Én is maradnék az épület témánál, de megint sajnos elkeseredettségemben írok ide.
Tavaly már beírtam emlékezhettek, hogy említettem egyszer, hogy télen (kb októbertől, mikor éjszaka már hidegebb van) extrém módon párásodik a lakás, kiváltképp a konyha; konkrétan az ablakok alatt tócsa lesz reggelre, és még a bejárati ajtó kulcsáról is csöpög a víz. Tüneti kezelésként azóta kb október-március között éjszakára beállítom a párátlanítót 60%-ra, ha felé megy a páratartalom, bekapcsol, így 90%-ban megfogom a párát, és megúszom a felesleges nedvességet. A gond az, hogy ez hosszútávon nem megoldás, és már rohadtul idegesít.
A másik (talán ehhez kapcsolódó), hogy van egyetlen egy falam (konkrétan egy sarok), ami állandóan ledobja magáról a festéket, és állandóan bebarnul a felülete, és penészesnek is néz ki, de ennek ellenére érintésre csontszáraz. Felvertük emiatt az egész zuhanytálcában a csempét (ugyanis a túloldalt a zuhany van, kézenfekvőnek tűnt), leszigetelték olyan anyaggal (folyékony fólia), amit medencék alá szoktak tenni, és most megint itt-ott puklisodik, barnás folt van rajta, és már legalább hárman látták, és senki sem tud segíteni
Már azon gondolkozom, megválok az egész háztól, mert tényleg folyamatosan csak szívok vele, de nem tudom, hogy így hogyan adhatnám el, mennyivel csökkenne az értéke. 2016-ban épült házról van szó egyébként
Van valakinek bármi ötlete? Tényleg bármi, ami segíthet?