Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. november 30., hétfő 11:18

Na, ez is érdekes lesz. Amúgy kívülállóként tök jó olvasni, hogy kinek mi a véleménye a különböző stílusokról.

Roli, ezt azért odaraktad. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 30., hétfő 11:00

Na akkor hozom a kis ajánlásom, mindenki nagy örömére. :D
Próbáltam olyat választani ami kemény és néha dallamos is, hogy könnyebben befogadhatóbb legyen. Lehet hogy aki nem rajong a műfaj iránt, annak szenvedés lesz, de 10 rövid számot azért remélem kibírtok majd.
Pár hónapja találtam a bandára, ez az új albumuk szerintem nagyon jó lett.

Make Them Suffer - How To Survive A Funeral

Személyes kedvenceim az intro, Bones, Drown With Me, Erase Me, Soul Decay, The Attendant.
Dalszövegek vannak a leírásban ha valakit érdekel, mert nem mindig lesz érthető :mrgreen:

Jó szórakozást! :rock:
Kép

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. november 29., vasárnap 23:12

Gege - Dokumentum

Szeretem a magyar rapet, Geget pedig ismertem a Dé:Nash feat miatt, plusz parszor lattam, hogy Krubi megosztott nehany szamat. De ezen az egy szaman kivul nem ismertem a munkassagat.

Szerintem nem volt rossz album. Viszont mar nem igazan ebben az underground vilagban mozgok, elegge elvitt a new wave trap.

A fo problema szerintem az, hogy egybe ez bizony nagyon tomeny a rengeteg szoveggel, es ezzel az ug stilussal. Amugy vannak jo szovegei, jol is nyomja, de a zenek alapjai nem igazan fogtak meg, pedig nalam az nagyon fontos.

Amik jobban tetszettek: Ismertetojegy, Kelet, Dokumentum, Szabad kez, Blabla, Vegletek.

Osszessegeben koszi az ajanlast, nalam ez egy 6/10. :)

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. november 29., vasárnap 21:57

Így utólag belegondolva a 20 track talán mindenképp túlzás volt - ezért utólag elnézést-. :kalapos:

A cél az lett volna személy szerint, hogy a magyar hiphoppal kapcsolatos sztereotípiákból leépítsünk párat, erre első körben - nem számítottam rá, hogy velem nyitunk. :D - ez az album jutott eszembe. Azért ahogy olvasom, ezt talán sikerült is elérni, ott is, ahol ez a műfaj abszolút periférián van. :agree: (Ezért nem is hoztam a pheco által javasolt trap vonalat tőle, ott azért már a műfaj sajátosságai miatt elég sok az ellenérzés alapból szerintem, pedig azon is vannak jó darabok - és rosszak is, ahogy a Dokumentumokon is.)

Mint album egyébként nálam is valahol a 6,5-7 környékén van a 10-es skálán, én is érzem benne a tölteléket, (pedig én előszeretettel hallgatom a műfajt, és a hazaiakat is) de talán 1-1 tracket mindenki talált rajta magának. :cheers:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 29., vasárnap 21:10

Akkor hétfőnként lesznek az ajánlások?
Kép

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. november 29., vasárnap 20:47

Gege - Dokumentum

Bírtam.

Bár a rapzenéhez nem értek annyira, de a slam mindig bejön. Egy-két szám kivételével tetszett, figyeltem rendesen a szöveget, a rímeket, a mondanivalóját az egésznek. Talán a Dilemma és a Kultúrtróger volt a kedvencem az albumból. Az elején szkeptikusan indultam, látva a rossz értékeléseket, de aztán egyre jobban tetszett.

7/10
"And my heart will leave you never."

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. november 29., vasárnap 10:06

[*]
sebydani írta:
Caraway írta:
Petr írta:
Marci77 írta:
gunner írta:
fiore írta:
Srácok, közben kind reminder, mielőtt Roli hozza majd az övét legyünk meg Süti kolléga ajánlásával. Sokan összegyűltünk szerencsére így sok év után, ne kezdjük az első kört késésekkel majd. :cheers:
En tudok rola, hogy ma van hatarido, keso delutan/estere hozom is az ertekelesem, amint hazaertem. :agree:

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. november 29., vasárnap 1:40

Gege - Dokumentum

Epp most ertem a vegere. Bar ez a stilus tavol all tolem, nem banom, hogy ezzel nyitottunk. Ebben a mufajban eleg vekony reteget ismerek es rajuk sem mondanam, hogy kifejezetten szivesen hallgatnam oket. Remeltem, hogy valaki bedob egy eloadot, akit kelloen megfog, de ugy tunik, nem Gege lesz az. Legalabbis nem a Dokumentum album alapjan.

Alapvetoen kiadni egy 20 tracket tartalmazo lemezt bator vallalkozas. Nehez fenntartani a hangzast, a minoseget es a hallgato figyelmet is. A hangzassal sikerult konzekvensnek lenni, de nalam csak par szam volt, amiben ereztem, hogy koncentralni szeretnek. Ebben nagy szerepet jatszott, hogy az album stilusa nagyon hajaz a slam poetryre, amitol vilagga tudok futni. Eroltetett rimek, nem oda illio szavak. Megvan a flow es a vonal, amire fel tud epulni a mondanivalo, de nekem ez egyreszt idegen ebben a formaban, masreszt az eloadas jellegebol kovetkezoen terjengosse is tudnak valni a gondolatok, hamar ki tudok zokkenni.

Nagy szokinccset sikerult villogtatni es nem tudom azt mondani, hogy nem volt tartalom a dalokban. Sikerul elethelyzeteket vagy lelki allapotokat bemutatni igenyes modon. A Rinyan kivul nem tudom azt mondani, hogy kifejezetten alpari lenne, sikerult megtalalni a kellemes egyensulyt es az uzenetre koncentralni durvasag nelkul hasznalva az eloado intellektusat.

A Kelet volt talan a kedvencem az albumban. Nem tartom kifejezetten eros szamnak, ellenben remek helyzetleirasnak es valaminek, amire az ember egyutterzoen es sajnos beletorodoen bologat.

Nem lenne korrekt lehuzni az ajanlast azert, mert nekem a mufaja idegen, de a slam poetry es a husz dalt tartalmazo album nalam nem tud plusz pont lenni. 4,5/10.

Nekem egyebkent ezen a vonalon azok tudnak nagyot utni, akik egyedi hangszinnel rendelkeznek, esetleg nem terjengosen, megis remek flow-val tudnak eloadni a vulgaritast minimalizalva, hasznalva a nyelv adta lehetosegeket. Emellett szeretem, ha a hatterzene stilusa kulonleges. Legyen az jazz, esetleg valami elektro. Mindegy, csak ne a fejbologatas legyen az egyetlen, amit eloidez nalam, amig meg nem unom. A Dokumentum eseteben nalam ez par kreativ megoldastol eltekintve eleg unalmasra sikerult, plane ilyen sok dallal.

Az ajanlast pedig koszi, tuti soha az eletben nem futok bele Gegebe, ha most nem jon szembe.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2020. november 28., szombat 23:53

Caraway írta:
Petr írta:
Marci77 írta:
gunner írta:
fiore írta:
Srácok, közben kind reminder, mielőtt Roli hozza majd az övét legyünk meg Süti kolléga ajánlásával. Sokan összegyűltünk szerencsére így sok év után, ne kezdjük az első kört késésekkel majd. :cheers:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2020. november 28., szombat 11:26

Süti írta: Gege - Dokumentum
Na hozom én is az értékelésem. Mikor olvastam,hogy kitől hoztál számot tudtam, hogy ismerem valahonnan, aztán rákerestem és leesett, hogy ő az a srác aki Dé:Nash mellett nyomta a Gyárban :kalapos: Ott kifejezetten tetszett egyébként.

Az albummal kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Nekem a Rinya, a Kelet,a Dokumentum és Blabla kifejezetten bejöttek, viszont maga a stílus nem igazán áll közel hozzám ezért azt nem tudom megítélni mennyire tartozik ő a jobbak közé. Ahogy ferni is írta, azért egy 20 számos albumba belecsúszik pár gyengébb szám is és ez itt is tapasztalható.

Számomra az albumon a dalok döntő többsége közepes, rossznak viszont 2 kivétellel nem mondanám őket (az Állati és Kültér nagyon megtörték a flowt számomra amikor hallgattam) azok nagyon nem jöttek át.

Összességében én köszönöm az ajánlást, van pár kifejezetten ötletes és ügyes sora és lehet belehallgatok egy-két újabb munkájába is, ahogy írtam is a Gyárban bejött. Lehet pont emiatt is van olyan érzésem, hogy én inkább featekben lennék rá kíváncsi, mintsem szólólemezeken.

Számokban: 10/5.

Szerintem nem volt azért rossz kezdés, és ha később sok lesz a hörgős metál még majd módosítom is felfelé picit :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. november 26., csütörtök 18:07

ez tényleg kemény volt így kezdésnek :D
régen hallgattam néha rap számokat, bár inkább csak 1-1 szám fogott meg bizonyos előadóktók, sosem voltam az a nagy rap fan, de tkyd, nks, killakikitt, siska néha pörgött.
a számok többségének szövege ül, tényleg jól fűzi egymásra a sorokat, bár néha, 1-1 számnál már kezdi túlzsba vinni.
az intrógépnél pedig ez az írógépes alap jó ötletnek tűnt az elején, utána majdnem megsüketültem tőle :D

az van: ritkán látni egy klipben ennyi fogszabályzóért kiáltó fogsort :|

valóban a közepe körül vannak a legjobb számok, mint a kelet vagy a kultúrtróger.

köszi az ajánlást Sütemény! de ez jó szívvel is csak 5/10 tőlem :D
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2020. november 26., csütörtök 11:25

Én szeretem Gegét, de én biztos valami újabb cuccot ajánlottam volna tőle. Sokkal jobbak és letisztultabbak az újabb zenéi. Nem kiforott eléggé a cucc, sokszor nagyon visszajön a Rímbiózisos illetve ez az NB-s stílus, amit NB továbbvitt a szóló zenéibe is, de Gegénél nekem annyira nem adja át, de szerencsére jó irányba ment el Gege a későbbiekben.

Vannak nagyon jó számok az albumon, viszont ha kiad egy 20 számos albumot abba bele fog csúszni jó pár olyan, ami nem tartja a szintet és sajnos itt is ez a helyzet. Nagyon nehéz ám egy 20 trackes albumot a megfelelően végigvinni ugyanazon a színvonalon.
Engem nem tudott elvinni végig ez a 20 szám sajna.

Szeretem személy szerint Gegét, főleg van 2 közreműködése az elmúlt kb 1 évből, amit nagyon imádok tőle.
Sör És Fű - Döntő ft. Gege (Official Video)
Dé:Nash - Gyár ft. Gege

De mint album ez kevés lett sajna, nem állt össze egy kerek egésszé, de szerencsére sikerült azóta fejlődnie, de azért nem tartozik sajnos így se a legjobbak közé a szcénában, érdekes, próbál is egyedi lenni, egy ilyen stílusban mozgó embereknek bármikor beajánlanám, de azoknak akiknek ez a stílus idegen egy teljesen mellément ajánlás, ami látszani is fog a pontokon, mert ők ezt egyáltalán nem tudják értékelni, amit Gege nyújtani tud egy megszokott rapperhez képest.

6/10

Itt egy újabb cucc tőle, ezt pl nagyon szeretem.
Gege - S É T A

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2020. november 25., szerda 19:46

Gege - Dokumentum

Lement mégegyszer, hogy jobban üljön, de harmadik esélyt nem tervezek adni neki. Nem értem a koncepciót 20 számos album mögött, pláne úgy, hogy azért ez nem egy olyan slágerválogatás, ahol bármelyik számért kár lett volna, ha lemarad.

2 dolog volt, ami nagyon zavart, ez valamennyire a stílus sajátossága:
- Túl van tolva a szójáték/szóvicc vonal, ez magyarban jobban kijön és jobban is idegesít. Alapból sok kínrím volt, illetve nem egy számnál volt kifejezetten "krindzs" a szöveg Textépítők, vagy a Rinya-t pl. nem is értem egy felnőtt ember hogy adhatja ki a kezei közül.
- Refréneket nagyon nem lehet egyszerű írni, és nálam ez a másik nagy gyengepontja az albumnak. Az Állati c. számot ez vágta haza nekem, pedig az még egész érdekes lett volna. De máshol se nagyon sikerült jól összerakni, Ez más, Rinya, Adom és még sorolhatnám...

2 és fél szám volt szerintem, ami megütötte a mércét: Kelet, Végletek és talán az Állati a refrén nélkül.
Szerintem sokunk fejében úgy van meg a magyar rap műfaj, hogy ez az, amit az idegesítő felsősök/gimnazisták nyomatnak az utcán bluetooth-os hangszórón. Ugyan nem vagyok tisztában a színtér hazai szereplőivel, de nekem kicsit úgy jön le, hogy az előadók is beletörődtek, hogy főleg ők a célközönség, olyan igazi mélyenszántó gondolatokat nagyítóval kell keresni.
Remélem erre a következő ilyen stílusú ajánlás rácáfol.

3,5/10

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. november 25., szerda 14:38

na gyerekek itt a táblázat :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2020. november 25., szerda 12:12

Vasárnap estig kell akkor hozni Süti koma ajánlására az értékelést?

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. november 25., szerda 12:08

Baszki amugy kapasbol 3-4 uj albumot tudnek ajanlani, termeszetesen mind magyar, es mufajilag a rapphez all legkozelebb. :mrgreen:
Remelem az elottem allo uriemberek nem fogjak mindet elloni. :D

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 25., szerda 11:07

Faust írta: Roli majd bedob valami csirkeáldozó malacmetált viszonzásul. :mrgreen:
az biztos >:] 3 album van amin agyalok, nehéz döntés.
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 25., szerda 10:58

Roli majd bedob valami csirkeáldozó malacmetált viszonzásul. :mrgreen:

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 24., kedd 19:27

Gege - Dokumentum

Én próbáltam szeretni, de sajnos nem ment. Elég távol áll tőlem ez a stílus, és ez nem segített kettőnk kapcsolatán :mrgreen:
1-2 rím tetszett, meg néhol jó a szöveg, de nagyon kevés az ami ami megfogott. Nekem a dalszöveg mindig másodlagos volt, a zene a lényeg. Sajnos ebbe a műfajban meg pont fordítva van :D Zeneileg nem nagyon tudom értékelni, talán a Szállóige és a Rinya aminek tetszett az alapja, és a Dokumentum jazz-es beütése. Nem tudom ezek mennyire eredetik, de azt igen hogy a magyar rap-en belül előszeretettel lopnak ilyen alapokat. Ha ez eredeti, akkor pacsi érte :D
4/10
Kép

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. november 24., kedd 15:23

Gege - Dokumentum
3/10

nálam a meló mellett legtöbbször aktív a spotify és jó pár stílust megkóstolok így, de ez nagyon nem az én világom, alapból a magyar rap világ számomra full homály. ha már hasonló stílust kellene hallgatni, akkor maradok Sub Bass Monsternél :mrgreen: .
az album nehezen emészthető számomra. voltak dalok, melyeket megfogtak, pl a Kelet és a Szállóige. de tuti nem leszek Gege fan :lol: és repeta se nagyon lesz mostanában.

háromszor kellett nekifogjak, hogy a végére érjek :smile: pedig mond jókat a csávó. de túl tömény ez nekem, volt hogy azt néztem mennyi van még vissza a számból...:kivagyhe:

Süti, ez kemény nyítás volt. :lol:
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Vissza: