Mégse halt ki az emberiség.füst írta: Jelenleg el se tudom képzelni hogy megint olyan tömött buszra szálljak amin senki nem hord maszkot és némelyik taknyol meg krákog.
Pedig igen, durva h mik voltak a tömegközlekedési eszközokon
HozzászólásSzerző: Remy » 2021. február 26., péntek 14:15
Mégse halt ki az emberiség.füst írta: Jelenleg el se tudom képzelni hogy megint olyan tömött buszra szálljak amin senki nem hord maszkot és némelyik taknyol meg krákog.
HozzászólásSzerző: füst » 2021. február 26., péntek 13:35
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. február 26., péntek 13:19
Azért azt ehhez tegyük hozzá, hogy ha lesz olyan időszak, amikor a beoltottak kapnak plusz lehetőséget bemenni ide vagy oda, annak nem az az alternatívája, hogy mindenki kap, hanem hogy senki sem. Tehát aki nincs beoltva, az így e úgyse menne koncertre, mert ha nem nyitják meg ezt a lehetőséget a beoltottaknak, akkor senkinek sem fogják.Azonban a logikat meg is fordithatjuk. Rendezvenyre menni is egy dontes. Te is vallalhatod azt, hogy nem mesz sportolni/rendezvenyekre/kulfoldre stb es akkor nem mastol varod, hogy tesz a biztonsagodert/csaladod biztonsagaert hanem te magad teszel erte.
Illetve attol, hogy valaki kapott oltast meg tovabbra is megfertozodhet mivel egyik oltas sem 100%-os. Szoval hiaba lesz oltas kotelezettsege egy rendezvenynek vagy mozizasnak meg kerulhed melled olyan aki oltassal egyutt is benyelte a virust.
És a fertőzéstől függetlenül is van itt még probléma. Hiába mondja azt valaki, hogy őt nem érdekli, vállalja a kockázatot, azt nem csak ő vállalja, hanem a társadalom is. Azzal (a mások megfertőzése mellett), hogy aki nem oltat, és komolyabban megbetegszik, azt ugyanúgy el kell látnia, ugyanúgy "foglalhatja" a helyet az intenzíven, ami pénzben is nagy kiadás. Ha meg ne adj isten meg is hal, az a sok pénz, amit az állam és a társadalom belefektetett az emberbe, az is elvész.Aki nem akarja magát beoltatni, mert jobban tart az oltástól mint a vírustól az nem csak maga felől dönt, hanem potenciális fertőző is marad, így a döntésével a környezetét is károsítja, ha elfogadjuk hogy az oltás sem jelent 100%os védettséget.
Szerintem egyértelmű hogy melyik csoport érdekeit célszerű szemelőtt tartani, ha a közösségi életről van szó.
HozzászólásSzerző: Petr » 2021. február 26., péntek 13:16
füst írta: Aki a vírustól tart inkább, és beoltatja magát az aktívan tesz azért hogy óvja magát és a környezetét, azzal hogy ne legyen se fertőzött, se fertőző.
Aki nem akarja magát beoltatni, mert jobban tart az oltástól mint a vírustól az nem csak maga felől dönt, hanem potenciális fertőző is marad, így a döntésével a környezetét is károsítja, ha elfogadjuk hogy az oltás sem jelent 100%os védettséget.
Szerintem egyértelmű hogy melyik csoport érdekeit célszerű szem előtt tartani, ha a közösségi életről van szó.
HozzászólásSzerző: füst » 2021. február 26., péntek 12:55
És te nem érzed ezt egy kicsit kifordítottnak?Azonban a logikat meg is fordithatjuk. Rendezvenyre menni is egy dontes. Te is vallalhatod azt, hogy nem mesz sportolni/rendezvenyekre/kulfoldre stb es akkor nem mastol varod, hogy tesz a biztonsagodert/csaladod biztonsagaert hanem te magad teszel erte.
HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. február 26., péntek 12:53
Ez igaz, de jóval kisebb esély van arra, hogy továbbadja egy olyan rendezvényen, ahol mindenki más is be van oltva.pitkon írta: Illetve attol, hogy valaki kapott oltast meg tovabbra is megfertozodhet mivel egyik oltas sem 100%-os. Szoval hiaba lesz oltas kotelezettsege egy rendezvenynek vagy mozizasnak meg kerulhed melled olyan aki oltassal egyutt is benyelte a virust.
HozzászólásSzerző: pitkon » 2021. február 26., péntek 12:01
Azonban a logikat meg is fordithatjuk. Rendezvenyre menni is egy dontes. Te is vallalhatod azt, hogy nem mesz sportolni/rendezvenyekre/kulfoldre stb es akkor nem mastol varod, hogy tesz a biztonsagodert/csaladod biztonsagaert hanem te magad teszel erte.Halfkey írta: De még mielõtt elmenne ebbe az irányba a téma, semmi bajom azzal ha XY nem oltatja be magát. Azzal van/lenne/volt bajom ha ugyanaz az XY felháborodik hogy aki beoltatja magát, miért tehet meg olyat, amit õ nem (kijárási tilalom, sportolás, határátlépés, rendezvények, stb).
Beoltatni magad egy döntés, mindkét irányba vállalni kell a következményeket.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. február 26., péntek 11:47
köszi.El Sie7e írta:
ha hivatalos kell akkor az nnk honlapja sztem hivatalosnak tekinthető:
https://www.nnk.gov.hu/index.php/korona ... ok-szamara
itt ezt írják:
A Covid-19 vakcinával történő oltás a TAJ számmal rendelkező 16-18 év feletti állampolgárokat érinti érinti, akik az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegdés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen oltható.
de persze mindig vannak kivételek![]()
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. február 26., péntek 11:34
ha hivatalos kell akkor az nnk honlapja sztem hivatalosnak tekinthető:csababarca írta:Igen, ilyeneket hallok, de az ellenkezőjét is.davi10 írta: Hivatalos infóm nincs, de nekem a szüleim 60+osak, nekik azt mondta a háziorvos, hogy valószínűleg ki kell várniuk azt a 6 hónapot.
Pl két kollégámat is beoltották már, akik covidosok voltak. (60 plusszosok)
De akkor valószínűleg nincsen jogszabály erre.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. február 26., péntek 10:25
Igen, ilyeneket hallok, de az ellenkezőjét is.davi10 írta: Hivatalos infóm nincs, de nekem a szüleim 60+osak, nekik azt mondta a háziorvos, hogy valószínűleg ki kell várniuk azt a 6 hónapot.
HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. február 26., péntek 9:46
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. február 26., péntek 9:24
ezért is ide fordultamikelemen5 írta:
Én úgy tudom, hogy beoltani beoltathatod magad, azért nem javasolták csak, hogy te védett vagy így is, úgy is, így ne vedd el az oltást azok elől, akik nem.
A madridom fórumnál hivatalosabbat nem találsz.![]()
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. február 26., péntek 9:22
Én úgy tudom, hogy beoltani beoltathatod magad, azért nem javasolták csak, hogy te védett vagy így is, úgy is, így ne vedd el az oltást azok elől, akik nem.csababarca írta: Arról van hivatalos (tehát nem index, origo, pestisrácok, gportalos oldalas) infó, hogy aki már volt beteg, az majd csak ha lejárt a 6 hónap utána kap oltást, vagy oltható most is?
Mert azt mondta Vitya, hogy "mindenkit" beoltanak húsvétik, aki már regisztrált.
De ugye azt is mondta már, meg Cecília néni is, hogy az védettnek számít, aki az elmúlt 6 hónapban volt covidos.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. február 26., péntek 9:18
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. február 26., péntek 3:25
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. február 26., péntek 3:17
Például a terhes feleségem aki amíg terhes és szoptat nem kaphat oltást. Vagy a ‘nagyobbik’ gyerekem aki 1 éves és szintén nem kaphat oltást. Ha már így rákérdeztélNzedge írta:Kit veszélyeztetek, ha az aki félt beoltatta magát?Halfkey írta:
Szerintem mindenki szíve joga egyébként eldönteni hogy beoltja e magát vagy nem, de a racionalitásnak meg kell jelennie a témában társadalmi szinten. Nem mindegy hogy ahhoz van jogod hogy magaddal azt csinálj amit akarsz, vagy ahhoz hogy másokat veszélyeztess.
HozzászólásSzerző: Csabi » 2021. február 25., csütörtök 23:24
sajnos a vírusba nem az alapján halsz bele hogy félsz tőle vagy sem.Nzedge írta:Kit veszélyeztetek, ha az aki félt beoltatta magát?Halfkey írta:
Szerintem mindenki szíve joga egyébként eldönteni hogy beoltja e magát vagy nem, de a racionalitásnak meg kell jelennie a témában társadalmi szinten. Nem mindegy hogy ahhoz van jogod hogy magaddal azt csinálj amit akarsz, vagy ahhoz hogy másokat veszélyeztess.
HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. február 25., csütörtök 22:37
Kit veszélyeztetek, ha az aki félt beoltatta magát?Halfkey írta:
HozzászólásSzerző: Mickey » 2021. február 25., csütörtök 20:10
Én kinn voltam a januári februári sötétben meg fagyban is, pedig hegyen még lehet sötétebb meg hidegebb is volt, fene tudja.Marky írta:A legidiotabb dolog pedig az, hogy 7-kor be kell zarniuk az uzleteknek. Ezek tipikusan olyan intezkedesek, ami szavazatot hoz, de gyakorlati haszna erosen megkerdojelezheto.Dupla D írta: Ez a 8 utáni kijárási tilalom szerintem baromság, az hogy korlátozottan miért nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek megint kérdőjel, amikor az Ikeában egymást tapossák az emberek.
Most, hogy enyhul az ido, az ejszakai kijarasi tilalom nem rossz dolog, maximum a 8 ora tul korai. A mostani szarabb helyzet is azert van, mert egyre tobb ember maszkal az utcan, a parkokban is egyre tobben setalgatnak, mig a sotet januari hidegekben nem volt senkinek sem kedve kimenni.
HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. február 25., csütörtök 19:47
Hát én rohadtul járnék ki éjszaka sportolni tök egyedül, csak ugye nem tehetem meg mer' lelő az ak47-essel a katona.mig a sotet januari hidegekben nem volt senkinek sem kedve kimenni.
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
Real Madrid
Betis
Estadio Santiago Bernabéu
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem