És a plázák szűk üzleteiben meg lehet oldani a távolságtartást? Én azt látom, hogy rohadt sokan vannak pl ruhaboltokban. Egy bazi nagy Media Marktban ok, nagy terek, de kis szűk boltokba betódul egy rakat ember azt nem látom annyira okésnak. Persze én is megyek hébe-hóba, csak az elvet nem értem, ha ezek nyitva lehetnek, éttermek miért nem. Pedig nem vagyok vendéglátós.kiserik írta:Pedig nem olyan nehéz értelmet találni ezekben.Pad'em írta:
Ezt amúgy valami felvilágosult elmagyarázhatná tényleg, hogy mi értelme van. Egy étterem, ahol aztán meg lehetne oldani a távolságtartást zárva van, de a New Yorkerbe Zarába mehet a pogó az akciós ruhákért tömve emberekkel, összefogdosva mindent. Gondolom valamit meg kellett hagyni a nőknek, legalább vásárolni tudjanak, különben nem bírnánk elviselni azt a hisztit a hónapok óta tartó karanténban![]()
Plusz 7-kor bezár minden, elérve, hogy sokkal több ember tömörüljön 5 és 7 óra közt a szupermarketekbe, ami amúgy is csúcsidő, de így aztán pláne. Semmi értelme az esti kijárási tilalomnak, zárna inkább be 21-kor a bolt, mint alapesetben. Pont nem a védekezést segíti.
Vendéglátás: nem lehet megoldani a maszk használatot vagy a biztonságos távolság tartást. Ha csak pár embert lehetne a nyitott helységekben fogadni, akkor meg szimplán csődbe menne mindegyik vendéglátós, mert a bevétel nagyon pici lenne, de a ktg nagy.
Kijárási tilalom: egyik legjobb érv, hogy az éj sötét. Ha engednék az "éjszakázást" még ha mondjuk csak 10-ig is, akkor elég sok bulizó társaságot kellene kergetni minden este a hatóságoknak.
Hogy pontosan mik vannak a háttérben azt nem tudom, de én ilyenekre gondolok, mert így van értelme.
Ui: az meg hogy 5-6 felé sokan vannak, az mindig is így volt. Mennék haza a munkából és beugranak bevásárolni.
Ha 10-kor lenne takarodó, nekem sokkal kényelmesebb lenne, én azt tapasztalom, hogy rohadt sokszor kapkodósak az estéim a hetes zárás miatt.