HozzászólásSzerző: Steve » 2020. november 23., hétfő 22:09
Értem, hogy miért mondjátok, hogy látszat.
Viszont én most, hogy két hónapot voltam Magyarországon miközben ez az egész felszálló ágon volt, plusz megéltem ezt tavasszal itt Stockholmban is, így össze tudtam hasonlítani a két hozzáállást.
Itt semmi nincs, maszkot nem kell hordanod, minden nyitva van, azt csinálsz, amit akarsz. Kötelezettség nincs, csak ajánlás. Viszont azt érzem, pár retardáltan kívül itt az emberek elég fegyelmezetten követik az utasításokat. A dolog az idősek otthonában, korházakban lett elrontva.
Magyorországon BP-en az Astoriánál laktam/lakom ha ott vagyok a belvárosban és azért a szigor ellenére is lehetett érdekes dolgokat látni. Félig feltett maszk majd kocsmában leveszi az ember és ott isznak fél méterre egymástól. Vagy éppen étterem tele ott kajálnak mint a heringek és utána maszk az éttermen kívül..
Szóval szerintem jól tették, hogy beszigorítottak kicsit, ez kellett. Ez az öregekkel kapcsolatban meg szerintem igenis jó. Van nekik egy lehetőség, amikor kicsit védettebben mehetnek vásárolni. Ez egy lehetőség, ami jó.
Szerintem a kijárási korlátozás is szükséges volt. Le kell lassítani ennek a szarnak a terjedését és elszigetelni az öregeket.
Nyilván akik direkt önfejűek és leszarnak mindent, azok ezután is le fogják. De minden védekezés és minden lehetőség ami a kiszolgáltatott réteget védi, az jó.Én így látom.
“Mi jobban szerettük a labdát, mint a pénzt.” - Puskás Ferenc