BlancoMark írta:
Én nem vagyok otthon a külföldi pártpolitikában, de azt még én is tudom, hogy Ausztriában az FDÖ a kifejezetten jobboldali párt, nem az osztrák néppárt, és pláne nem Kurz.
Ha a többi is ennyire jobboldali, akkor hagyjuk is inkább.
A másik bekezdésre nem tudok igazán válaszolni, mert szerintem evidens hogy miért jobb számunkra, ha egy itthoni nagytőkés erősödik meg, nem pedig egy külföldi multi. Aminek az élén egy külföldi nagytőkés van.

Mivel te ezt az evidens dolgot semmisnek veszed, hát istenem, ez van.
Lölőt nem kedvelem, egyetlen percig sem, és mindenkit megértek aki rajta háborog. De azt is értem hogy miért kapja a világ összes pénzét, meg is próbálnám elmagyarázni;
Magyarországon a történelmi nagytőkés családokat kinyírta a 40 év kommunizmus. Minden gyárat, üzemet, nagykereskedést államosítottak, ezért nyugat-európával ellentétben nálunk csak az állam maradt meg mint nagyberuházó, minden más megszűnt. Ez olyan hátrány, amivel valamit kezdeni kell, mert minden nagyberuházás ami nem állami, külföldi kézbe került, akik szerintem igenis csak a casht aratni vannak itt, mert ez az egyetlen logikus motivációjuk van.
Ezért összeültek a fejek és kitalálták hogy mesterségesen hoznak létre magyar nagytőkés beruházókat, akik idehaza versenyre tudnak kelni a külföldiekkel, és a profitot nem viszik ki, hanem itthon marad. Ere a célra egy báb kell aki azt teszi amit mondanak neki, a'la lölő.
Ennyi az egész, szép dolog ez? nem. Morálisan kifogásolható? de még mennyire. Érthető? számomra az.
A korrupciót nem szabad legitimizálni, de mindenhol ott van, és én más nézőpontból látom a dolgoz; úgy látom hogy ott van a legnagyobb korrupció, ahol a legnagyobb pénzmozgás. És az nem Mo, és nem Bulgária. Mert az emberi természet velejárója hogy ha pénzről van szó, akkor megszűnik a pártatlanság, és megindul a részrehajlás. Itt nálunk látványosabb, de azok a pénzek amik itt mozognak, azok globálisan nézve morzsák.