BarçaNorbi írta:
Nekem sem tetszik a jelenlegi milliméter pontos lesezes, de muszáj egy olyan szabályt hozni, amit minden bíró és néző is objektíven meg tud határozni. Értem, hogy a vonal behuzasa befolyásolni tudja a döntést, de ezen kívűl minden másban konzekvensen tudnak (tudnának) dolgozni a bírók.
Aki a támadó focit akarja védeni (én is), az hozzon egy olyan ötletet amit ennyire konzekvensen lehet alkalmazni. Szerintem meglehetne a technikai háttér ahhoz, hogy egy kamera folyamatosan les vonalban kövesse az eseményeket.
Szerintem lesz is majd olyan technika (robotpartjelzo) idovel. A legegyszerubb az lenne amugy hogy jeladot a labdaba, jeladot a jatekosokra, es onnantol egy program a masodperc tort resze alatt megmondja hogy les vagy nem les. Nem lesz vita hogy a tamado nagylabujja vagy a vedo valla van elorebb, mindenkin ugyanott lesz a jelado lesz a palya negy sarkan erzekelo, es milimeter pontosan meg lehet mondani ki hol van. Nem kell a bironak 5 percig neznie a szarabbnal szarabb felveteleket hogy iteletet hozzon egy olyan helyzetnel ami normalis esetben sima egyvonal mert annyira minimalis a kulonbseg. Amig meg nincs meg a technika, addig megnezni egyszer, max megnezni megegyszer masik kamerabol, ha nem lehet eldonteni 10-20 masodperc alatt hogy EGYERTELMU les akkor az egyvonal = gol es kesz. Nem kell geometriai tanulmanyt kesziteni meccs kozbe meg ilyenek. Benne van az emberi hiba, persze, de a vonalkazasba ugyanugy benne van, es az elvet kene kovetni hogy a tamado futballt tamogatjak.