd dolgozzon a szervezetetek. Igyatok annyit folyadékot amennyit csak bírtok, pl teát, lehetőleg pl olyat amiben van egy kis gyömbér és cukor helyett mézzel turbózzátok. A fekhelyeiteknél a párnákat polcoljatok alá amennyire csak tudjátok, hogy ne vizszintesen feküdjetek.
Mi ezekkel a módszerekkel tudtuk másfél hét alatt fateromat és tesómat kiszedni ebből a szarból.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. március 25., csütörtök 10:05

Antibiotikum tudtommal tök felesleges, amíg nincs bakteriális tüdőgyulladásod. Ez egy vírus, semmi haszna az antibiotikumnak. Asa protectet is érdemes szedni.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. március 25., csütörtök 9:51

Annyira meg nem durva, csak meg szeretnem elozni a bajt. Tegnap volt a legtobb 38,6-tal, a hutofurdo utan mindig visszament ilyen 37,5-re. Aztan este sikerult is reggel 5-ig aludnom, majd reggel megint jott a reszketes es a laz. Most 37,7-en allok eppen.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. március 25., csütörtök 9:47

Hutofurdo, vetkozz le, takarot ne hasznalj, esetleg egy kicsit ki is nyithatod az ablakot. Gyogyszerekkel vigyazz, ne told tul es ellenorizd, hogy ne lepd tul az ajanlott napi darabszamot egy hatoanyagbol. A folyadekpotlast pedig ne felejtsd el!
A mentoket kellene hivni, ha mar nem tudod kezelni a lazadat.

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2021. március 25., csütörtök 9:45

Caraway írta: Hatasos modszer hogy lemenjen a lazam? Valoszinuleg covidos lettem es tegnap hajnal ota kb folyamat lazam van, orvost barmennyiszer lehet hivni nem lehet elerni...
Barátnőmmel mos tlábaltunk ki bár lázunk nem volt és a tünetek alapján britt mutánsnak tűnt, kb semmilyen gyógyszer nem volt hatásos. Nekem náthám volt köhögéssel, illetve ízlés és szaglás. Barátnőmnek ugyan ezek+mellkas és végtag fájdalmak.
Thymi elixírum, coldrex, vényes fájdalomcsillapítók, semmi...A vitamin dózist megnöveltük: C-vitamin 6000mg-ra, D vitamint is átlagon felül, illetve Actival multivitamint szedtünk mellé napi 2kanál mézes reszelt gyömbérrel.
3. héten fű alatt szereztünk antibiotikumot barátnőmnek mert senki semmit nem akart tenni a légzési problémájával kapcsolatban, de még csak favipiravirt sem akartak egyikőnknek sem. Nekem azért mert csak ilyen tünetem van, neki azért mert már olyan tünete van...
Antibiotikum mintha hatását hozta volna 3.napon egészen 1 héten át. Egy kis torna után 2 napja ismét előjött neki a mellkasi fájdalom.
Pulzoximeter szerezzetek be és ha már 88 alatti értéket kapnátok akkor okkal lehet b4szogatni a mentőket.

Esetleg kiizzadni napi többszöri dunnyha alá bújással? Bár nemtom mennyire tesz jót a tüdőnek .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 69erssam 2021. március 25., csütörtök 9:47-kor.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. március 25., csütörtök 9:36

Hatasos modszer hogy lemenjen a lazam? Valoszinuleg covidos lettem es tegnap hajnal ota kb folyamat lazam van, orvost barmennyiszer lehet hivni nem lehet elerni...

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. március 24., szerda 15:06

pátkán írta: Sziasztok.

Itt ahol mar minden is volt tema, legenybucsura jo kis otleteket, programokat, feladatokat tudtok e ajanlani, ami felejthetetlenne, egy kis Vegassa tenne ugy az egeszet. Ertelemszeruen egesz estes lesz majd a dolog :)
Mi a nyáron két naposra mentünk. Gokart és lézertag volt napközben, estére meg átmentünk Villányba inni. Közben egy-két feladatot megoldva a vőlegénnyel (pl. mennyire ismeri a menyasszonyt - kérdéseket tettünk fel, amiket már korábban megválaszolt a menyasszony).

Gokart nagy élmény volt így baráti társasággal, az mindenkinek nagyon bejött, úgyhogy lehet, hogy rendszeresítjük.

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2021. március 24., szerda 14:53

Itt ahol mar minden is volt tema, legenybucsura jo kis otleteket, programokat, feladatokat tudtok e ajanlani, ami felejthetetlenne, egy kis Vegassa tenne ugy az egeszet. Ertelemszeruen egesz estes lesz majd a dolog :)
Csak arra vigyázz, hogy ne legyen sokakocsog , ha már jóabuli :mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2021. március 24., szerda 14:47

én csak azt tudom tanácsolni, h az avataradnál alábbi szintre ne add :lol:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. március 24., szerda 10:38

Na igen, ez személyiség és társaság függő. Ha olyan a vőlegény meg olyan a csapat, lehet megvezetős, szivatós is, ami aztán egy nagy bulájba torkollik, ha meg visszafogottabb, akkor egy sima utolsó vacsora hangulatú este is teljesen jó.

Egy szabáy van, csak egy kamera lehet, egy sd kártya, amit aztán el kell zárni egy széfbe. :mrgreen:
Nem illik.

Vissza: