Ez tortenik akkor, amikor az elnok egy 6 eves gyerek szintjen van, aki keptelen feldolgozni hogy vesztesre all. Mint mar mondtam tegnap, ez egy szepen, elore kialakitott narrativa a GOP reszerol, hogy alaassak az ellenfel sikereit. Bravo.
Ezek a jogi fenyegetozesek arra jok, hogy maximum 2-3 ezer szavazatokat modositsanak, az ujraszamlalas Wisconsinban a multban osszesen 150-300 koruli szavazat modositassal jart, hiszteriakeltes az egesz.
Es ezzel nem azt mondom, hogy nem lehettek problemak, de rendszerszintu visszaeles nem tortent, csak kenyelmes megoldas ez a konteo imado szavazok paranoianak elosegitesere.
Mas tema: Ha Biden nyer is, akkor is baromi nehez helyzetben lesz, hiszen a Szenatus nagy valoszinuseggel marad republikanus kezen, MItch McConnell "vezetesevel". Erre volt mar precedens, Obama utolso ket eveben, amikor 2014-ben a republikanusok a midterm electionon megszereztek a tobbseget a Szenatusban. Ez akkor nagyjabol ugy nezett ki, hogy Mitch mindent megakadalyozott, amit meg tudott, ez varhato a kovetkezo ket evben is egy Biden gyozelem eseten.
flori írta:
Ennyire komoly esély van női elnökre? Nem gondoltam volna.
Trend ez most a világban, engem nem is feltétlenül zavar. Dolgoztam nőkkel sokat, még nem volt rossz tapasztalatom.

Sokan pusmogták már régebben is (5-6 év), hogy Orbánt is majd egy újhullámos nő tudja majd csak megverni. Németországban, Izlandon, Új-Zélandon láthatjuk is, hogy nem olyan rossz, ha a gyengébbik nem irányít. Persze, divat most ez a hullám, de én személy szerint nem érezném magamat kevésbé biztonságban, ha egy nő vezetné az országot.
Ehhez meg annyit tennek hozza, hogy itt szerencsere nem az megy, hogy talaljunk egy noi elnokjeloltet, hanem olyan opciok vannak, akik jok, es ugy adodnak hogy nok. 2016-ban a demokratak ezt rontottak el tobbek kozt, ott odaadtak az egeszet Hillarynek, mert hogy o megerdemli hogy o legyen az elso no, es ez baromi visszas volt.
kierkegaard írta:
sleepy joe végül úgy ébredhet fel, hogy megnyerte a választást.

Es a csendes tobbseg?