Mondjuk nekem tényleg fölösleges munkahelyem volt ott

Ismerősöm ismerőse meg szellőzőkkel foglalkozik, májusig annyi bevétele volt, mint egész tavalyi évben.
HozzászólásSzerző: davi10 » 2020. november 14., szombat 18:33
HozzászólásSzerző: dennson » 2020. november 14., szombat 18:33
Nem feltétlenül érdemes konkrétan szívásnak nevezni, amit átél a telko vagy bankszektor. Nem 1, nem 2 helyről azért küldenek el jelenleg embereket (ismerőseim dolgoznak ilyen helyeken...), mert nem elég a NYERESÉG. Bőven nem arról van szó, hogy veszteség lenne (de szvsz miután évekig szénnékeresték magukat, talán 1-1 negyedévben beleférne az is), csak krízis van, mert idén nem tudnak annyit zsebelni, mint tavaly.Petr írta:Realista24 írta: Az ilyen mértékű leepites általában azt mutatja hogy az adott cégnél rengeteg fölösleges munkaero volt covid előtt is.
Klasszik multi betegség.
Lehet ezt is feltetelezni, de a lentebbi kijelentestol ez fuggetlen. A feltett felesleges munkaerovel meglenne barki, ha nincs a covid, mint szikra. Nyilvan az alaptezis igaz, hogy a multik tul jol tartjak magukat, nem is vedem oket, sokkal inkabb a munkavallaloi szemszogre szeretnek ravilagitani. Ha a ceg sziv, ok is szivnak.
Szerintem teny, hogy a telkok ugyanugy nem jartak jol a jarvannyal, mint a legtobb iparag. Kivulrol is feltuno, hogy visszavetette a halozatepitest, rendezvenyeket, uzleti szolgaltatasokat es az eszkozeladasokat is. Cserebe valamivel jobban megy a lakossagi agazat, ami nem meglepetes.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 14., szombat 18:22
HozzászólásSzerző: Petr » 2020. november 14., szombat 18:17
Realista24 írta: Az ilyen mértékű leepites általában azt mutatja hogy az adott cégnél rengeteg fölösleges munkaero volt covid előtt is.
Klasszik multi betegség.
revolver írta: ki a szolgaltato ahol leepites volt? valoszinusitem, hogy ez nem leepites, hanem in/outsource.
HozzászólásSzerző: revolver » 2020. november 14., szombat 18:00
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 14., szombat 17:44
Az ilyen mértékű leepites általában azt mutatja hogy az adott cégnél rengeteg fölösleges munkaero volt covid előtt is.Petr írta:Realista24 írta: Amúgy meg... Telekommunikáció, bőven államilag befolyásolt szolgáltató. Legnagyobb nyertesei között vannak a covidnak.
A lakossagi (B2C) bevetelek valoban nottek, de minden uzleti (B2B) bevetel csokkent, ami jelentos reszet teszi ki a koltsegvetesnek. Nem veletlen volt olyan telco ceg, ahol le is kellett epiteni tobbszaz embert koltsegsporolasbol. Ha a mostani csak a szolgaltatokon vagodik le es nem csak egy honapig tart, nagyon fajni fog nekik, mert a lakossagi agazatot is erinteni fogja a covid.
HozzászólásSzerző: Petr » 2020. november 14., szombat 17:23
Realista24 írta: Amúgy meg... Telekommunikáció, bőven államilag befolyásolt szolgáltató. Legnagyobb nyertesei között vannak a covidnak.
HozzászólásSzerző: revolver » 2020. november 14., szombat 17:06
marketingben igen, revenueban nincs semmi plusz - legalábbis én ezt látom.Telekommunikáció, bőven államilag befolyásolt szolgáltató. Legnagyobb nyertesei között vannak a covidnak.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 14., szombat 17:03
Az év első 9 hónapjában 31,7 milliárd forint nettó nyereséget ért el a bank, ami éves összehasonlításban 11%-os növekedésnek felel meg a rendkívüli tételek (összesen 11,2 milliárd forintos adózás előtti negatív) hatásától megtisztítva. 2020 első 9 hónapjában a biztosító 7 milliárd forint adózás utáni nyereséget realizált – közölte a társaság.Faust írta:Mindig más faszával verik a csalánt válságkezelés címén, legyen az az önkormányzat (parkolás), bank, kereskedő, szolgáltató, stbstbstb.Petr írta: Ha ezt valoban sikerul ebben a formaban keresztul verni, hogy ingyen menjen egyeseknek a net, rengeteget kell invesztalnia ezeknek a cegeknek valodi nyereseg nelkul. Vagy lesz valami kompromisszum, vagy nagyon fajni fog a cegeknek es a munkavallaloknak. Aztan cafoljanak ram egy ertelmes megoldassal.
HozzászólásSzerző: Professore » 2020. november 14., szombat 16:38
Szerintem úgy tűnik hogy ez egy értelmes kezdeményezés és jó lenne látni a részleteket mielőtt egyből negatívan velekedünk róla. Sok családon segítene az fix. Ami cégeket illeti már elnézést de cseppet sem tudom sajnálni a nagy telekommunikációs cégeket hogy most kemény egy hónapig bevételkiesésük lesz. Azert sokan upgradeolták a szerződésüket ezt megelőzően ami 12 vagy több hónapos szerződéses viszonyt jelent tehát hosszabb távon nekik bevetelnövekedésük lesz. Egyszóval kötve hiszen hogy ezt őket nagyon megviselné anyagilag. A kisebb cégeknél lehet reális a probléma...de várjuk meg a részleteket egyszer.Faust írta:Mindig más faszával verik a csalánt válságkezelés címén, legyen az az önkormányzat (parkolás), bank, kereskedő, szolgáltató, stbstbstb.Petr írta: Ha ezt valoban sikerul ebben a formaban keresztul verni, hogy ingyen menjen egyeseknek a net, rengeteget kell invesztalnia ezeknek a cegeknek valodi nyereseg nelkul. Vagy lesz valami kompromisszum, vagy nagyon fajni fog a cegeknek es a munkavallaloknak. Aztan cafoljanak ram egy ertelmes megoldassal.
HozzászólásSzerző: Petr » 2020. november 14., szombat 15:19
HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 14., szombat 14:02
Mindig más faszával verik a csalánt válságkezelés címén, legyen az az önkormányzat (parkolás), bank, kereskedő, szolgáltató, stbstbstb.Petr írta: Ha ezt valoban sikerul ebben a formaban keresztul verni, hogy ingyen menjen egyeseknek a net, rengeteget kell invesztalnia ezeknek a cegeknek valodi nyereseg nelkul. Vagy lesz valami kompromisszum, vagy nagyon fajni fog a cegeknek es a munkavallaloknak. Aztan cafoljanak ram egy ertelmes megoldassal.
HozzászólásSzerző: Marky » 2020. november 14., szombat 13:36
Szerintem csak populista image mentes. Az otthoni internet-dij tipikusan egy olyan koltseg, ami fix, nem hasznalat utan kell fizetni, mint a villanyt vagy a futest. Ahol van Digi, ott 2k korul van egy csomag, ahol nincs ott 7-10k. Mennyit fognak fizetni? A leheto legalacsonyabb csomag dijat?csababarca írta: https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=<a href="tel:487229612209434">487229612209434</a>
erről tudni valamit?
hol lehet igényelni?
vagy majd ez is olyan, hogy:
1) közben sose fog megvalósulni, de az emlékezetbe bevonul mint free internet.
2) majd jövőre valamikor több órányi dokumentáció, adminisztráció per család/pedagógus lehet visszaigényelni a novemberi internet díjat?
Mert még Vitya is arról beszél, hogy a szolgáltatókkal le kell dealelni.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 14., szombat 12:52
tehát ez akkor a szokásos háttér nélküli bejelentés, mint amik szoktak történni, aztán a gyakorlatban nem valósulnak meg. értem, igazából sejtettem is.Petr írta:
TLDR: Meg semmi sincsen belole kitalalva semmilyen szinten, igy ha kering is info az igenylesrol, szerintem az fals. Meg nem lehet tudni.
HozzászólásSzerző: Petr » 2020. november 14., szombat 12:43
csababarca írta: https://www.facebook.com/watch/?ref=ext ... 9612209434
erről tudni valamit?
hol lehet igényelni?
vagy majd ez is olyan, hogy:
1) közben sose fog megvalósulni, de az emlékezetbe bevonul mint free internet.
2) majd jövőre valamikor több órányi dokumentáció, adminisztráció per család/pedagógus lehet visszaigényelni a novemberi internet díjat?
Mert még Vitya is arról beszél, hogy a szolgáltatókkal le kell dealelni.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 14., szombat 12:24
HozzászólásSzerző: e.gergo » 2020. november 13., péntek 16:24
HozzászólásSzerző: lestat » 2020. november 13., péntek 16:20
Negativ nincs, sok szart olvasni roluk ennyi.Galacticos írta: viagogorol valakinek van negativ tapasztalata?
HozzászólásSzerző: sebydani » 2020. november 13., péntek 15:31
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 13., péntek 15:31
Jelenlévő fórumozók: 10 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem