Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. január 26., kedd 13:55

blackbear - everything means nothing

Na, mikor meglatam az eloadot, akkor tudtam, hogy en mar hallottam errol a sracrol. Majd meghallottam az elso szamot, es bummmm... ezt a szamot en mar annyiszor hallottam a tavalyi evben, hogy inkabb mar mindig elkapcsolok, mikor ezt hallom. :mrgreen:
Ez nem azt jelenti, hogy nem tetszik, csak mar tenyleg rongyosrahallgattam a korabbiakban.

Maga az egesz album amugy stilusban kozel all hozzam. Bar a mondando kisse depressziv, maga az alapok es a flow olyan jo hangulatot teremt, kivalo lajtos hatterzene haverokkal valo osszeuleshez pl.
Ugyebar ismertem par szamat, de egybe talan kicsit sok az album, mivel nincs meg benne az az atuto ero.

Viszont a kulfoldi eloadok kozul Blomqvist utan ez tetszett eddig a legjobban, szoval a pontszamom egyelore 7,5/10. :agree:

A masik ket albumot is hozom 1-2 napon belul, sorry a csuszasert.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. január 26., kedd 10:37

davi10 írta: @Roli igen, voltak a Slipknot előtt és mindenféle szarkazmus nélkül írtam, hogy életem egyik legunalmasabb show-ja volt :D
fú az valami rettenet volt, legalábbis akkor. lehet ma már tetszene :D ma végighallgatom, eddig bejön.
Kép

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. január 25., hétfő 19:44

Srácok, én egy kis türelmet szeretnék kérni, hozok majd egyben mindent legkésőbb szerintem vasárnap estig. :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. január 25., hétfő 17:26

Petr írta: King 810 - La Petite Mort or a Conversation with God
Örülök, hogy jó élmény volt, nem számítok elsöprő sikerre, de szerintem ilyen zeneklubba tökéletes.

Főleg az énekes miatt, néha megvillatja, hogy tud Ő azért énekelni is, de főleg ez a szuggesztív előadásmód nekem nagyon bejön.
Nekem is talán az általad is említett 2 szám a kedvencem, meg a Me & Maxine. Annak van egy ilyen városszéli, cigifüstben úszó bárzene-feelingje :D

@Roli igen, voltak a Slipknot előtt és mindenféle szarkazmus nélkül írtam, hogy életem egyik legunalmasabb show-ja volt :D

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2021. január 25., hétfő 15:56

King 810 - La Petite Mort or a Conversation with God

Az elso negy szam utan azt hittem, hogy alulrol megtalal a satan, de nagyon kellemes meglepetessel kovetkezett az otodik track, a Black Swan, ami ki is emelkedik nalam az egesz albumrol. Baromi jo volt a tempoja, a vonos reszek pedig nagyon nagy extrat adtak hozza, ahogy a raepulo refren is. A La Petite Mort is kituno, de nekem tul hosszu.

Baromi jol all az albumnak, hogy a negyedik szam utan visszavettek a szellemidezesbol, sokkal jobban tudtam igy elvezni. Pazarok voltak az elegans betetek is a lassu reszeknek. Ami a cimado szamnal, az altalanossagban is zavart: tul hosszuak a szamok es vagy leulnek, vagy kikergetnek a vilagbol.

Biztos ami biztos, a vegere ismet becsongetett a satan, ha nem is torte ram az ajtot. :D

Nalam 6/10, jo elmeny volt, de nem hinnem, hogy ismet eloveszem. Gondolom a zuzas az elso negy dalban a mufaj kedveloinel erosen felhuzza az albumot, sajnos annak nem en vagyok a celkozonsege. A Black Swan jelleget fenntartva csorgott volna a nyalam.

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2021. január 25., hétfő 9:32

blackbear - everything means nothing - 8/10

Még sosem találkoztam vele, nagyon kellemes meglepetés volt. Nagyon jó dallama, hangulata van a számainak (szövegtől eltekenitve), nekem tetszett, hogy ilyen köntösbe bújtatta a mondanivalóját. Feltöltött, nagyon jó vibe az egész album. :D Az I feel bad meg az I feel 2 much száma tetszett különösen.

Próbálok mindent pótolni a héten, bocsi a csúszásért.
.

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. január 24., vasárnap 20:12

davi10 írta: King 810
azigen. ők voltak 2014-ben a Slipknot előtt, elég visszafogott zenéket játszanak :mrgreen: jó lesz ez.

na az ilyenekkel én nem tudok mit kezdeni. full semmilyen számomra. mikor bemegyek valami üzletben ott szoktak ilyenek szólni.
nagyon egysíkúnak éreztem. a csávó hangja eléggé zavart, legalább a zene néha feldobhatta volna, de nem. Pedig én tényleg nem zsigerből utálom ezeket, próbálok mindig felfedezni bennük valamit, de ebben semmi érdekeset nem hallottam.
4/10 jóindulattal. :D

Fran Palermo ~ Crocodile Juice Bar
na ez egész jó volt. érdekes a stílusuk, nehezen besorolható. elvoltam vele, ilyen ivós estéken pl tökéletes választás lenne :D
a legjobban a Jeopardy, A-Aha, és a Vermilion Fish jött be.
jó ajánlás. 7/10
Kép

davi10

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. január 24., vasárnap 10:03

Akkor hoznám is az ajánlásomat, igazából 5 perce változtattam meg, végig egy másik album volt a fejemben. Viszont úgy voltam vele, hogy elmúlt már annyi idő Roli ajánlása óta, hogy ismét bedobjak egy fémlemezt, talán a következő körökben más menetrend mellett nem lett volna szerencsés ezt ajánlani.

King 810 - La Petite Mort or a Conversation with God

Elég hányattatott sorsú zenekar ez. A Michigan állambeli Flint városából jöttek, ahol kb. a legmagasabb a bűnözés az egész USA-ban, ( meg valami komoly gondok vannak ott a csapvízzel is meg minden bajuk van) így a tagoknak is nehézkes életük volt, a dalszövegeik (és a sajnos néha már kínosba átmenő imidzsük-is) nagyrésze is erre épül. Jelenleg 2 stabil tagja van az együttesnek, a többiek már leléptek :D
A 2010-es évek elején felfigyelt rájuk az egyik legnagyobb Metal lemezkiadó, a Roadrunner, és elkezdte őket iszonyatosan nyomatni, pedig még kész se volt az első nagylemezük. Így láttam őket élőben, 2015 elején a Slipknot előzenekaraként, és hát életem egyik legunalmasabb koncertje volt :D
2014-ben adták ki az első lemezüket, amiben ugyan volt potenciál, de nagyon egysíkú volt. Ezt egy későbbi számban meg is énekli az énekes, hogy befejezetlenül kellett kiadniuk az első lemezüket, ami így nem is lett akkora siker, és azóta visszatért kb. az underground színtérre a banda. Előtte még le voltak zsírozva a világ egyik legnagyobb rockfesztiváljának, a Download Festival-nak a nagyszínpadára, de mivel az énekest akkor éppen körözték, így előző nap lekapcsolták őket a repülőtéren :D

Ez a második nagylemezük, ez már jóval sokszínűbbre sikerült, bízom benne, hogy mindenki talál benne valamit, ami tetszeni fog. Ne ijedjetek meg, az első 4 szám kőkemény zúzda, akinek nem jönne be, azt is biztatom, hogy szenvedje végig, utána érdekesebb lesz :D

Spotify
Youtube

És bocs az 1 órás játékidőért :roll:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. január 24., vasárnap 0:26

Fran Palermo - Crocodile Juice Bar

8,5/10

na ez már döfi.
szívügyem a magyar alter zene (hiperkarma, Esti Kornél, Ivan&The Parazol, 30Y stb)
a Fran Palermot is gyakorta hallgatom. ha az album teljesen nem is, de legtöbb daluk már ismerősen szól a nyárról.
tehetséges zenészek, multinacionális banda (van köztük görög, magyar és kubai is). ezért is tudnak ennyire sokszínűen alkotni.
üde színfoltjai a magyar zene iparnak.

érdemes elmenni egy koncertjükre. tudnak bulit csinálni.

remek ajánlás! :agree:
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. január 23., szombat 23:24

Calogero - Les feux d'artificie

Érdekes ajánlás volt, az első 2-3 számig még nagyon tetszett is, aztán egyszerűen nálam ellaposodott a dolog, ami nem a zene hibája, valószínűleg a műfaj nem érint meg, azért van ez.
Egyértelműen minőségi zene a maga műfajában, ez elvitathatatlan és rendkívül jó ajánlásnak tartom egy ilyet behozni, nagy pacsi ezért.
Amit minőségileg jónak tartok mint zene, legyen bármilyen műfajban, az nálam minimum 6 pont, szóval megy rá a 6/10

Jan Blomqvist - Disconnected

Hát közelebb áll hozzám műfajban, mint az előző album, de hát ez se tartozik a kedvenceim közé, de kellemeset csalódtam.
Itt is működött azért az újdonság varázsa, az elején nagyon elvitt, aztán a végére már sok lett a dolog :D De összességében szerettem és egy újabb műfajt sikerült meghallgatni és egy olyat belőle ami tagadhatatlanul jó.

Erre megy a 7/10, jó ajánlás volt.

blackbear - everything means nothing:

Hát bakker, ezt nagyon szerettem, most is elindítottam az albumot.
Meglepett, hogy az első 3 számot már hallottam többször innen onnan és jó volt egymás után realizálni, hogy jééé ezt is hallottam már meg ezt is :D

Jól esett hallgatni, nagyon jó, sztem amit itt páran felvetettek Dzsúdlóval kapcsolatosan egyáltalán nem igaz, hát ez telibe pop, sokkal vidámabb feelinggel összességében, sztem nem igazán hasonlítanak, de ez mindegy is :D Tetszett ez a kontraszt a szöveg és a feeling között is nagyon sokszor.

Elterveztem adni fogok valakinek egy 10/10-et a Zeneklub során és kétlem, hogy ennél jobbat fog tudni bárki is ajánlani ami számomra fasza lesz és akinek szívesen odaadnám, szóval nyugodt szívvel megy rá a 10/10, ez nagyon fasza album lett.
Bármikor újrahallgatnám nyugodt szívvel és fogom is.

davi10

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. január 23., szombat 18:19

Hát ez érdekes volt. Maga a stílus tényleg talán indie (nekem is beugrott néha az Arctic Monkeys), de volt itt indiai, western filmezene, laitos meg mindenféle vibe.
A zenei, hangszeres részét én is tudom dicsérni, elég jól össze van rakva, még ha nem is az én stílusom. Viszont az ének (nem is feltétlen a témák, hanem maga a hang) nekem eléggé lehúzta az albumot, és szerintem ők is érezték, hogy ez a gyengepont, mintha a master-ben próbálták is volna ellensúlyozni azzal, hogy kicsit háttérbe rakják meg egy kicsit megeffektezik.
Kicsit elment mellettem, nagyon számot kiemelni nem tudnék, max az elsőt, talán pont azért, mert az ének nélküli.
Babaking-gel ellentétben nálam az Under the Knife viszont lefelé lógott ki.
Magamtól nem találtam volna rá, és nem is hiszem, hogy elővenném a jövőben, de érdekes darab volt, köszönöm!

6/10

@El Siete nem tudom, hogy mennyire vagy jó viszonyba a zúzósabb zenével, a Subscribe zenekar is magyar és 2 számukat kivéve angolul tolják. Nem emlékszem mennyit adtál a Make Them Suffer-re de ők azért összetettebben és profibban tolják (Roli ne haragudj :D )

Ha minden igaz én jövök, holnap hoznám az ajánlásomat, nem tudom, hogy hétfőn mennyire fogok ráérni.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. január 23., szombat 15:10

egy magyar zenekar, ami mégsem magyarul énekel. a párját ritkító.
az első szám furán indult. sőt inkább mondjuk úgy, hogy az első számmal furán indult az album. ezt a kissé lassú, melankólikus hangzást nem igazán tudtam hová tenni, nem számítottam ilyen kezdésre. filmzenének viszont el tudnám képzelni.
aztán a verve verde-től már többé-kevésbé hozza azt az album amire számítottam tőle, az indie/alter rock irányt.
a vermilion fish-nél éreztem egy kis arctic monkeys beütést. :hmmm:
személyes kedvencem az albumról az a-aha volt, nagyon tudok vele azonsoulni.
úgy érzem az albumban túl sok az instrumentális rész, de ez nyilván egyéni preferncia kérdése.
a hangszerek egy széles palettáját vonultatják fel az albumban, ami megsüvegelendő.

összességében 6,5/10
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Petr

HozzászólásSzerző: Petr » 2021. január 22., péntek 9:51

Hallottam mar oket es egyszer mar racsodalkoztam, hogy magyarok. Most racsodalkoztam ismet. Na nem azert, mert mi ne tudnank minosegi cuccot kesziteni, hanem azert, mert a stilus annyira mas, mint amit a hazai szereploktol megszokhattunk.

Szeretem ezt a jellegu lazulos mokat, a hangszerek mindegyike egy kulon mese. Remekul megkomponalt igenyes muvek es bar a frontember hangja nem igazan tetszik, megis passzol ehhez az elegyhez.

Igy albumkent nekem kicsit osszeolvadt, de voltak pillanatok, amikor a bezombulas elott kimozditott egy track, szoval sikerult jol osszekalapalni az album flowjat.

Kicsit latinos, kicsit underground angol nyelven, tok fura es jol mukodo osszhang. Nekem szemely szerint jobban tetszene, ha joval tobbet dominalnanak a hangszerek vagy valtogatnak az enekeseket. Szamomra izgalmasabb lenne, igy kicsit elszurkult.

Az ajanlast koszi szepen, kellemes elmeny volt! 6,5/10

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. január 21., csütörtök 12:13

Fú hát ez betett - jó és rossz értelemben is nagyon nem a stílusom, magamtól nem találtam volna rá valószínüleg. Maguk a dalok nem annyira tetszettek, úgy hiszem abból a célból sosem fogom újrázni mert erre vágyom. De ha a háttérbe kellene valami minöségit betenni, amire nem figyel az ember de még is jó akkor lehet, hogy elö kerül. Aztán lehet, hogy úgy nem is érdemes mert nem hozza azt az érzést.

Ami viszont nagyon felfelé húzza, az az, hogy zeneileg szerintem nagyon egyben van, minöségi a cucc. Illetve én nagyon koherensnek éreztem mint album - olyan rendezett káosz érzésem volt. Olyan érzésem volt, hogy egy utazásra vitt az album. Elindult valahonnan (az elsö pár másodpercröl azonnal Morricone ugrott be) és ment, építkezett. Volt benne böven változatosság, a Demons of the Beach és az Under the Kifenál kapott egy szép tetöpontot aztán lecsengett. Tetszett ahogy kombinálták a nyelveket, és hiába nem a stílusom mégsem lett unalmas.

És akkor a pontozás... ha az elsö bekezdés alapján ítélem meg akkor 4/10. Ha a második 9/10. Kénytelen vagyok 8/10-et adni, mert valamit megmozdított bennem, valamiért azt éreztem nagyon egyben volt és ezt értékelem.

Gunner, köszönöm, hogy megismerhettem, felkavaró érzés votl :D
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. január 19., kedd 20:49

blackbear - Everything Means Nothing

a szövegben tényleg odabasz a legtöbb szám :mrgreen: viszont ez a tingli tangli semmi ami a legtöbb számnál az alap, valahogy nem fog meg egyáltalán. emellett a hangja is tök átlagos, ehhez képest a Make Them Suffer-re legalább felkaptam a fejem :lol:
az i feel bad szövege nem egy túl nagy eresztés :mrgreen:
a sobbing in cabo alatt kicsit olyan érzésem volt mintha ez az emanuel gyerek vagy ki énekelne angolul.
amit kiemelnék az albumról az a half alive, egész jó szám sztem.
az album vége felé majdnem az én életkedvem is a zéróhoz közeledett :D viszont a smile again esetén kicsit ambivalens érzések támadtak bennem, néha elmosolyodtam :) ez adott a végére +1 pontot az albumhoz. ki mit visz magával az albummal kapcsolatban, de összességében a lényeg, bármi is történt, mindig próbáljunk meg a jó dolgokra viszaemlékezni és igenis mosolyogni :)

5,5/10

a fran palermo ajánlás miatt jár a pacsi :agree:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. január 19., kedd 16:38

Nehéz döntés volt, de döntöttem

Mindenképp magyar előadót akartam választani, és lehetőleg a rock műfajához közelállót.
Ezért esett a választásom a Fran Palermora. Nagyon sok tehetséges magyar zenekar van, igyekszem időmhöz képest követni, és minél többet megismerni közülük. Ezért is sajnáltam nagyon, hogy az MR2 profilt váltott, az volt a zenei bázisom nekem, rengeteg alternatív, már-már underground zenekar szerepelt a repertoárjukban.

A Fran Palermo inde folk, alternatív rock bandaként van titulálva, de szereti vegyíteni a stílusokat. A frontemberük, Henri Gonzo meg valami elképesztő figura, a Dalfutár c. websorozatban figyeltem fel rá, nagyon érdekes, különc alak, érdemes elolvasni egy-két interjút vele.

Szóval itt lenne a cucc:

Crocodile Juice Bar (2020)
Spotify
Youtube

esetleg nézzétek meg ezt a live sessiont is: [url=https://www.youtube.com/watch?v=kDS0cZV8Dk0]Fran Palermo ~ Crocodile Juice Bar (Live At The Bauxite Mine)[/yrl]

Jó szórakozást! :)
"And my heart will leave you never."

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. január 19., kedd 13:40

Jan Blomqvist - Disconnected

Hát sajnos ez nem nekem való. Pedig én akartam szeretni, mindig úgy állok hozzá, de nem ment :D Kicsit mintha összefolyt volna az egész, annyira egyformák a számok. Zene néhol kellemes, de a csávó hangja engem rohadtul idegesített.
Számomra az ilyen zenék baromi unalmasak. 1 tempóban megy végig, semmi hirtelen váltás vagy valami...na de nem akarok itt okoskodni, nem az én világom ez a műfaj. Elalváshoz viszont remek alapanyag :mrgreen:

Bocsi, nálam ez 4/10 kis jóindulattal.
Kép

Petr

HozzászólásSzerző: Petr » 2021. január 19., kedd 12:48

Nekem is tul popos, hiaba a korrekt szovegek. Ami talan nem is lenne baj, de igy nagyon elviszi semmilyen iranyba a hangszereles es a refrenek felepitese, nem igazan tud kitunni. A szovegek igy sajnos hiaba jok, a hangszerelessel az egesz szamomra alkot egy atlagos elegyet. Az eloado hangszine sem tudott sajnos megnyeri ebben a kontosben, de elkepzelheto, hogy mas felepitessel meg tudna fogni.

Egyebkent a zenet hallgatva teljesen laza erzes kapott el, a szovegre figyelve pedig mas jutott eszembe. Adom, amit Suti irt: feelgood, de megsem.

Nalam 5/10, koszi az ajanlast! Sokat dobott volna rajta valami tokosebb vagy egyedibb muzsika a hatterben.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. január 19., kedd 9:30

gunner írta: Hozzam az ajánlásomat lassan?
Nekem már csak a blackbear maradt, előző kettőt már meghallgattam, majd egybe megírom a három értékelést, úgyse tervezek esszét írni :mrgreen:

Szóval jöhet lassan

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2021. január 19., kedd 7:40

Szerintem hozd nyugodtan, én még tartozom a blackbearrel, bocsi. Értékelem majd mindkettőt.
.

Vissza: