Hát én lassan egy éve nyúzok felújított wheelert, egyenes kormánnyal, rendes váltóval, hasonló áron vettem, hibátlan azóta is. Persze lehet, hogy csak szerencsém van, de nálam a súly volt az egyik fő szempont, lévén a negyedikre viszem fel nap mint nap, ott meg nem mindegy hogy 9 vagy 15 kiló a bicó.nmate írta:70-80-ért olyat kapsz csak, ami csörög, zörög vagy vázváltós. Ráadásul általában gyenge és nehéz felnikkel, amik a városi kerékpárutakon hamar begyűjtik a nyolcast.portillo írta: Én vennék a helyedben egy jól felújított versenybringát, 70-80ért már elég jókat kapsz.
200-ból mondjuk már találni jót.
De inkább a trekking, hamar meg lehet utálni az országútit, ha nem az arra való utakon kanyarogsz vele. Bár XT-vel ritka ennyiért, de azért lehet kukázni: https://www.jofogas.hu/veszprem/KTM_Lif ... 363356.htm
Persze egy trekking sokaknak jobb lehet, kérdés hogy mely szempontok a fontosabbak, én a "városba kell és legyen könnyű" dologra reflektáltam alapvetően.
Versennyel is lehet csak bringázgatni, nem muszáj sietni.Süti írta:Városban annak tökéletes, aki gyorsan megy a-ból b-be. Aki csak bringázgat, annak szerintem nem az outi az ideális belépő. Szerintem is trekking xt-vel.

Lehet, hogy jobban visszaüt a szarabb utakon a kemény gumi, de szerintem nem vész.