Érdekes cikk, hogy pontosan mennyi a valóságtartalma, és hol színesít (föleg az én vagyok az istencsászár kémikus és kikeverek neked akármit részekre gondolok), azt nem tudom eldönteni, de amit leírnak az létezik.
Viszont az a gondolat, hogy engedélyezni kellene bizonyos szereket az veszélyes gondolat. Ezek a szerek mind egy skálán mozognak, mind elérhetöségben, árban és veszélyességben. Ma meg van húzva ez a vonal valahol - bizonyos készítmények legálisak, ha jól tudom.
Ha lépünk egyet és lazábban húzzuk meg a vonalakat akkor mindenki tolni fogja a legális cuccokat. És aki megint akarja a azt a +1 tizedet az úgyanúgy fogja az illegálisat. Ami veszélyesebb. Bárhol húzzuk meg a vonalat, mindig át fogják lépni, és elöbb utóbb hullanak majd. Jobb lesz ettöl a sport? Élvezhetöbb? Kétlem.
Ès akkor még ott van a kor kérdése. Mikortol legyen legális az EPO? 16 év? 18? Egy rakás sportban a a kis csikók eredményesen versenyeznek akár olimpián a felnöttekkel. Ezentúl vagy esélyük sem lesz mert a 18 felettiek még jobban szét lesznek cuccolva, vagy 16 éves serülö lányoknak tesztoszteront adunk.
Tudom, szélsöséges a példa (nem véletlenül), és azt is, hogy a dopping ma sem csak a felnöttekre korlátozódik.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.