HozzászólásSzerző: füst » 2021. március 5., péntek 0:09
Komolytalan cikk, a kőolaj életútját a kitermeléstől a felhasználásig nagyon részletesen kifejtette, hogy mennyi problémát okoz. Dicséretes! Ugyanez viszont a napenergiánál elmarad, azt készen kapjuk vagy nem tudom. Egy féltéglát nem ér az egész, tele vágyvezérelt kijelentésekkel, egy igazi tündérmese. Sajnos a szerzőnek nincs sok köze az energetikához, ez jól látszik. A szakmai tudáshiányt kincstári optimizmussal helyettesíti, és egy ilyen írás a végeredménye. Próbáltam utánanézni a szerző munkásságának, de nem sokat találtam, ő pedig nem energetikus villamosmérnökként hivatkozik magára, hanem környezetvédelmet fontosnak tartó családapaként. A szándék szép, de na... én is szeretem a kakaóscsigát, mégse mondom meg a péknek hogy hogy süsse. Hitelesebb lenne, ha a szakma mondaná ezeket a szép dolgokat, nem pedig a jót akaró családapák.
Ha olyan jó a napenergia, akkor tessék megmutatni. Le lehet csatlakozni a hálózatról, és legyen önellátó, lássa el magát energiával otthon, a csecse napelemek meg akksik segítségével.
Mindegyik elmondja hogy olcsó, szép, tiszta, újrahasznosítható, az akksi meg tárol, kiegyenlít, szabályoz, egy mesebeli álom az egész. Aztán mégis mind ott csüng a hálózaton, amikor nem termel a napelem, akkor meg az áram Paksról érkezik, vagy importból, elektronja válogatja.