HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 12., hétfő 10:41
Szerintem egyáltalán nem biztos a Fidesz győzelem 2022-ben.
Ha meg tudnak állapodni az ellenzéki pártok egy közös programról, és ezt le is tudják kommunikálni, akkor lesz keresnivalójuk. Nekik ez lesz az igazán nehéz, a jelölt kérdést meg tudják oldani egy előválasztással, de a közös program ennyi résztvevővel nem lesz egyszerű.
Én úgy készülök hogy 2022-ben már nem a Fidesz fog nyerni. Ha jól is csinálnak mindent, az emberek már 10+ év után változatosságot akarnak, akkor is ha nem volt rossz kormányzás. Mert ott van az emberek fejében, főleg a fiatalokéban, hogy lehet ezt jobban is, elég volt a mostaniból.
És igazuk is van, voltak hibák, voltak gondok, lehetett volna ez jobb is. Viszont rosszabbul is lehet kormányozni, és nincs garancia arra, hogy a váltás után eredményesebb lesz a kormányzás. A felelősség az ellenzék kezében lesz, nagyon bízom benne, hogy együttműködésük nem a Fidesz legyőzéséig fog tartani, és az előrelátásuk horizontja nem a választás megnyerése, hanem a sikeres kormányzás lesz, mert a neheze utána jön.
A Gyurcsány familytől viszont kivagyok, és azt is nehezen képzelem el, hogy jó világ jön, ha Dobrev nyeri az előválasztást, és ő fog kormányozni a váltás után. Gyurcsány lesz a first lady.
Régebben abban bíztam, hogy ha kormányváltás lesz, akkor a Jobbik éri el, de azok az idők elmúltak, ez már nem az a Jobbik. Jelenleg nagyon kevés szimpatikus arcot látok az ellenzék táborában, van néhány, csak az a bajom hogy egy normálisra jut 4 hülye, és csak csomagban lehet őket kérni. Nem lenne ellenemre egy kormányváltás, de jobban örülnék új arcoknak. De annak is tudnék már örülni, ha menne a váltás Gyurcsány és az MSZP bagázs nélkül.