OFF
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
Ezt mondom. Bevett szokás, de mégis rengeteg ember volt maszk nélkül, metrón, piacokon, stb. Voltam ott, láttam.
Ettől függetlenül ott normál esetben is jóval nagyobb a fegyelmezettség, na ezt itt Európában szerintem esélytelen, hogy megéljük.
Szóval ja.... Amint nem lesz kötelező, szerintem alig lesz olyan ember, akin lesz majd maszk.
Ettől függetlenül ott normál esetben is jóval nagyobb a fegyelmezettség, na ezt itt Európában szerintem esélytelen, hogy megéljük.
Szóval ja.... Amint nem lesz kötelező, szerintem alig lesz olyan ember, akin lesz majd maszk.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
koreában mondjuk pont bevett szokás a maszk. eleve felveszik hogy ne fertőzzenek meg a kínai mikropor szennyezés miatt mindennapos a viselete. de a lényegen nem változtat. a szabad és felvilágosult nyugatinak nagyon derogál ez a mérhetetlen szabadságcsorbító eszköz. amint lehet ledobják.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Európa szerintem kevés ehhez felfogásban és hozzáállásban. Azért Koreában vagy Japánban sem hordott mindenki maszkot covid előtt, pedig ott nem újdonság a viselése, akkor mi lenne itt, ha már nem lenne kötelező? Mikor világjárvány idején, hónapokkal később is nehézkes egyeseknek a viselése.h3x0r írta: Nem hiszem, hogy olyan sokan megszokásból továbbra is hordanák. Viszont egyáltalán nem zavarna, ha a buszokon meg bevásárló központokban továbbra is kötelező maradna. Valahogy nem hiányzik, ahogy a nyakamba lihegnek.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- h3x0r
Nem hiszem, hogy olyan sokan megszokásból továbbra is hordanák. Viszont egyáltalán nem zavarna, ha a buszokon meg bevásárló központokban továbbra is kötelező maradna. Valahogy nem hiányzik, ahogy a nyakamba lihegnek.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
már előre várom h amikor nem lesz kötelező a maszk mint most a túliskolázottabbak a metrón megszóljanak h nézd már a csicskát még most is maszkot hordbabaking írta:Bizonyos Ázsiai országokban ez eddig is teljesen normális volt. Senki nem lepődött meg amikor egy Ázsiai turistán maszkot lát.'shutterisland írta:
szerintem az emberek egy nagy resze mar csak megszokasbol is hordani fogja a maszkot a pandemia lecsengese utan is.
foleg a busy helyeken, mint a repterek, allomasok, supermarketek, etc.
akinek pont maszk vagy hand sanitizer gyara volt, az mar szerintem nyugdijba is mehet a maldiv szigetekre.![]()
Kézfertőtlenítőt meg addig is használtunk ha kevésbé higiénikus országba mentünk.

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Bizonyos Ázsiai országokban ez eddig is teljesen normális volt. Senki nem lepődött meg amikor egy Ázsiai turistán maszkot lát.'shutterisland írta:szerintem az emberek egy nagy resze mar csak megszokasbol is hordani fogja a maszkot a pandemia lecsengese utan is.füst írta: Amúgy durva visszagondolni, hogy mennyire nem volt higiénikus a közösségi élet a vírus előtt. Konkrétan annyira hozzászoktam a maszkhoz, hogy a komfort része lett amikor kilépek az ajtón. Jelenleg el se tudom képzelni hogy megint olyan tömött buszra szálljak amin senki nem hord maszkot és némelyik taknyol meg krákog.
akinek pont maszk vagy hand sanitizer gyara volt, az mar szerintem nyugdijba is mehet a maldiv szigetekre.![]()
Kézfertőtlenítőt meg addig is használtunk ha kevésbé higiénikus országba mentünk.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
szerintem az emberek egy nagy resze mar csak megszokasbol is hordani fogja a maszkot a pandemia lecsengese utan is.füst írta: Amúgy durva visszagondolni, hogy mennyire nem volt higiénikus a közösségi élet a vírus előtt. Konkrétan annyira hozzászoktam a maszkhoz, hogy a komfort része lett amikor kilépek az ajtón. Jelenleg el se tudom képzelni hogy megint olyan tömött buszra szálljak amin senki nem hord maszkot és némelyik taknyol meg krákog.
akinek pont maszk vagy hand sanitizer gyara volt, az mar szerintem nyugdijba is mehet a maldiv szigetekre.

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
az a maláj beszerzés majd kínai random számlákra történő fizetés (rizstermesztők) elég érdekes:Dreeed_ati írta: Én nem vagyok se kormánypárti, se ellenzéki, igazából hányingerem van mindegyiktől..
Különösebb meglepetést sem okoz ez a videó , viszont azért brutális, hogy milyen számokról van szó..![]()
de olyan alacsonyan van az ingerküszöb, hogy kit érdekel?!

szlovén szitu is érdekes, ott van következménye az alkalmatlanságnak, és visszaélésnek.
elképesztő.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Én nem vagyok se kormánypárti, se ellenzéki, igazából hányingerem van mindegyiktől..
Különösebb meglepetést sem okoz ez a videó , viszont azért brutális, hogy milyen számokról van szó..
Különösebb meglepetést sem okoz ez a videó , viszont azért brutális, hogy milyen számokról van szó..

- Remy
- Kapcsolat:
Mégse halt ki az emberiség.füst írta: Jelenleg el se tudom képzelni hogy megint olyan tömött buszra szálljak amin senki nem hord maszkot és némelyik taknyol meg krákog.
Pedig igen, durva h mik voltak a tömegközlekedési eszközokon
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Amúgy durva visszagondolni, hogy mennyire nem volt higiénikus a közösségi élet a vírus előtt. Konkrétan annyira hozzászoktam a maszkhoz, hogy a komfort része lett amikor kilépek az ajtón. Jelenleg el se tudom képzelni hogy megint olyan tömött buszra szálljak amin senki nem hord maszkot és némelyik taknyol meg krákog.
Azért azt ehhez tegyük hozzá, hogy ha lesz olyan időszak, amikor a beoltottak kapnak plusz lehetőséget bemenni ide vagy oda, annak nem az az alternatívája, hogy mindenki kap, hanem hogy senki sem. Tehát aki nincs beoltva, az így e úgyse menne koncertre, mert ha nem nyitják meg ezt a lehetőséget a beoltottaknak, akkor senkinek sem fogják.Azonban a logikat meg is fordithatjuk. Rendezvenyre menni is egy dontes. Te is vallalhatod azt, hogy nem mesz sportolni/rendezvenyekre/kulfoldre stb es akkor nem mastol varod, hogy tesz a biztonsagodert/csaladod biztonsagaert hanem te magad teszel erte.
Illetve attol, hogy valaki kapott oltast meg tovabbra is megfertozodhet mivel egyik oltas sem 100%-os. Szoval hiaba lesz oltas kotelezettsege egy rendezvenynek vagy mozizasnak meg kerulhed melled olyan aki oltassal egyutt is benyelte a virust.
Én nagyon támogatom ezt a dolgot, mert a gazdaságnak szüksége lenne rá, akit már beoltottak, az menjen költeni a pénzt...
100%-os megoldás meg semmire nincs, sajnos erre se. Kockázat/nyereség van folyamatosan mérlegelve. Ha csak a kockázat lenne, nem ilyen laza korlátozások lennének...
És a fertőzéstől függetlenül is van itt még probléma. Hiába mondja azt valaki, hogy őt nem érdekli, vállalja a kockázatot, azt nem csak ő vállalja, hanem a társadalom is. Azzal (a mások megfertőzése mellett), hogy aki nem oltat, és komolyabban megbetegszik, azt ugyanúgy el kell látnia, ugyanúgy "foglalhatja" a helyet az intenzíven, ami pénzben is nagy kiadás. Ha meg ne adj isten meg is hal, az a sok pénz, amit az állam és a társadalom belefektetett az emberbe, az is elvész.Aki nem akarja magát beoltatni, mert jobban tart az oltástól mint a vírustól az nem csak maga felől dönt, hanem potenciális fertőző is marad, így a döntésével a környezetét is károsítja, ha elfogadjuk hogy az oltás sem jelent 100%os védettséget.
Szerintem egyértelmű hogy melyik csoport érdekeit célszerű szemelőtt tartani, ha a közösségi életről van szó.
Tipikus példa erre a biztonsági öv. Az is kötelező, és nem azért, hogy a többieket megvédjék, mert esetleg karambolnál kimész az ablakon és rázuhansz másra, hanem hogy a te kis életedet óvják. Egyrészt mert nagyon szeret téged az állam, másrészt sokba kerül az egy év gyógytorna, meg ha meg is halsz, kárba vész az a sok oktatásra meg rendőri védelemre fenntartott összeg.
füst írta: Aki a vírustól tart inkább, és beoltatja magát az aktívan tesz azért hogy óvja magát és a környezetét, azzal hogy ne legyen se fertőzött, se fertőző.
Aki nem akarja magát beoltatni, mert jobban tart az oltástól mint a vírustól az nem csak maga felől dönt, hanem potenciális fertőző is marad, így a döntésével a környezetét is károsítja, ha elfogadjuk hogy az oltás sem jelent 100%os védettséget.
Szerintem egyértelmű hogy melyik csoport érdekeit célszerű szem előtt tartani, ha a közösségi életről van szó.
Nyilvan en sem ertek hozza, de a virus mutalodik es minden alkalommal kerdeses, hogy a vakcinak meg elegendoek-e a mutacio ellen is.
Amennyiben egy jelentos kisebbseg nem oltatja be magat es mindenkihez hasonlo kozossegi eletet elnek, mi garantalja, hogy egymas kozott atadva a virust nem durvul el a helyzet? Innentol pedig a nem beoltottsag kerdese mar nem csak a nem beoltottra van hatassal.
Ha a jarvany teljesen visszaszorult nem gondolom, hogy barkit korlatozni kene, de addig a fokozatossag hive vagyok. Az oltottaknak visszaadva a korabbi lehetosegeiket pedig egy korrekt lepesnek tunik egeszsegugyi, jarvanyugyi es gazdasagi szempontbol is.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
És te nem érzed ezt egy kicsit kifordítottnak?Azonban a logikat meg is fordithatjuk. Rendezvenyre menni is egy dontes. Te is vallalhatod azt, hogy nem mesz sportolni/rendezvenyekre/kulfoldre stb es akkor nem mastol varod, hogy tesz a biztonsagodert/csaladod biztonsagaert hanem te magad teszel erte.
Aki a vírustól tart inkább, és beoltatja magát az aktívan tesz azért hogy óvja magát és a környezetét, azzal hogy ne legyen se fertőzött, se fertőző.
Aki nem akarja magát beoltatni, mert jobban tart az oltástól mint a vírustól az nem csak maga felől dönt, hanem potenciális fertőző is marad, így a döntésével a környezetét is károsítja, ha elfogadjuk hogy az oltás sem jelent 100%os védettséget.
Szerintem egyértelmű hogy melyik csoport érdekeit célszerű szem előtt tartani, ha a közösségi életről van szó.
- davi10
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona
Ez igaz, de jóval kisebb esély van arra, hogy továbbadja egy olyan rendezvényen, ahol mindenki más is be van oltva.pitkon írta: Illetve attol, hogy valaki kapott oltast meg tovabbra is megfertozodhet mivel egyik oltas sem 100%-os. Szoval hiaba lesz oltas kotelezettsege egy rendezvenynek vagy mozizasnak meg kerulhed melled olyan aki oltassal egyutt is benyelte a virust.
Kicsit visszatérve egyelőre én sem tervezem beoltatni magam. 20-on éves vagyok, nincs alapbetegségem, túl is estem rajta (viszonylag enyhe lefolyású volt).
Majd fél év múlva, amikor rám kerülne a sor és tényleg mindenhez kellene, akkor talán átgondolom.
Nem zárkózom el tőle, csak az én esetemben jelenleg feleslegesnek érzem, főleg úgy, hogy a 6-7 hónapos immunitásban még benne vagyok.
Bevallom, hogy nem értek hozzá, de még én sem vagyok 100%-ig meggyőzve, hogy nem lehet ezeknek bármiféle hosszútávú negatív hatása.
Azonban a logikat meg is fordithatjuk. Rendezvenyre menni is egy dontes. Te is vallalhatod azt, hogy nem mesz sportolni/rendezvenyekre/kulfoldre stb es akkor nem mastol varod, hogy tesz a biztonsagodert/csaladod biztonsagaert hanem te magad teszel erte.Halfkey írta: De még mielõtt elmenne ebbe az irányba a téma, semmi bajom azzal ha XY nem oltatja be magát. Azzal van/lenne/volt bajom ha ugyanaz az XY felháborodik hogy aki beoltatja magát, miért tehet meg olyat, amit õ nem (kijárási tilalom, sportolás, határátlépés, rendezvények, stb).
Beoltatni magad egy döntés, mindkét irányba vállalni kell a következményeket.
Illetve attol, hogy valaki kapott oltast meg tovabbra is megfertozodhet mivel egyik oltas sem 100%-os. Szoval hiaba lesz oltas kotelezettsege egy rendezvenynek vagy mozizasnak meg kerulhed melled olyan aki oltassal egyutt is benyelte a virust.
- csababarca
köszi.El Sie7e írta:
ha hivatalos kell akkor az nnk honlapja sztem hivatalosnak tekinthető:
https://www.nnk.gov.hu/index.php/korona ... ok-szamara
itt ezt írják:
A Covid-19 vakcinával történő oltás a TAJ számmal rendelkező 16-18 év feletti állampolgárokat érinti érinti, akik az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegdés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen oltható.
de persze mindig vannak kivételek![]()
tehát akkor 3 hónap.
az lejár mindjárt, akkor van esély megkapni tavasszal, nyár elején.
(nov 29-én ért véget a karanténom fertőzés miatt)
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
ha hivatalos kell akkor az nnk honlapja sztem hivatalosnak tekinthető:csababarca írta:Igen, ilyeneket hallok, de az ellenkezőjét is.davi10 írta: Hivatalos infóm nincs, de nekem a szüleim 60+osak, nekik azt mondta a háziorvos, hogy valószínűleg ki kell várniuk azt a 6 hónapot.
Pl két kollégámat is beoltották már, akik covidosok voltak. (60 plusszosok)
De akkor valószínűleg nincsen jogszabály erre.
https://www.nnk.gov.hu/index.php/korona ... ok-szamara
itt ezt írják:
A Covid-19 vakcinával történő oltás a TAJ számmal rendelkező 16-18 év feletti állampolgárokat érinti érinti, akik az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegdés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen oltható.
de persze mindig vannak kivételek

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
- csababarca
Igen, ilyeneket hallok, de az ellenkezőjét is.davi10 írta: Hivatalos infóm nincs, de nekem a szüleim 60+osak, nekik azt mondta a háziorvos, hogy valószínűleg ki kell várniuk azt a 6 hónapot.
Pl két kollégámat is beoltották már, akik covidosok voltak. (60 plusszosok)
De akkor valószínűleg nincsen jogszabály erre.