Ha már ennyire pörgünk, beidéztem Victor korábbi hozzászólását, amin pár képet feltöltött, hátha valakinek ez segít.Victor írta: Köszönöm válaszaitokat. Párátlanítót pont a napokban vettem, pár nap és ideér, de nem várok tőle sokat, inkább az asztmámra és allergiámra lehet kicsit gyógyír (bár gondolom ezeken sem segít a salétromos, penészes fal).
vízszerelő, építész és külön ilyen nedvességgel foglalkozó manus is látta.Kikkel beszéltél az üggyel kapcsolatban? Van pár direkt csak penészes fallal foglalkozó cégek. Tölük kérj segítséget mert a probléma iszonyatosan sokrétű.
Itt van pár friss fotó:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |6
illetve így nézett ki a nagyobb felület, mikor le volt ütve (félévig száradt...)
kép
hiába tűnik nedvesnek amúgy a régi képen (vakolat nélkülin), érintésre csontszáraz volt, és páratartalommérő se mutatott rossz értéket... ráadásul a vakolat se volt vizes érintésre![]()
arra is gondoltam esetleg, hogy a kémény felül is le van zárva, fürdőfelől is le van zárva, nappali felől is le van zárva, hogy nincsen ott hova távoznia a levegőnek, és a pára kicsapódik emiatt, de akkor fél centivel arrébb már miért nem látszódik? illetve mi a helyzet a fürdő felőli fallal? a kettőnek lehetséges, hogy köze van egymáshoz?
gondolkoztam hőkamerás vizsgálat kérésén is, de nem olcsó dolog.
Én továbbra is amellett vagyok, hogy a padló szintről szívja fel a vizet (vagy lefolyó, vagy talaj vizet). Túl alacsonyan jelentkezik a probléma ahhoz, hogy csak belső pára (helytelen/túl-szigetelés) legyen. Nyáron a szellőztetés miatt nem érződik a hatása, alapból sokkal többet nyitogatjuk az ajtókat a jó időben és a külső páratartalom is sokkal alacsonyabb. Télen sajna nagyon magas a külső páratartalom, így az nem nagyon használ.
Victor: milyen páramérőt akarsz venni és a zuhanyzó ajtaját éjszakára nyitva vagy zárva tartjátok?