Na nekem eddig kimaradt a Justice League, gondoltam ha már kijött az új köntösbe öltöztetett verzió, előtte megnézem mégis az "eredetit", hogy lássam mi volt a nagy hiszti körülötte, ami miatt lehúzták a wc-n sokan a DC-t. Lehet nem leszek népszerű
Disclaimer: A képregényeket nem olvasom, a belőlük készült filmadaptációkat csupán a szórakozás kedvéért nézem, így nyilván nem tűnik fel, ha valamit a filmadaptációban megvariáltak a képregényhez képest. Hátha itt van a kutya elásva.
És hogy ez az előszó megvolt, jöjjön az ítélet, mezei filmrajongóként: ez a film számomra se nem több, se nem kevesebb, mint bármelyik tucat Marvel vagy DC szuperhősfilm napjainkból. Nagy robbanások, látványos képi világ, mindenféle nem evilági lények, főgonosz és világvége és hős megmentők, ütős hangeffektek és jó zenei aláfestés, itt-ott egy gyengébb poén, semmi meglepő fordulat amit ne lehetne az elején megmondani, CGI pedig a megszokott látványt hozza Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(még a bajusz-gate sem igazán tűnt fel, pedig arról hallottam korábban, és ezért amikor Cavill volt a képernyőn, mindig azt bámultam árgus szemekkel).
Az utolsó percig tűkön ültem, hogy vajon mi lehetett az, ami ennyire negatív hangulatot keltett a fanatikusokban, aztán egyszer csak stáblista (és persze a szokásos extra jelenetek), aztán vége a filmnek. Nem jöttem rá, hogy mi volt ebben a gond, összehasonlítva mondjuk egy Bosszúállókkal. Szódával elment ez is.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyedül Flash karaktere volt nagyon erőltetett és idegesítő, de csak amikor megszólalt.