R24:
Megmarom magam, bakker! Még Kerlonnal is egyetértettünk abban, hogy a Tesla nem az átlag embernek, főleg nem az átlag magyar embernek való. Ahogyan az átlag ember nem vesz Ferrarit sem, de még BMW-t sem. Az átlag magyar ember Suzukit meg Dacia-t vesz. Az átlag magyar embernek ott a Renault Zoé, állami támogatással meg lehetett venni 8,5 millió Ft-ért remek hatótávval. Remek kis autó. Vagy ott az e-Niro, Leaf, Ioniq. Mind mind elérhetőek voltak 8,5 millió Ft-tól. (ugye 11 millió alatti autóra lehetett igényelni 2,5 millió támogatást).
A Tesla más kávéház. Azt nem vesz átlag magyar nagyon sokáig. Az átlag amerikai vagy nyugat európai az vesz, a magyar az nem.
Kerlon írta:
Én arra leszek kíváncsi, hogyha az Audinak lesz 2-3 tisztán elektromos autója és nem csak SUV, akkor a Teslaval mi lesz. Nehezen képzelem el, hogyha nem lesz egyedi, akkor ne a bevállt prémiumot vegyék meg. Főleg, hogy a Tesla belseje egy szerintem rettentően igénytelen főleg majd egy Audi/Mercedes/BMW vagy bármelyik prémium autó belsejéhez képest. Arra tippelek, hogy ilyen VW szintre lövik majd be őket, átlag felett, prémium alatt, de lesz prémium felé húzó modell, mint egy Arteon.
Realista24 írta:
Kiegészítés, ha 10 körül elérhető lesz egy ilyen gép, azt mondom korrekt.
De nem tudom erre van e esély.
Tesla nem hiszem, ID3-ra várható a belépő autó, de pl az alapfelszereltség is lehet magasabb, mint egy Golf belépőnek vagy akár a teljesítmény.
Remek példa az Audi e-tron. Nem tudják gyártani. Nincs akksi. Ebben is nagyon le van maradva a konkurencia. A Tesla maga gyártja az akksikat is. Ők fejlesztik, ők gyártják. Mellesleg eddig ezek az autók aránytalanul drágák: eTron 26 milliótól, Taycan 50-60 millió. Egyszerűen nem tudnak olyan prémium autót gyártani gazdaságosan. Az ID3 is 14 millió és abban semmi sincs.