1823-ban született szavazó, újabb bizonyíték arra, hogy Petőfi még mindig él.

HozzászólásSzerző: Santi » 2020. november 5., csütörtök 12:53
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 5., csütörtök 11:19
de gondolom valós személyazonossággal lehetett regisztrálni, majd postázni a szavazatot.füst írta:
Nem lesz más tennivalója a vizsgálatnak hogykiderítse; ki lehet-e és ki is játszották-e a rendszert. Lehet hogy igazad van, ez hamarosan ki fog derülni.
A regisztráció viszont sarkalatos kérdés, mert a szavazás napján is lehetett regisztrálni, ezért ebben nincs igazad.
HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 5., csütörtök 11:17
Nem lesz más tennivalója a vizsgálatnak hogykiderítse; ki lehet-e és ki is játszották-e a rendszert. Lehet hogy igazad van, ez hamarosan ki fog derülni.csababarca írta: de ezen mi a bonyolult?
ez a választások előtt el lett döntve, nem volt megtiltva a republikánusoknak sem hogy levélben szavazzanak. Trump kimondta, hogy ne tegyék.
attól, hogy bárki átvehette, nem küldhetett vissza 10 darabot.
a rendszer figyeli, valós személy szavazhat, regisztrálni kellett hozzá, tehát már eleve látni lehetett hány levélszavazatra számíthatnak összesen.
plusz ahogy írták, még helyesen kitölteni se annyira egyszerű.
HozzászólásSzerző: flori » 2020. november 5., csütörtök 11:13
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 5., csütörtök 11:10
HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 5., csütörtök 11:02
Hát, furcsa ez így, na. Nagyon gyengén volt megszervezve ez a levélszavazás, és para hogy nincs egységes szabályrendszer, amit mindkét fél hitelesnek tekint.„Ahogyan más országokban úgy USA-ban is volt mindig lehetőség arra, hogy aki nem tud ott lenni a választókörzetében, annak kiküldték a szavazólapot ő pedig postai úton visszaküldte, Ez a lehetőség érinti például a külszolgálat dolgozóit és a katonákat, ők eddig is mindig levélben szavaztak” – fejtegette a jogász.
Amit most bevezettek azonban egyes államokban az volt, hogy minden választónak aki a névjegyzékben szerepelt, válogatás nélkül kiküldték a szavazólapot és aki akart, az levélben szavazhatott.
A szavazólapokat kiküldték minden előzetesen megalkotott névjegyzékben szereplő személynek, így olyanoknak is akik például már nem élnek, vagy akik hajléktalanok, és már nem tartózkodnak a megadott címeken. A szavazólapot bárki át is vehette. A republikánusok szerint akik akadályoztatottak, azok számára továbbra is fenn kell tartani a lehetőséget, de például azoknak, akik nem igénylik, azoknak eleve nem lett volna szabad kiküldeni üres szavazólapot – foglalja össze a történteket a szakértő.
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. november 5., csütörtök 10:43
HozzászólásSzerző: géza » 2020. november 5., csütörtök 10:37
HozzászólásSzerző: flori » 2020. november 5., csütörtök 10:21
Trend ez most a világban, engem nem is feltétlenül zavar. Dolgoztam nőkkel sokat, még nem volt rossz tapasztalatom.Ennyire komoly esély van női elnökre? Nem gondoltam volna.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 5., csütörtök 10:14
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2020. november 5., csütörtök 9:56
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. november 5., csütörtök 9:31
HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 5., csütörtök 9:23
Ezt a lebonyolítást nem is értem egyébként, úgy tudom se pecsét se semmi, csak egy aláírásból áll a levélcédula, meg a másik, hogy van, ahol a szavazás lezárása után is még le lehet adni levélben a szavazatot. És még a számlálással is kavarnak. Nemcsoda hogy ekkora a katyvasz, azért eddig mindig másnapra lehetett tudni az eredményt. Több dologban kifogásolható ez az egész, akkor is ha amúgy rendben ment minden.babaking írta: Az a vicces vagy szomorú mindeki ítélje meg maga, higy ezt előre tudta mindenki. A Demokraták pl Sanders ezt már kifejtette egy jó ideje. Hogy Trump kezdetek óta azt mondja, hogy a levélszavazás csalás, ezáltal a felmérések szerint a levélszavazók nagy többsége demokrata. Ergo könnyen előfordulhat az, hogy bizonyos államokban (és itt Sanders pont a Wisconsin, Michigan Pennsylvaniat nevezte meg, mert itt csak később kezdik a levélszavazatok számolását, amit ő is rossz módszernek tart) az elején Trupm fog fezetni, a TV Ben kihirdeti magát győztesnek, és amikor jönnek a többségében demokrata levélszavazatok azt fogja kiáltani, "hogy én megmondtam, hogy csalnak" .
Az a baj hogy a választási rendszer nagyon bonyolult, a törvények és lebonyolítás államonkémt változhat, és sokszor még a résztvevőknek sem tiszta nem, hogy az egybites (akármelyik oldalon álló) Twitter usernek.
Állítólag a Demokratáknattop félnek, hogy több millió levélszavazat lesz érvénytelen formai hibák miatt (rossz formátumu dátum, nem boríték a borítékban, vagy nem egyezik az aláírásod azzal amit 5 éve a nyilvántartásba adtál amikről pl aláírtad a jogsit). Ezekre egy átlag választó nem is gondol, vagy nem tud róla ezért utólag kiált csalást.
Ne értsetek félre messze nem vagyok szakértője a témának én sem, amit tudok azt én is különböző internetes forrásokból tudom. Pl Próbálom a CNN / FOX kettős közös metszetéből kihámozni az objektív tényeket/ szabályokat.
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. november 5., csütörtök 9:08
HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 5., csütörtök 8:53
Hogy lehet az ilyet bizonyítani? Majd kivizsgálják és kiderül. Ennyiből szerencsésnek tartom, hogy a legfelsőbb bíróság Trump felé húz, mert ha nem találnak semmit, akkor Trump se szólhat ez szót se.sonic írta:Trump telekiabalta a mediat hogy csalas tortent / tortenik. Bizonyitekot mondjuk nem produkalt hozza, csak allitja. Igazi gyoker.Realista24 írta: Na. Meg valami.
Mi az hogy nem vegyek figyelembe a szavazatokat? Meg állítsák le a szamlalast? Ezt milyen alapon?
HozzászólásSzerző: sonic » 2020. november 5., csütörtök 8:44
Trump telekiabalta a mediat hogy csalas tortent / tortenik. Bizonyitekot mondjuk nem produkalt hozza, csak allitja. Igazi gyoker.Realista24 írta: Na. Meg valami.
Mi az hogy nem vegyek figyelembe a szavazatokat? Meg állítsák le a szamlalast? Ezt milyen alapon?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 5., csütörtök 8:35
HozzászólásSzerző: babaking » 2020. november 5., csütörtök 8:25
Most is indult, csak lemaradt néhány határidőről, szóval nem mindenhol lehetett rá szavazni (pl ott sem ahol ő szavazott, szóval csak rajzolt magának egy extra rubrikat). Már kirakott egy képet miszerint 2024-re készül.Dupla D írta: Azt magyarázza el valaki, hogy miért vannak kétségbeesve magyarok, akiknek semmi közük az USA-hoz, hogy nem Trump lesz az elnök? Tele van a Facebook ilyen kommenttel. Nem rád gondolok Füst.
Abszolút nem vagyok Trump ellenes, de azért az vicc, hogy az ő elnökké válása legitimizálta az elnöki hülyeséget. Négy évvel ezelőttig felkapta a sajtó, ha egy elnök valami baromságot mondott, de azóta mintha ezt megszoktuk volna és már nem szalagcímként érkezik.
Majd mehet a Kanye 2024. Republikánus színekben egy fekete. Sok mindenkinek meghasadna az elméje Amerikában mindkét oldalról. Bár most nem tudom épp milyen állásponton van a politikával és az oldalakkal Kanye.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 5., csütörtök 8:21
Kanye West?Dupla D írta: Azt magyarázza el valaki, hogy miért vannak kétségbeesve magyarok, akiknek semmi közük az USA-hoz, hogy nem Trump lesz az elnök? Tele van a Facebook ilyen kommenttel. Nem rád gondolok Füst.
Abszolút nem vagyok Trump ellenes, de azért az vicc, hogy az ő elnökké válása legitimizálta az elnöki hülyeséget. Négy évvel ezelőttig felkapta a sajtó, ha egy elnök valami baromságot mondott, de azóta mintha ezt megszoktuk volna és már nem szalagcímként érkezik.
Majd mehet a Kanye 2024. Republikánus színekben egy fekete. Sok mindenkinek meghasadna az elméje Amerikában mindkét oldalról. Bár most nem tudom épp milyen állásponton van a politikával és az oldalakkal Kanye.
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2020. november 5., csütörtök 8:18
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem