HozzászólásSzerző: Torquemada » 2020. november 22., vasárnap 9:36
Most olvasom ZZ szokásos semmitmondó nyilatkozatát, mindenki velünk marad, mindenki jól dolgozik, lelkesebb vagyok, mint valaha, közhely, közhely, stb., stb., de a legjobb, hogy többet érdemeltünk volna. A sors csak annyira volt kegyes hozzám, hogy a második félidőt láthattam, de ott nekem az jött le, hogy le voltunk focizva. Döntetlen vagy inkább picit Villarreal képű meccs volt szerintem. Nem érdemeltünk többet. Egy csapat lettünk a spanyol élmezőnyből, amelyik ki ki meccseket vív. A mentségünk annyi, hogy olyan embereket nélkülözünk, akiket nem lehet pótolni.
A tavalyi bajnoki címet elsősorban Benzemának, Casemironak, Ramosnak köszönhetjük (kb. Courtois, Kroos, Modric és Carvajal mellett.) Ez a három meghatározó játékos nagyon hiányzik, ráadásul egyszerre, plusz még a három tüdejű Valverde vagy a szerintem igenis jó játékos Militao sincs. Így sajnos nem is lehetett mást várni, hiába volt néhány jó teljesítmény (főleg Modric), a töltelékemberek miatt lyukak voltak a védelemben és a támadások is ki voltak herélve. Van egy jó első csapatunk, de ha az megrogyik, mint most, akkor a kispadtól nem lehet segítséget várni sajnos, és ez az egyik legnagyobb problémánk. Isco, Asensio, Vini Jr., stb. szintű emberkék már spanyol középcsapatokban, vagy akár lejjebb is szaladgálnak bőven.
Azért csalódás, mert még így is nyerhető lett volna. Egy gólos meccs volt, az életben nem rúgott volna még egyet senki, ha reggelig játsszák, akkor sem, de Courtois karácsonyi hangulatban volt, és ajándékozott egyet. A Valencia ellen is gyakorlatilag négyet rúgtunk magunknak, nyert állásból. Odébb van még picit a december, hamar lettünk karácsonyi csapat. Rossz nézni, hogy díszdobozba csomagolva adjuk át hétről hétre a pontokat mindenkinek.
""Pff, was heißt nicht selbstverständlich? Wir haben gewonnen, fertig!" (T.Kroos)