Kiépítése gondolom mindegyiknek drágább, mint a gáz. Hogy mikor térül meg az a jó kérdés.kiserik írta:
Sokféle villanyfűtés létezik. Amikről tapasztalatom van, az a légkondi és a norvég panel.
Légkondi: fűtés mellett hűteni is tud (mily meglepő). A mai modern légkondik nagyon jó hatásfokkal működnek, negyede villamos energiát használnak fel 1 egység hőenergia előállításához. Hátránya, hogy zúg, fúj, illetve elég macerás úgy kiépíteni, hogy mindenhol jó legyen a hőmérséklet. Kiépítése drágább, fenntartása olcsóbb.
Norvég panel: ezek kis villanyradiátorok faszányos termosztáttal. Megveszed, bedugod a konnektorba és megy. Előnye, hogy baromi egyszerű és olcsó kiépíteni egy komplett ház fűtésrendszerét, hátránya, hogy sokat eszik.
Ott van még a legjobb rendszer, a hőszivattyús, de az egy vagyon, illetve a központi fűtés + villany vagy fa kazán, de ezek kiépítése elég drága és a villany kazán sokat eszik, a fa meg melós dolog és nem is olyan olcsó.
Köszi a tippeket, hőszivattyúra gondoltam, de kb árat se találtam mondjuk egy 110nm-es házhoz.
várom:DRealista24 írta:
Kérdést akartam feltenni![]()
Majd elmegyek holnap, beszélni a szomszéddal, hogy ők hogy oldották meg a vizet.
Apum már mondta hogy maszekba, engedélyek nélkül kell, de ő még a régi rendszer szülötte, nem tudom ma miket lehet megtenni:D